Keresés eredménye ("agy")

Keresett kifejezés: "agy" - 701 db találat

  • Végzetes vérrögök: évtizedes lemaradásban vagyunk...

    ... ... a trombózisos betegségek megelőzésében és korai felismerésében Magyarországon évente még mindig legalább 2000 ember h...

    2013-01-15 21:47:05
  • Stroke tünetei, jelei, kezelése

    Az agyérbetegségek az egyik legnagyobb és legsúlyosabb betegségcsoport. A srroke Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok, és egyik leggyakoribb...

    2012-12-25 21:33:24
  • Ne veszélyeztesse végtagját!

    ... Későn jönnek el: gyakran a betegnek már fekélyes a lába, mire felkeres – számolt be az angiológiai rendelések tapasztalatairól D...

    2013-02-01 09:12:54
  • Szélütés - stroke: nem csak az időseket érinti

    Korunk egyik legrettegettebb betegsége a stroke. Az agyat érintő gond sokak tudatában úgy él, hogy csakis az öregek betegsége, pedig ez nem igaz. Tény, hogy...

    2013-07-21 22:09:25
  • Mi is tehetünk arról, ha hajlamosabbak vagyunk a stroke-ra

    ... A stroke egyike azoknak a betegségeknek, amik a legtöbb áldozatot szedik évente a világon. Sajnos, az emberek igen nagy százaléka érintett lehet, mert s...

    2013-08-12 14:21:57
  • A túlélésért tenni kell: az örökletes trombózishajlam már fiatalkorban kiszűrhető

    ... Dr. Király Viktória Anna A vénás trombózis rendkívül veszélyes betegség, és halálos s...

    2013-01-22 23:02:34
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm!Nekem mindkét lábam nagyon erőssen viszeres!Állítólag már születésemkor megkérdezte édesanyám,hogy miért látszanak ennyire?Azt válaszolták,hogy biztosan azért,mert vékony a bőröm!A jobb...

    2013-08-30 12:44:37
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 70 éves vagyok, 10 éve egy műtét után kaptam mélyvénás trombózist, azóta szedem a syncumart. Trombózisra hajlamom (Leyden mutáció) nincs, a vérkép mutatók jók, az étkezésemre...

    2012-09-30 22:08:07
  • Nagy vénatörzsek is eltávolíthatók rádiófrekvenciás technikával

    A lábon kanyargó nagy vénatörzsek nem csak esztétikai problémát jelenthetnek, de a trombózis és a lábszárfekély...

    2013-01-13 22:25:22
  • Érsebészet

    ... Az erek betegségeivel foglalkozó szakorvosi terület. Verőerek, visszerek. Érsebészeten segíteni tudunk Önnek: nyaki verőér műtét perifériás verőér műtét vis...

    2013-04-24 12:02:26
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm Kopacz Sándor vagyok Csikszeredárol román állam polgár 56 éves édesanyámrol van szó kinnek már két éve fáj a feje nem érzi jol magát duplán látt valamint nem lát jol voltunk egy...

    2013-08-10 15:35:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof .Dr.Blaskó György. 2012 februárjában volt egy trombózisom a jobb vádlimban.A hematólógiai vizsgálat kimutatta a Leiden mutációs génhibát. Azóta warfarint szedek. A belgy...

    2014-02-21 11:03:19
  • Kíméletes és hatékony eljárás a visszerek ellen

    ... A test leggyakrabban a nem megfelelő terhelésre valamilyen betegség kialakulásával reagál. Ilyen a visszeresség is, ami kezdetben csak kellemetlen, kés...

    2013-07-15 17:53:38
  • Zöld fűszerekkel a magasvérnyomás ellen

    ... A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiség...

    2013-09-22 17:13:22
  • Vénás trombózis? Artériás trombózis? Mi a különbség?!

    Az emberek tudatában a trombózissal kapcsolatban kialakult kép nagyon hiányos, ennél fogva sokszor nem is tudják hova tenni azt, amit az orvos mond. Van különbség a között, hogy artériában vagy vénában...

    2013-09-14 11:25:49
  • Orvos válaszol

    Tisztelt doktor Úr/Nő! Erdélyből vagyok, 36 éves nő, és fajdalommal élek már szinte 7 éve minden nap, de fogalmam sincs, hogy hova, vagy milyen orvoshoz forduljak. Leírom a tüneteket. Szinte minden este...

    2013-08-09 12:09:40
  • Orvos válaszol

    Tisztelt doktor úr/ doktor nő! 20 éves lány vagyok 10 éve küzdök vashiányos vérszegénységgel. Amire szinte megállás nélkül vasat szedetnek velem, de az értékem soha nem megy a lnormális...

    2013-10-10 10:29:10
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor Úr, 26 éves nő vagyok és 2hónappal ezelőtt kerültem kórháza súlyos mélyvénás trombózissal. Február végén a jobb oldali tüdőm elkezdett nagyon fájni. Lázam nem volt és...

    2012-05-10 09:57:27
  • Orvos válaszol

    Tisztelet Főorvos Úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Megpróbálom leírni Önnek, hogy milyen gyógyszereket szed. Doxycyclin AL 200 mg., Kataflan 5 mg. ebből naponta két szemet kell neki bevenni ,...

    2012-08-08 17:33:19
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt doktor úr...doktornő ...én már sajnos végig jártam ezt a sújos betegséget meg kaptam améjvénás trombózist akkor rögtön atüdő embóliát ami élt halál közöt lebegtetet ez 1997 ben tört...

    2013-10-14 00:48:44
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 10 hónappal ezelőtt volt egy trombózisom a jobb oldali vena subclaviaban. Igazából úgy kerültem a sürgősségire, hogy a kulcscsontom k...

    2014-04-16 14:52:15
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Kb.5 hónapja tartó fejfájással küzdök.Csak a jobb oldalamon fáj a fejem.Kezdődött napi kb 10 x félórás fejfájással,mintha kést szúrkáltak volna a fejembe.Lefogytam 8...

    2012-10-24 09:58:58
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő! SZeretnék tanácsot kérni Öntől. 4 évvel ezelött a bal lábamat megműtötték, a bokától az ágyékig vették ki a vénát. Jelenleg 34 hetes terhes és majdnem 40 évesen olyan t...

    2013-03-24 09:58:25
  • Megelőzhető a szélütés, ha időben felismerjük a bajt

    ... A stroke sajnos sok embert érint napjainkban. Egyes esetekben azonban a bénulás csak rövid ideig tart és legfeljebb 1 napon belül elmúlik, azt hihetjük, csoda történt. Pedig csupán arról v...

    2013-09-17 11:28:11
  • A trombózisról

    A véralvadás betegségei két nagy területre bonthatóak: fokozott véralvadás - eredménye a trombózis, embólia...

    2011-11-27 22:55:16
  • A magas vérnyomás TIA-hoz és stroke-hoz vezethet

    ... Átmeneti oxigénhiány A TIA sokak számára nem ismeretlen betegség, mégis kevesebben tudnak róla, mint kellene. A szélütés el...

    2013-08-31 21:07:13
  • Érszűkület jelei, érszűkület kezelése

    ... Érszűkület az egyik legelterjedtebb civilizációs betegség. Érszűkület talaján alakulnak ki olyan sokszor halálos szövődmények és másodlagos betegségek, mint a szívinfarktus ...

    2012-01-02 11:42:16
  • Visszér betegség

    Visszér kezelése központunkban: szklerotizálás hagyományos visszér műtét radiofrekvenciás visszér kezelés és műtét lézeres visszér műtét Visszér műtét,...

    2012-09-21 09:22:31
  • Visszeresek figyelem: jön a melegedés, és vele a lábfájdalom

    ... A tavasz közeledtével erősödhet a lábakban a visszeres fájdalom – figyelmeztet a Dr. Kósa Éva a Trombózisközpont angio...

    2013-03-04 09:41:30
  • Orvos válaszol

    Kedves Doktor úr! 22 éves lány vagyok. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a nyaki nyirokcsomóim sűrűn megdagadnak. Hol fájnak, hol nem. Rendszeresen járok vérvételre, mert 12éves korom óta...

    2013-03-20 23:12:39
  • Orvos válaszol

    Jó napot Doktor úr/nő. Engem Erikának hivnak. Nagyon hálás lennék ha tudna nekem tanácsolni, illetve segiteni. Édesapám 77 éves. Ezeletőtt 3 éve tüdőgyuladása lett, és elmentünk röngenre....

    2013-05-31 09:24:56
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor Úr/Nő! A lányomnak (21 éves) a győri érsebészeten a visszeres lábára, mindkettőre, műtétet javasoltak. A visszér a hagyományos műtéttel ugyanúgy gyógyítható, mint a rád...

    2013-08-06 22:26:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Trombózisközpont! 10 évvel ezelőtt egy műtét után kaptam mélyvénás trombózist, azóta syncumart szedek és 1,5 – 2 havonként járok a körzeti orvosomhoz kontrollra. Olvastam, hogy ...

    2013-03-02 18:30:36
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Két napja egy kisebb területen fáj belül a lábam. Pontosan nem tudom lokalizálni a fájdalom helyét, de az alsó lábszár belső felénél, arra, ahol erek is l...

    2013-09-30 13:39:37
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof. Úr! 2013 . május . 6-án műtöttek Tatabányán az érsebészeten a bal lábamat visszeresség miatt. Azóta nagyon fáj a lábam és alig bírok rá állni ébredés után semmilyen gyógyszert...

    2013-09-01 07:50:41
  • Orvos válaszol

    ...Jónapot dr.úr/nő azlene a kérdésem h kb egy hete,kezdődőtt a tarkó táji fejfájásom,mely arczsibbadásal egybekötve jelentkezik. A tünetek kezdete óta szite egyre alacsonyab a vérnyomásom!!! V...

    2013-10-17 18:06:48
  • Élet a mélyvénás trombózis után

    ... Egy mélyvénás trombózist elszenvedni sem kis ijedség és veszély, de itt még nem érnek véget a gondok. Ahhoz ugyanis, hogy az újbóli kialakulás esélyét minimálisra csökkentsük, oda kell figy...

    2013-09-11 22:07:01
  • Visszeres fájdalom vagy trombózis?

    ... Amikor az embernek fáj a lába, akkor - természetesen ugyanúgy, mint minden fájdalomnál – az első dolga az, hogy megszüntesse. Utólag azonban sokan elgondolkodnak: vajon csak a visszereik fájtak, esetl...

    2013-10-08 17:09:47
  • Orvos válaszol

    tisztelt válaszadó. a kérdésem a következő lenne. 53 éves nő vagyok.sajnos születésem óta KÖVÉR/5,60 kg/most 160 kg sajnos ,az élettörténetemmel nem szeretném untatni önöket csak azért írtam...

    2013-07-07 20:04:35
  • Orvos válaszol

    Tisztelt prof. Dr. Blaskó György! 37 éves nő vagyok, 3 éve jobb alsó lábszáramban mélyvénás trombózist diagnosztizáltak. Genetikai haljamom nincs a vizsgálta alapján, vékony testalkatú vagyok, és...

    2013-09-01 17:41:20
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Szakorvosok! 26 éves nő vagyok, 12 évvel ezelőtt visszér alakult ki a bal térdhajlatomban. Akkoriban csupán esztétikai problémát jelentett, de az elmúlt évben már egyre többször fájt a...

    2012-12-05 19:08:06
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornők, Doktor Urak! 28 éves nőbeteg vagyok, áprilisban súlyos kétoldali tüdőembóliám volt. Minden vizsgálatom negatív lett, nem tudják mi okozhatta a vérrög képződést, ráfogják a...

    2013-08-26 09:40:17
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 65 éves nő vagyok. 10 éve, rendszeres INR ellenőrzés mellett, szedem a syncumart. Koromból adódóan egyre inkább adódnak helyzetek, amikor a syncumar szedést le kell...

    2014-09-03 10:12:16
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! Kérem segítsen, mert nagyon meg vagyok ijedve. 38 éves V. Willebrand -os vagyok, a Honvéd kórházban emiatt 2010. évben jártam utoljára vérvételen, akkor "méhszájseb" műtét...

    2013-05-09 17:55:57
  • Orvos válaszol

    T. Doktor Úr..Nő! Sinus trombózisom volt 6 hete, szerencsére túléltem,az összes nagy véna elzáródott a fejemben de már jól vagyok. Jelenleg Syncumart szedek, a kérdésem az volna hogy kb. mennyi idő...

    2013-09-20 12:13:14
  • Orvos válaszol

    Nagyon szeretném tudni, hogy a lányom 2 éve kapott egy mélyvénás trombózist ( fogamzásgátló miatt) azóta szedi a marfarint most 8mg -ot . Most a nyáron elakarnak utazni a barátja családjával Tunéziába...

    2013-05-02 10:48:51
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni mivel érvényes tb kártyám nincs orvoshoz nem tudok fordulni. problémáim a következők : mindkét kezemen fehérednek az ujjaim és hidegek. az ujjpe...

    2013-12-07 19:23:25
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktonő/úr ! Tavaly júliusban volt mélyvénás trombózisom a lábamban a fogamzásgátló szedésétól. Azóta már meggyógyultam (ultrahang vizsgálat alapján), volt genetikai vizsgálatom is, ami m...

    2014-04-18 09:39:42
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Cím! Elküldeném először a történetem. 2014. 01. 25 én paintballozás közben rosszul léptem, és kifordult a jobb térdem.A fájdalom, és a duzzanat nem csökkent, ezért másnap elmen...

    2014-02-15 16:35:27
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/úr! Trombózissal kapcsolatosan általános kérdéseim lennének, sportolásra, életmódra vonatkozóan. Trombózis kialakulását követően mi a szakma javaslata a sportolással kapcsolat...

    2013-12-30 09:17:24
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Véralvadási zavart diagnosztizáltak(Leiden mutáció V. fakor, heterozigóta) több mint 10 éve. (49 éves , nő vagyok) Azóta rendszeresen szedem a Syncumart. Elég gyenge vagyok,...

    2013-09-26 10:22:38
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Sepa György Doktor Úr! Ország Attila vagyok Kecskemétről.40 éves vagyok és 25 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt(bal oldali vena iliaca).Azóta bal lábam állapota lassan, de fokozatosan...

    2013-04-12 23:16:08
  • Magas vérnyomás

    ... Mit nevezünk magas vérnyomásnak? Általánosan elfogadott szabályok szerint, megegyezés alapján normális az a vérnyomás...

    2013-01-20 22:24:37
  • Infarktus, stroke, végtagvesztés: amit a halálos veszéllyel is fenyegető verőér-elzáródásokról tudni kell

    ... Artériás trombózis, azaz a verőerek elzáródása áll a népbetegségként számon ...

    2013-03-07 21:29:51
  • A magasvérnyomás szövődményei ijesztőek

    ... Mind a mai napig, amikor valaki azt mondja, hogy hipertóniában, azaz tartósan fennálló magas vérnyomás betegségben szenved, a legtöbben csak legyintenek rá. Hiszen kinek ne lett volna már egy ...

    2013-10-15 15:51:54
  • Érszűkület életmód progam

    ... Érszűkület kezelésére, megelőzésére alkalmas komplex életmód program. A „verőerek megkeményedése” vagyis az &ea...

    2012-09-18 10:53:54
  • Vérszegénység, anémia

    ... Anémia, azaz vérszegénység, amikor a keringő vérben alacsony az oxigént szállító hemoglobin szintje...

    2013-03-24 11:15:43
  • Visszerek gyógyítása: műtét vagy életmód?

    A visszeresség egy olyan probléma, amitől nagyon nehéz megszabadulni. Persze mindenki szeretné maga megoldani otthon ezeket a gondokat, és erre sok esetben lehetősége is van, hiszen megfelelő életmóddal a...

    2013-09-30 10:25:03
  • Trombózisképzők: mozgáshiány, daganat, terhesség, fogamzásgátló

    ... A külső okok vezérelte, ún. szerzett trombózis váratlanul érkezik és nem kevésbé veszélyes, mint a családi kórtört&eacut...

    2013-02-13 23:05:14
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm! 37 éves vagyok, van egy 8 és 6 éves gyermekem, mindkét szülés normál lefolyású volt mindenféle gond nélkül. Most fogamzásgátló tablettát szerettem volna elkezdeni szedni, de előtte...

    2013-09-09 15:39:43
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm Dr-nő!! 55 éves vagyók, 15 éve rosszull éreztem magam, és bementem a házi orvosomhoz, aki akkor megmérte a vérnyásom, 170 /90 volt pulzusom majdnem 100, akkor irt nekem Ednit 10, gyógyszert,...

    2014-01-12 21:38:40
  • Orvos válaszol

    tisztelt orvosur 32 eves egygyerekes anyuka vagyok es ket kedesem lenne onhoz az egyik edesanyamrol szolna aki 58 eves kb egy honapja hogy nagyon kezdett fajni mindket alsotagja szinte ...

    2012-05-13 10:41:29
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 38 éves vagyok. Ülőmunkát végzek, fogamzásgátlót szedtem. Egy éve trombózis alakult ki a bal lábamban, amit a háziorvos nem vett észre, bogárcsípés miatt kezelt. Egy...

    2014-08-19 20:34:38
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 33 éves vagyok normál testalkatú, ülőmunkát végzem. 5 napja kezdődött látszólag minden előmény nélkül, reggel (éppen egy 2 órás a vonatúton ültem) a bal alsó...

    2013-06-14 17:31:39
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 46 éves vagyok, egy hónappal ezelőtt kerültem kórházba jobb alsó végtag mélyvénás trombózisával. Uh , CT a v. cava inferior jobb oldali ágába terjedő, j.v. iliaca rendszer...

    2013-02-20 14:33:56
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 36 hetes kismama vagyok, és felírtak Fraxiparint otthoni adagolásra a viszereim miatt. Még nem mertem beadni magamnak, mert a vérkép alapján a trombocita szint az alsó határt nem éri...

    2013-04-12 15:49:40
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Ur! 39 eves no vagyok, van egy 12 eves kisfiam... masodik terhesseget elvesztettem es mejvenas trobozisom let ... ez 33 eves koromban volt. 5 even at sintromot szedtem es utanna ujbol gyereket...

    2014-03-19 17:42:07
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! 34 éves fiatalember vagyok, másfél éve az egészségem megőrzése és jobbá tétele miatt önszorgalomból étrendet váltottam. Azelőtt úgy étkeztem, mint az emberek...

    2014-03-26 16:17:53
  • Orvos válaszol

    TISZTELT PROFESZOR ÚR! 2009-BEN VOLT ALSÓ VÉGTAGI MÉLYVÉNÁS, NAGY KITERJEDÉSŰ, SÚLYOS FOKÚ TROMBÓZISOM, AMI AZ EGÉSZ LÁBSZÁRAT TELJES HOSSZÁBAN ÉRINTETTE. ÉPPEN HOGY CSAK VAN KERINGÉS A...

    2013-08-20 21:09:39
  • Orvos válaszol

    Szeretnék pár problémámra választ kapni. 4 trombózisom volt az elmúlt 3-év alatt, nagyon fáj a lábam, magas a vérnyomásom is. Sok gyógyszert szedek az erekre, de ami aggaszt, hogy mindenem nagy...

    2013-08-02 14:34:08
  • Orvos válaszol

    Pretanix mellett jó a vérnyomásom, 57 éves nő vagyok, elég stresszes, feszűlt, de nyugodt természet.. a cukrom is jó, 2. típusú, de rednben van..soakt mozgok, sétálok, napikb 1 órát s mindig...

    2013-05-28 19:32:55
  • Orvos válaszol

    Ország Attila kérdése: Tisztelt Doktor Úr! Kérdéseim a következők: Most 40 éves vagyok és 15 éves koromban mélyvénás trombózisom lett.Mára már a véna iliacaban lévő alvadék régen feloldódott, de a...

    2013-02-28 22:37:38
  • Orvos válaszol

    Kedves dorktorno.En egy 37 eves no vagyok.17 eve van glaucomam.xalacomot hasznalok napi 1szer.gyereket szeretnek,de az orvosok nem tudnak egyenes valaszt adni,hogy hasznalhatom a szemcseppet a terhesseg alatt vagy...

    2012-08-26 01:57:29
  • Orvos válaszol

    Kedves Doktornő/Úr! Kutatói munkám miatt egy éve Brazíliában élek, gyerekkorom óta asztmás vagyok, amelyre Alvesco és Oxis inhalátorokat használok naponta, és Ventolint rohamoldásra. Utóbbira roham...

    2014-03-24 09:13:09
  • Orvos válaszol

    ...üdvözletem. Én idén április óta szedem a syncumar tablettát és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, ha én szeretnék tetováltatni lehetséges lenne? Vagy mivel hígabb a vérem f...

    2013-10-16 09:44:17
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Trombózisközpont! Olyan problémával fordulok Önökhöz,hogy 2011 nyarán a terhességem 8 hetében ért egy mélyvénás trombózis,terhességemre tekintve terápiás adagú LMWH-t alkalmaztak.Clexa...

    2013-09-12 14:23:03
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof.Dr.Blaskó György Úr! A bal lábam hónapok óta duzzadt, vizes? és borzasztó fájdalmakat élek át, járni is csak bicegve tudok. Éjszaka arra ébredek, hogy görcsöl a lábam, a fájdalm...

    2013-08-01 15:08:04
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Hölgyeim, és Uraim! A kérdésem a következö: Lassan egy éve folyamatosan zsibbad a bal làbam a térdtöl lefelé. Neurològusnàl voltam, aki agyi tomogràfiàra küldött, ebböl se...

    2013-04-29 23:51:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Főorvos Úr! A férjem végett aggódom. 68 éves. Egy hónapja beleesett térdével egy vasba. A Sebészeten összevarrták neki az 1 cm-es sérülést. Most már kiszedték a varratokat, és már sz...

    2012-08-06 20:26:46
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő.Édesapámnak mind két lábában trómbózis volt.(mélyvénás),a bokátol lábfejig csúnya érszűkületes mind két lába,olyan mintha véraláfutásos lenne,sötét foltok...

    2013-08-09 17:23:43
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátom édesanyjánál - aki 82 éves - kb. 5 napja bal bokatájék beduzzadt, lilásan elszíneződött, a vénák láthatóvá váltak, göbösek, tapintásra érzékenyek lettek. ...

    2012-06-17 08:45:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2012. márciusában jelentkezett nálam bal fülemben pulzáló zúgás, azt hallottam vissza, ahogy a szívem ver és pumpálja a vért. Orvostól orvosig küldtek, vizsgálat vizsgálatot...

    2013-09-16 08:04:03
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktonő/ Doktor Úr! 35 éves múltam, közel egy éves próbálkozás után szeptemberben sikerült teherbe esnem. Első terhesség lett volna. Sajnos pár nappal a pozitív teszt után el...

    2012-12-04 16:36:36
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dokot Úr/ Doktor Nő! 2008 novemberében baloldali tüdőembóliát, majd 2010 novemberében bal oldali sinus trombózist állapítottak meg nálam. Előbbit Mercilon fogamzásgátló tabletta, utób...

    2013-02-15 14:19:39
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! 2012 okt.5.-én bal oldali csípőműtétem volt a műtét után hamarosan bokadagadást észleltem, de nem vettem komolyan azt gondoltam talán a gyógyulás folyamán ez a tünet elmúl...

    2013-11-25 21:42:14
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Dr. Király Viktória! Szeretném megkérdezni mi a véleménye a Bilobil termékek trombozis megelőző hatásáról. Kiválthatja-e a most divatos Aspirin Protect -t ami hosszú távon viszont nyálkah...

    2012-02-24 22:14:53
  • Orvos válaszol

    ...JÓNAPOT KIVÁNOK. LENNE EGY KÉRDÉSEM.VAN EGY 16 ÉVES,ÉS EGY 18 ÉVES LÁNYOM.A NAGYOBBIK APAI ÖRÖKLŐDÉS LÉVÉN,2011.10. HÓBAN KAPOTT EGY KISSEBB TÜDŐEMBÓLIÁT,ÉS MÉLYVÉNÁS TROMBÓZIST,AMI EGY ORV...

    2012-01-27 05:26:32
  • Médiamegjelenések

    ... Tisztelt Látogatónk! Munkatársaink az alábbi médiamegjelenéseknél vettek részt szakértőként: Cikkeink Trombózis után egészséges újszülött? Trombózisképzők: mozg...

    2013-10-21 14:12:11
  • A fogamzásgátlók szedése trombózis után nagyon meggondolandó…

    ... A nőkre több olyan rizikófaktor is leselkedik trombózis tekintetében, mely a férfiakat elkerüli. Ilyen lehet a terhesség és a szülés ...

    2013-09-05 09:51:53
  • Életmód javaslatok visszértágulatok esetére

    ... Azok, akik visszerességgel küzdenek, tudják: ez nem csak azt jelenti, hogy nyáron félénkebben viselik a rövidnadrágot, vagy a fürdőruhát. Ezzel a bete...

    2013-07-29 09:18:03
  • Trombózis-megelőző életmód program

    ... Hajlamos Ön a trombózisra? A trombózis kialakulásának esélyét a nem megfelelő életstílus jelentősen növelheti. (P&ea...

    2011-11-28 16:56:22
  • Trombózis után egészséges újszülött? Szakorvosi ellenőrzés mellett a válasz: igen!

    ... A trombózist követő terhesség még tervezett babaváráskor is félelemmel tölti el a fiatal nőket, különösen, ha fokozott véralvadá...

    2013-02-24 19:38:44
  • Tartós fáradság vérszegénységre utalhat

    ... Az emberek a rohanó életmód miatt sokszor érezhetik magukat fáradtnak. De amikor ez tartósan fennáll, akkor el kell gondolkodni azon is, hogy m&...

    2013-06-25 12:31:09
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm! 24 éves vagyok, 9 hónapja szültem és körülbelül 5 hónapja,nagyon erős a menstruációm illetve ok nélkül véraláfutások,tűszúrás szerű élénkpiros bevérzések jelennek meg a...

    2013-05-05 23:08:33
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm! 36 éves vagyok, 2 gyermeket szültem gond nélkül, most 1 hónapja elkezdtem fogamzásgátló tablettát szedni, de annyit olvastam róla, hogy trombózist okozhat, hogy végül elmentem egy...

    2013-03-04 14:37:10
  • Orvos válaszol

    doktor ur van e eletben maradasi eseje a paromnak tulvan alsovegtag, majd agy vese trombozison tudoembolia jelenleg szivtrombozisonn, jelenleg 5 percet nincs meg oxigen nelkul,, holandiaban elunk...

    2013-03-06 22:53:31
  • Orvos válaszol

    Tisztelt dr.Blaskó György Úr ! Az apám családjában gyakran előfordult trombózis, agyvérzés.Ő is mélyvénás trombózisban halt meg, agyvérzés után. Nekem /55 éves/ kb. 8 éve magas a vérnyomásom....

    2013-10-23 17:21:09
  • Orvos válaszol

    Tisztelt doktor Úr / Nő Egy Hematológus szakorvos segítségére lenne szükségem olyan ügyben hogy nagyapám (84) körülbelül januártól vérszegénységben szenved és választott vért kap. Első...

    2013-04-25 21:33:46
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Trombózis Központ! 22 éves nő vagyok. A problémám a következő: októberben volt egy vérvételem, amin a trombocitaszámom 600 és 700 között volt, azt mondta a háziorvosom, hogy azzal nem kell...

    2014-03-28 11:36:09
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor Úr! 29 éves vagyok és 2. gyermekemet várom. Előző terhességem teljesen zökkenőmentes volt és jelenleg a 12. hétben járok, eddig panaszmentesen. vetélésem nem volt. Korábbi...

    2012-10-29 14:03:30
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor Úr! 29 éves anyuka vagyok. Két lányom van(3 és 4 évesek), tavaly májusban pedig a 20. héten vették észre, hogy a harmadik terhességemnél elhalt a magzat. A babának nem volt semmi baja,...

    2012-05-02 15:38:14
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr.Kósa Éva! Kb. 4 hónapja hogy el kezdődött a jobb lábamon a nagy lábujjamtól a harmadik lábujj el kezdett vörösödni és fájdalmakat tapasztaltam egyik este lábmosás után észre vettem...

    2012-10-30 15:01:25
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Úr/Nő , Szeretnék feltenni pár kérdést,nagyon meg vagyok ijedve édesapámmal kapcsolatban,nagyon csúnya az egyik lába,az orvos megállapította,hogy érszűkülete van,szeretném...

    2013-05-26 00:12:59
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Úr! 24 éves vagyok, súlyfeleslegem van, kb. 8 kg. Elkezdtem fogyókúrázni, illetve sportolni, főleg futni, de abbahagytam, mivel lábfájdalmaim lettek. Az elején csak a szokásos izomláz...

    2014-04-12 14:22:51
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 56 éves vagyok. Rendszeresen szedek vérnyomáscsökkentőt. Édesanyámnak sok gondja volt az ereivel, amit én is örököltem. 15 éve jelentek meg a lábszáramon a viszerek. Tavaly...

    2013-09-10 19:21:45
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő. Egy éve van magas vérnyomásom, 160. 58-éves vagyok, Autoimun betegségem van Raynaud sindrómám. Méllékvase dagabatom szivritmus betegségemre kezeletek évekkel ezelöött, de a szervezetem...

    2014-01-22 22:56:11
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor úr. Trombózisom volt kb. 1 hónapja. Egy kisebb tüdőembóliával. 23 éves vagyok, eléggé vékony (47 kg a 160 cm-hez, nem dohányzom) Fogamzásgátlót szedettem. Az orvosok szerint ettől...

    2013-04-09 06:40:37
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 30 éves, nem dohányzó nő vagyok. 17-22 éves koromig fogamzásgátló tablettát szedtem, de abbahagytam. Mivel még egy ideig nem szeretnénk kisbabát, ezért újból elgondolkoztam...

    2014-02-26 15:44:58
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb egy éve nyirokcsomó megnagyobbodást tapasztaltam a fülem mögött. Voltam orr-fül-gégésznél, azt mondta minden rendben el fog múlni. Nem múlt sőt nagyobbodott. El mentem egy...

    2013-10-05 21:12:51
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor No,Doktor Ur ! 32 eves no vagyok, varandos a 3,honapban Leiden mutacioval parositva! Kulfoldon elek es az itteni orvosom azt mondta szulhetek termeszetes uton ! Viszont utana olvasva eleg sok...

    2014-03-22 20:53:19
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor Úr! 63 éves nő vagyok. Tavaly nyáron jelentkeztek különféle "szívpanaszaim".Kivizsgáláson megállapították,hogy a szívem nem beteg.Az EKG azt a képet adta, mintha nem szedném a...

    2014-09-07 09:29:34
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Kósa Éva és Dr. Sepa György! Nagy József vagyok Nyíregyházáról. A tavaly szeptember 18-án műtöttek felszíni trombózis miatt, majd december 28-án szintén műtöttek a köteges erek miatt....

    2013-02-03 20:09:37
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! 44 éves vagyok és a bal térdem belső oldalán kisebb kitüremkedő, kékes, gombostű nagyságú erecske, amit már injekcióval probáltunk eltüntetni egy készséges, aranyos...

    2013-10-15 12:02:05
  • Orvos válaszol

    Kedves Dr.nő, Vida Zsuzsanna Részeben folyton fáradt vagyok, és az agyamban csak az zakatol, hogy "aludni, aludni, aludni". Ez a fáradság megbénítja a mindennapjaimat, motiválatlanná, ingerlékennyé,...

    2013-12-11 20:41:58
  • Orvos válaszol

    Kedves Dr Úr! Van egy 17 éves fiam akinek fájnak az erei,nagyon vékony testalkatú,fekvőtámaszozik mostanában,de nagyon kitüremkednek az erek és fájnak,voltunk orvosnál de nem nagyon értem amit mondott...

    2013-01-25 12:43:20
  • Orvos válaszol

    Kedves Dr nő!30 éves túlsúlyos anyuka vagyok édesapám is érszükületes sajnos szellemi munkát végzek így nagyon sokat ülök a gépnél .Azt vettem észre zsibbad az alsó lábszáram nehezem megyek velük...

    2013-04-16 22:07:04
  • Orvos válaszol

    Jó napot kívánok! 37. éves vagyok, 2 és féve kaptam strokot. Még a Jobb lábam béna (bár tudok jáni, bot nélkül)és a jobb kezem béna..... Nincs valami öltete hogy természetgyógyásztilag vagy...

    2014-09-03 12:37:33
  • Orvos válaszol

    Jo napot kivanok !! 34 eves No vagyok akinek volt egy veszitett terhessege,a hetedik 7 utan a magzat nem fejlodott tovabb,ez utan megcsinaltam a kulodnbozo vizsgalatokat es kiderult,hogy V-os Leiden orokletes...

    2013-09-06 21:25:40
  • Orvos válaszol

    ...erdelybol irom a kerdest..A ferjem tudo emboliat szenvedet a tavaly novemberben a rog a bal tudoben van ezt lehet muteni eltavolitani sebeszeti beavatkozasal vagy csak gyogyszeres kezelesel nagyon farad es ...

    2013-10-06 20:11:25
  • Orvos válaszol

    ...dr vida zsuzsanna doktonot szeretnem megkerni hogy segisen atanacsaval aban az ugyben hogy ahugom lanya 7 hete kapot egy agy strokot es segitcseget szeretnenk kerni hogy ezutan milyen kezelesi lehetosegeink lenene...

    2013-04-23 22:59:53
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! 8 évvel ezelőtt felületes vénás trombózissal kezeltek a jobb lábszáram hátsó részén. (Kb. 20 db vérhígító injekcióval helyre is jöttem.) Megállapították a...

    2012-04-27 21:00:43
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György ! A férjemmel 3 éve szeretnénk babát, és jelenleg 3 sikertelen beültetéssel vagyunk a hátunk mögött. Minden kivizsgálást elvégeztem, még olyanokat is amit az ado...

    2013-07-09 18:43:46
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr.Úr!Édesapámat háromszor műtötték már mivel érszűkületes a lába.Első műtétnél műeret tettek a bal ágyékába ez rendben is volt úgy nézett ki hogy nagyon jól sikerült a műtét(...

    2014-03-31 10:08:51
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr úr/úrhülgy! Az édesapám at 5 hete mentő vitte be a kórház neurológiai osztájára, mert ebéd közben nem tudta felemelni a jobb kezével a kanalat. A kórházban infúziót kapott, bag...

    2014-03-03 15:01:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt DoktorÚr! Kérdésem a vasszinttel kapcsolatos. Világ életemben vashiányos vérszegénységem volt. Májusban progeszteron injekciót kaptam, amitől nincs menstruációm, kb attól kezdve csak zöld t...

    2014-01-15 19:20:56
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A napokban elmentem egy arteriográfiás szűrésre, ahol megkaptam a leletet, de orvosi kiértékelés nélkül. Szeretném megkérdezni, hogy a lelet emelkedett értéke...

    2012-10-31 10:01:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! 2008-ban egy kivizsgálás során nézték a CMV vírust, ami az én esetemben az Igg pozitiv lett, az Igm pedig negatív. Tudom ezt azt jelenti, hogy átestem a víruson, de nem tudom újb...

    2012-05-27 21:06:23
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Jelenleg már 6 hete szenvedek a következő panaszokkal: A nyelvem fehér lepedékes, töredezett, illetve a nyelvem mindkét oldalán elsőként keserű érzést éreztem, mintha gyógyszer...

    2013-06-18 20:12:25
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr/nő, édesapámtól örököltem trombózishajlamot (alacsony, 32-es protein S ), most 22 hetes terhes vagyok, a 7. héttől profilaxis céljából 0,4-es fraxiparine-t ...

    2013-08-19 21:06:37
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! Csak röviden a lényeget próbálom leírni. Öt éve műtötték az egyik lábamat, mélyvénás visszérműtét volt. Akkor a belbokámon kb 5 cm átmérőjű barnás elszínez...

    2013-10-14 15:53:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010-ben és idén tavasszal mellkasi panaszok miatt kórházi ügyeleten magas d dimer értéket mértek, 2010-ben negatív mellkasröntgen és negatív doppler is készült...

    2013-10-08 18:24:44
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Édesapám ügyében szeretnék tanácsot kérni, aki jelenleg is egy vidéki kórház sebészetén fekszik egy rutin műtétnek indult beavatkozás után immár 5 hete. Artéria szűkülette...

    2013-12-02 14:10:40
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Szeretném tudni,hogy milyen árfekvésba vannak a rádiófekvenciás és a lézeres visszér műtétek. Mindkét lábamon van nem zavarna,ha nem gyulladna be sokszor és egyre csak szaporo...

    2014-01-12 09:58:40
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt mellkasi panaszok miatt kórházi ügyeleten vérvétel során a d dimer értékem 2,25 volt, ezért mellkasi Ct-t, majd doppler vizgálatot végeztek, negatív eredménnye...

    2013-06-27 12:25:07
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Tavaly júniusban egy bicikli úton elcsapta a biciklimet egy autós, melynek következtében megsérült a bal térdem, több orvos szerint is csak megzúzódott, de nem voltam képes...

    2012-05-18 11:18:25
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Negativ d dimer 100 %-ban kizárja a trombozist????? Sajnos lassan 3 héttel ezelött 1.5 órán keresztül kersztbe tett lábbal ültem ,utána megdagadt feszült a jobb lá...

    2012-05-15 12:11:56
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Cím! 2007.11. hóban császármetszést követően a jobb combtőben kaptam mélyvénás trombozist. Azóta Clexan injekció, majd hosszasan Syncumart szedek. Azóta saját kérésemre kétszer...

    2012-03-27 14:57:48
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt PROF. DR. BLASKÓ GYÖRGY! Véleményét szeretném kikérni!Leiden heterozigóta és MTHFR C677T génmutációm van.Professzorúr javasplta a syncumar további szedését amit Dr. Szélessy Zsuzsanna ...

    2013-08-21 15:15:44
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Apukám 55 éves és nemrég kórházba került mivel tályog keletkezett az epe körül epekő miatt,megműtötték de voltak gondok és emiatt 1 hónapot és 1 hetet volt kórházban ,emiat...

    2013-04-16 13:29:22
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr, 2004-ben F V Leidin: homozygota igazolódott nálam.Azóta Syncumart szedek. Most 28 évesen szeretnénk gyereket a férjemmel . A hematológus és a nőgyógyász egybehangzóan 08 ml-es C...

    2012-09-27 21:27:16
  • Orvos válaszol

    ...Tiszteletem Erdelybol irok.Begorcsol a jobb labamon a harom utolso labujam..onnan a fajdalom lassan a labbicepszig halad..ez inkabb faradtsag vagy magas sarku labbeli hordasa alatt jelentkezik..nem zsibbadas inkabb...

    2012-05-20 14:29:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztel doktor no 1995 baleset kovetkezteben most mind a ket labam trombozisos. Kerdesem mit ehetek e smit ihatok most per pillanat erdelybe elek szuleimmel hiszen Pecset a kis beteg jaradekbol nem tudok megle...

    2014-02-09 17:04:44
  • Orvos válaszol

    ...Kedves dr. Sepa György! Sajnos visszér műtéten estem át. Mind a két lábamból el távolították a Fő felületes vénás főtörzset. A balt hagyományosan a jobbat lézerrel. A bal lábamon pár hóna...

    2013-03-15 22:30:11
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Doktornő! 20 éves korom óta vannak látászavaraim bal oldalo látótér kieséssel illetve beszédzavarral kb 2 évente. 22 hónapja kaptam egy kisebb agyvérzést is ami bal oldali látótér kies...

    2012-11-30 11:02:31
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr.( Nő, Úr) 27 éves vagyok. Érdeklődni szeretnék hogy a jobb lábam be volt dagadva olyan szinten hogy már a bokámat, és a lábujjaimat sem tudtam mozgatni de elszíneződve nem volt nehéz volt...

    2014-03-05 21:13:39
  • Mit tehetünk vérszegénység ellen?

    ... Vérszegénység a nők 8,5 - 13,4 %-át, terhesség végén lévő nők 13 - 22 %-át, míg a férfiak 1-2 %-át ...

    2013-04-23 16:45:49
  • Leiden mutáció - hitek és tévhitek

    ... Az utóbbi években a fogamzásgátló tabletták felírása kapcsán egyre gyakoribbá vált a Leiden mutáció vizsg&aac...

    2013-04-18 10:54:16
  • Erős menstruációs vérzés mögött: vérzékenység

    Az erős menstruációs vérzés hátterében nagyon sok esetben vérzékenység lapul. A valódi ok kiderítését nem szabad halogatni,...

    2013-03-24 11:52:11
  • Érszűkület szűrés

    Arteriográfia Az érszűkület szűrésre alkalmas magyar találmány. Működési elve: zárt folyadéktérben nyomáshullám terjedési sebességének és visszaverődésének fizikai...

    2014-02-27 23:04:33
  • Érszűkület infúziós kezelése

    ... Az érszűkület kezelése igen gyakran történik infúzióval. Az infúzióval közvetlenül az erekbe juttatjuk az ért&...

    2012-10-19 11:10:55
  • Visszerek gyógyítása: műtét vagy életmód?

    A visszeresség egy olyan probléma, amitől nagyon nehéz megszabadulni. Persze mindenki szeretné maga megoldani otthon ezeket a gondokat, és erre sok esetben lehetősége is van, hiszen megfelelő életmóddal a...

    2013-10-21 14:37:57
  • Trombózis, vetélés téves immunválasz miatt

    ... Immunrendszerünk szerepe megvédeni bennünket a veszélyes kórokozóktól. Egyes esetekben azonban az immunrendszer saját szervezetünk ellen tá...

    2013-05-23 11:35:38
  • Szívinfarktus tünetei, szívinfarktus kezelése

    ... A trombózis kialakulásának egyik formája a mindeki által félt szívinfarktus. Ilyenkor a szívet vérrel ellát...

    2011-11-14 23:27:34
  • Szolgáltatási árak

    ... A Trombózisközpont szolgáltatási árai: Vizitek Díjak Szakorvos...

    2011-11-16 11:54:41
  • Rádiófrekvenciás visszérműtét, visszér kezelés

    ... A visszérműtét, visszér kezelés esetére, gyógyítására számos megoldás létezik. Ezek közül az egyi...

    2012-09-21 09:48:41
  • Orvos válaszol

    Üdvözletem! Syncumar tablettát szedek mellett lehet e esetleg tetoválást csináltatni, vagy mellőzzem inkább. Két hete volt artériás trombózisom azóta szedem a gyógyszert. Az INR-em 2.47 volt a múlt...

    2013-04-29 11:41:46
  • Orvos válaszol

    Érdeklődni szeretnék hogy a rádiófrekvenciás visszérműtét mennyibe kerül? Tartósabb mint a hagyományos műtét?A műtét után kell-e gyógyszert szedni valamint igényel kötözést?Bal lábszáron van...

    2013-04-15 16:48:40
  • Orvos válaszol

    Tisztelt trombózis központ!40 éves férfi vagyok,4 hónapja balesetem volt,has mütétett hajtottak végre belső vérzés miatt,ezen kivűl nyilt lábszár csonttörésem lett,2 napig altattak.Utána derült ki a...

    2014-08-18 13:06:38
  • Orvos válaszol

    Tisztelt dr út! 37 éves nő vagyok, 6 évvel ezelőtt a bal lábánban 2 szer is mélyvénás trobozisom volt, majd kis határudővel kb 1 hónapra rá kaptam egy 2 oldali tüdő embóliát. Végeztek genetikai...

    2013-01-13 01:20:26
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Trombózisközpont! 69 éves vagyok, és 8 évvel ezelőtt egy műtét után a bal lábszáramba, térdhajlat alatt kaptam mélyvénás trombózist, és azóta szednem kell a syncumart, amitől szeretnék...

    2012-02-21 21:28:59
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Szakértő! Második babámmal vagyok várandós.8.hétben járok. Sajnos pár napja barnás -véres váladékom van. Nőgyógyászom a Duphaston nevű gyógyszert írta fel. Otthon elolvastam a...

    2012-07-11 10:45:12
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor úr! 2012.-ben voltam Önnél. Dr. Somlai Judit főorvosnő küldött önhöz a syncumar megítélése végett.2008 ban volt egy részleges bokaszalag szakadásom. A gipszrögzítés alatt LMWH...

    2013-06-18 17:59:51
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr.Ur. Egy nagyon kedves ismerosom sulyos érszükületi betegségben szenved sajnos elöre haladott az allapota. Amputálni kellet az egyik labfejét is és már minden mütétnek alá volt vetve, de sajnos...

    2013-03-20 20:49:33
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Ur/No! 50 eves vagyok, egeszsegesen elek es sokat sportolok. Munkahelyi stressz miatt magasvernomas betegsegem lett,gyogyszereket szedek. Szeretnem tudni,hogy megfelelo eletmod mellett elhagyhatoak-e a...

    2013-05-26 22:44:44
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 40 éves nő vagyok, pár éven belül volt két vetélésem, melynek okát kutatva a vizsgálatok szerint heterozygotqa Leiden mutációm van és a Protein S aktivitás alacsony. ...

    2014-03-26 19:05:51
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 32 éves nő vagyok, ülőmunkát végzek de igyekszem rendszeresen sportolni mindig valamit. A panaszaim 3 honapja kezdodtek de sajnos egyre súlyosabbá váltak. A lényeg, hogy ha...

    2014-03-27 22:21:25
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! Szeretném segítségét kérni az alábbi laboreredményemre...29 éves vagyok.... Csak a *-os részeket írom mert a többi eredmény jó... Szérium Vas:1,80 umol/l szérium Alk.foszfatáz:334...

    2013-08-30 13:32:49
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornö/Ur! 45 eves vagyok. Egy hete a jobb vadlimban kezdödött a fajdalom, ami fokozatosan, naprol napra felfele haladt, nyomaserzekeny volt. Negy napja a comb hatso reszen ereztem, majd a comb...

    2014-09-07 04:20:36
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! 52 éves vagyok, ágyéki és nyaki porckorongsérvem van, két éve állapította meg MR vizsgálat. Eddig is elég sok kellemetlen tünettel küzdöttem, amelyek között a bal lábam...

    2013-03-15 20:17:34
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! 51 éves cukorbeteg nő vagyok. Diabeteses polyneurophátiát állapítottak meg nálam. Kérdésem az lenne,hogy az infúziós kezelés hatásos lenne-e ill. érszűkület vizsgálatára...

    2013-09-06 10:12:41
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! 34 éves vagyok. A terhességem alatt nagyon csúnya visszerek alakultak ki a bal lábamon. Meg akartak műteni, de úgy döntöttem, inkább kíméletesebb módszert választanék. Több...

    2013-03-25 13:01:42
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 29 éves vagyok, 2 és fél éve volt mélyvénás trombózisom a jobb alsó lábszáramban. A Protein S és Protein C alacsony értékeim miatt azt mondták, hogy életem végéig...

    2013-10-09 14:03:01
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő. 35 éves vagyok, 2006-ban volt 2x MVT-m. Genetikai kivizsgálás mindkét alkalommal történt (SOTE, majd Rókus kh), negativ eredménnyel. A második MVT után véglegesre...

    2013-01-08 15:30:01
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne,hogy MTHFR heterozigota vagyok,minden más leletem tökéletes.Kettő vetélésem volt okozhatta-e ez a vetéléseket?HSG vizsgálat hiányzik még ,megcsináltassam-e ,vagy...

    2012-06-03 15:07:49
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nö vagyok, mindkét lábam erösen visszeres. Évekkkel ezelött már mütötték az egyik lábamat. A kérdésem az lenne, hogy a rádiófrekvenciás mütét használható -e vastagabb...

    2013-02-19 17:04:19
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor ur/no! 27 eves ferfi vagyok,es par nappal ezelott csak ugy magatol elkezdett fajni a bal combom belso resze. Egy vonalban egeszen terd aljaig. Foleg mikor kinyujtom is megfeszitem de a legrosszabb...

    2013-12-16 05:41:57
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő / Úr 68 éves férfi vagyok, augusztusi laborleletem szerint a Ferritin szintem 542,30 ug/L.,Hemoglobin 157 g/l,Hematokrit 0,446 l/l,vas 26,0umol/l,transzferrin 2,90 g/l Transzferrin telitettség:...

    2013-09-21 18:34:28
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Szélessy Zsuzsanna Doktornő! 19 éves nő vagyok, öt hónapja mélyvénás trombózissal kórházba kerültem, azóta syncumart szedek. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy okozhat-e a gyógyszer ...

    2013-09-02 17:21:18
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Prof. Blaskó György! Segítségét szeretném kérni: 33 éves nő vagyok, babát szeretnénk. Az első hónapban kémiai terhességem volt, pozitív terhességi teszt után menses. Néhány hónap...

    2014-02-08 13:56:42
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! 29 éves nő vagyok. 2012. novemberben felkari mélyvénás trombózis kaptam. A genetikai vizsgálatok alapján minden eredményem a határértéken belül volt, így azt állapították...

    2013-10-22 12:48:38
  • Orvos válaszol

    Tisztellt Dr Úr! 41 éves vagyok, 2005-ben , volt egy trombózisom/mélyvénás/ 2009 ben megint gyógyszerelhagyás végett , most egy hete megint! Mind három esetben ugyanazon helyen jobb vádli! Gyógykezelés...

    2013-09-04 21:47:10
  • Orvos válaszol

    T. Dr-nő! Pár napja kértem segítségét egy aggasztó ügy kapcsán - nagyon reméltem, hogy választ kapok... Talán mégsem ért el Önhöz a kérdésem - ezért még egyszer leírom: lányom vérplazma adásra...

    2013-10-06 19:47:10
  • Orvos válaszol

    Mindkét lábam de elsősorban a bal tele van sűrű nagyon csúny hajszál erekkel. lábaim estére elnehezednek de különösebb fájdalmat nem okoz. szükséges orvoshoz fordulnom? Tisztelt Tilli Endréné! Igen,...

    2013-06-13 19:48:47
  • Orvos válaszol

    Kedves dr Kósa Éva! Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Ultrahang vizsgálatunk csak március 5-én lesz,ön szerint ezt nem kellene hamarabb elvégezni? köszönöm Kedves Zsuzsa! Erre így biztosan nem...

    2013-01-28 14:48:51
  • Orvos válaszol

    Kedves Doktornő/úr! 13 hetes terhes vagyok, néhány napja voltam vércsoport meghatározáson és ellenanyag szűrésen, amelynek eredménye a következő lett: direkt coombs: negatív, ellenanyag enzim 1,2,3: +++,...

    2013-09-15 19:45:52
  • Orvos válaszol

    Kedves Doktornő! 2013 nyarán tüdőembóliát diagnosztizáltak (embolia pulmonum). Kiderült, hogy nagyszüleimtől örököltem, ezért életem végéig szednem kell a gyógyszert (rivarosaban Xarelto), ami...

    2014-04-08 19:27:12
  • Orvos válaszol

    Kedves Doktor Úr! 9 hetes kismama vagyok. Pár hónapja velem született c-protein hiányt diagnosztizáltak nálam. Ebből kifolyólag most minden nap fraxiparine 0,3 ml injekciót kell magamnak adni. Egy hete...

    2013-06-26 20:01:55
  • Orvos válaszol

    Jó Napot! olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz hogy 27 éves vagyok, nem vagyok túlsúlyos, nem dohányzom, egészségesen táplálkozom sajnos mostanában nem mozgok aktívan. Nem ülő munkám van, de területi...

    2014-04-14 21:49:47
  • Orvos válaszol

    Dupiex uh nyaki erek vizsgálata volt 2014. 03 26-án a bal oldalon 70 % elzárodás van. 65 éves vagyok szeretném kérdezni mik a klátásaim ha egy műtét em lenne köszönettel kasza zoltánné. Tisztelt...

    2014-04-16 23:12:45
  • Orvos válaszol

    70 éves vagyok, egy éve mélyvénás trombozisom volt a bal alsó lábszáramba.Leyden vizsgálat szerint homozigóta vagyok, ezért a Marfarint szedek.Az INR értékem 5 mg-nál 2.5.-2.2-1.8 volt de sok 2-3 cm...

    2014-08-12 09:52:22
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlöm,december 24-én reggelre olyan szinten beszúrt a mellkasom nem birtam mozdulni,majd ezután összeestem,gyermekkoromban voltak sziv problémáim de egészen ez időpontig nem történt velem ...

    2013-03-28 16:10:57
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt doktór ur és diktor nö azt szeretném kérdezni hogy 1 évvel ezelöt mélyvénás trombozisom lett térd törés után és igy 1 ,v után is napi szinten dagad a lábam,kompresszios harisnyár ...

    2013-01-09 20:06:12
  • Orvos válaszol

    ...jonapot kivánok!2honapja korházba kerültem embolia gyanuval!ott azt mondták nem bizonyithato hogy tényleg emboliám volt-e!mert valami apro folt volt a tüdömön,de nem biztos hogy az!de ugy kezeltek mint ha ...

    2012-09-18 21:39:11
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt prof. dr. Blaskó György! Abban szeretném professzor úr segítségét kérni,hogy szegedi lakosként milyen szakterületű orvoshoz forduljak segítségért. A problémáim: 13 éve autoimmun be...

    2013-07-07 19:28:17
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt dr. Szélessy Zsuzsanna! 2009. márciusban volt-- másodszor-- a bal lábamban a - véna politeaban - mélyvénás trombózisom. Azóta szedem a Marfarint és a 2 szer 1 tbl. Detralex gyógyszert. Meddig kell...

    2013-05-23 21:02:15
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktornő! kérném mielőbbi válaszát mivel sürgős lenne az alábbi kérdésemben. 2010.3.02.-én az alábbi haematológiai leltetket kaptam mivel elhalt terhességem vot az egri kórháztól:apc resis...

    2014-02-18 09:17:35
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor úr! 1-2 éve jelentkeztek nálam az alábbi tünetek: fülzúgás, füldobogás, orrvérzés( abbahagytam a kávéfogyaztást, ezután az megszűnt), szédülés, a vérnyomásom alacsony volt, emelk...

    2014-04-22 11:24:56
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor Nő/Úr! Előző válaszuk beigazolódott. A trombofiliai vizsgálat eredménye pozitív lett. Dg: prothrombin gén mutáció, heterozigóta. gyermekeim szűrése fontos. Jelenleg synkumárt sz...

    2013-07-31 12:07:07
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Trombózisközpont! 2006-ban volt egy mélyvénás trombózisom, tüdőembóliával együtt a bal alsó végtagban, ágyékrészen. Szívbillentyű elégtelenség jelzi. Sajnos Leiden-mutációm va...

    2013-06-17 14:24:57
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Trombózis központ! Leányom születése (1988) óta állandó alhasi fájdalmaim, rendszertelen menstruációm miatt számtalanszor vizsgáltak különböző rendelőkben és kórházakban.De csak 20...

    2013-09-20 15:57:10
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Sepa György! Az érsebész a bal lábamban combtőnél a VSM-ben az első billentyűre azt mondta, hogy nagyon nagyon minimálisan átereszt..más orvos ezt nem is hallotta. Szerinte nem kell vele foglalko...

    2013-02-26 09:29:57
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Sepa György! A rádiófrekvenciás beavatkozás kapcsán lenne egy olyan kérdésem, hogy a kisebb erek megszűntetését követően, ( jelenleg ez egy húsz forintos nagyságú folt a térdhajlatom...

    2013-02-27 15:34:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Kiderült, hogy lányom Leiden-mutáció heterozigóta. A hematológus azt mondta, hogy ne essek kétségbe, mert ez a trombofília egyik legenyhébb formája. Én úgy tudtam, hogy a L...

    2012-05-04 14:32:48
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! A következő kérdésekben kérném segítségét! 2004-ben művi abortusz után kialakult egy baloldali mélyvénás felsőlábszári és kismedence mélyvénás tromobizisom. ...

    2012-04-22 09:22:50
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! 2010 év elején 3 alkalommal TIA zajlott, ami kb 5 percig tartó bal kar "bénulással" érzéskieséssel járt. CT igazolta 2010.11.22-én Immunológiai Klinikán a vizsgálatok ...

    2013-09-09 19:39:51
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György! Mivel bő 1 éve nem érkezik a baba, meddőségi kivizsgálás kezdődött nálam, illetve önszorgalomból is utána járok a lehetséges problémáknak, utóbbi ke...

    2013-08-28 15:28:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György Úr ! Szeretnék az alábbi problémámra választ kapni. Pár hónapja kezdődött, hogy fáj a jobb lábamon a sarokcsont. Reggeli ébredés után alig tudok lábra állni, a bok...

    2013-08-03 11:51:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof. Blaskó György Doktor Úr! Több mint két éve kaptam mélyvénás trombózist a bal lábamban tüdőembóliával. Most 26 éves vagyok. Kérem, tud mondani valamit arra hogy miközben futós...

    2012-11-29 09:05:22
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Úr! Köszönöm válaszukat! A kérdésem az volt, hogy 9 nappal ezelőtt vetélés miatt Missed ab. műtétem volt és vércsoport meghatározáson minden rendben volt kivéve az: Enzim mo...

    2013-03-04 12:11:54
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr Úr/Nő! Én syncumárt szedek mert volt tavaly egy nem bizonyitott tüdöemboliám!Trombofiliai vizsgálat eredményem nem mutatott ki semmit!azt szeretném megkérdezni hogy ha majd ...

    2013-05-21 14:09:18
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr Úr! Egy éve mélyvénás thrombózisom volt,azóta kiderült,hogy genetikai okok miatt!Sincumar mite tablettát szedek! Az lenne a kérdésem,hogy van e lehetőség arra,hogy tetoválást csi...

    2012-09-01 13:56:13
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/ Doktor úr. Esetemben a duplex uh alkalmával a bal láb poplieo - cruralis szakaszának mélyvénás trombózisa igazolódott. 1 hetet törtöttem kórházban, majd gumiharisnya társasá...

    2013-10-21 19:02:48
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Feleségem a múlt év végéig makk egészségesnek hitte magát, amíg a sportorvos szenior korára (58 éves) való tekintettel be nem utalta vérvizsgálatra. Ekkor derült...

    2013-06-03 17:03:43
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő ! Azzal a kérdésel szeretnék önhöz fordulni ,hogy a barátom hamar fel kapja a vizet és kiabál velem :( Milyen gyógyszert lehetne fel írni vagy kell egyáltalán ? Annyit még hogy az...

    2012-11-18 14:29:50
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! Egy héte volt kisebb isszérműtétem (felszíni), és a mai napon erős mellkasi fájdalmat éreztem, a vérnyomásom is felment elég hamar. Sajnos korábban pánikbetegséggel keze...

    2013-02-06 02:53:28
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr ! Volt már visszér műtétem a bal lábamon és mindkettőt injekciózták 36éves vagyok.Azt szeretném kérdezni öntöl hogy heti 3 alkalommal 40-60perces lass...

    2012-09-26 19:32:15
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Terhességem 35. hetében járok. Előző héten voltam vérvételen melynek eredménye: vércsoport 0 RH+, ellenanyagszűrés: negatív, Direkt Coombs: pozitív komplement C3d fedett. Kérdésemre...

    2013-03-20 08:57:15
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Anyósomnak trombózisa volt több éve már,viseli a harisnyát,tünetmentes volt,a körzeti Orvosa augmentint írt fel neki,de a 3. Napon elkezdte érezni,hogy fájnak az erei,érzékenyek...

    2014-01-13 15:44:05
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Ma reggel felkelés után a kezeim fehérek voltak, és rendkívül élesen kirajzolódtak rajtuk a lila ereim (néhány óra múlva a barna bőrömön már alig voltak kivehetők), emellett a...

    2013-08-22 14:23:02
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül két-három hete beütöttem a jobb alsó lábam a sípcsontom mellett, elég nagy területen csúnyán be is kékült, fájt. Nem foglalkoztam vele, hisz bármikor előford...

    2013-08-19 13:20:13
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Ismét kérdésekkel zaklatom.A kérdéseim a következők lennének. Most olvastam egy brit oldalon az un. valvuloplasztikáról, ahol szót ejtenek rutinszerűen végzet...

    2013-03-30 20:29:30
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 38 évesen tüdőembóliát kaptam, Leiden mutacio igazolodott. szedhetek-e csak progeszteront tartalmazó fogamzásgátlót? Köszönöm válaszát! Kedves Enikő! Ha nőgyógyásza tud mást,...

    2013-08-13 11:47:54
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr Engem a rádiófrekvenciás visszérműtét érdekelne. Mennyibe kerül ,egy lábon ? Az ár függ-e a terület nagyságától vagy az erek száma számít .Van e részletfizetési lehetősé...

    2013-07-20 14:09:55
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Ellentmondásos helyzetemben fordulok Önhöz,mint specialistához.Kérdésemre adott válasz határozza meg további teendőimet.Bár kórtörténetem hosszú és bonyo...

    2012-06-20 11:01:30
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt PROF. DR. Blaskó György! Szeretném a segítségét és a véleményét kérni, a következő a problémám: több éve már hogy észre vettem hogy a jobb combom külső része fáj és ...

    2014-08-16 13:00:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt PROF. DR. Blaskó György! Szeretném a segítségét és a véleményét kérni, a következő a problémám: több éve már hogy észre vettem hogy a jobb combom külső része fáj és ...

    2014-08-16 12:58:53
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt PROF. DR. Blaskó György! Szeretném a segítségét és a véleményét kérni, a következő a problémám: több éve már hogy észre vettem hogy a jobb combom külső része fáj és ...

    2014-08-16 12:58:03
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr.Úr! Válaszának megfelelően próbáltam időpontot kérni a megadott számon . A telefont felvevő hölgy azt az információt adta, hogy Önöknél nem tudom elvégeztetni az ultrahangot, mer...

    2014-03-24 17:47:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Duplex UH-val igazolt crurális mélyvénás trombózist állapítottak meg: -baloldalon a v.poplitea területén áramlást kimutatni nem lehet. -jobbol...

    2013-12-18 15:34:36
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Lányomnak (33év) j2013jan. végén embolia pulmonum l.d. és infarctus pneubonia, pleuritise volt. + nagyfoku tüdögyulladással /jobboldali/ Egy hét korház után symcumárt ...

    2013-04-02 15:48:03
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/Úr!! Azért fordulnék Önökhöz, mert Németországban élek a párommal és a német nyelvtudásunk, különösen az orvosi szaknyelvet illetően elég hiányos. A problémám az, hogy...

    2013-06-13 20:05:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Blaskó professzor Úr! Mélyvénás trombózissal (bal láb érintett) a kórházból történő hazamenetel és lábadozás alkalmával , egy esetben rövid nyilalást éreztem a bal halántékomban, n...

    2013-11-03 19:51:28
  • Orvos válaszol

    ...Szeretnék érdeklődni hogy rádiófrekvenciás és lézeres beavatkozás csak kisebb visszerek esetén alkalmazható-e vagy nagyobbaknál is? köszönettel: András Tisztelt András! N...

    2013-08-09 16:41:25
  • Orvos válaszol

    ...Rettenetesen fáj a lábam,a térdem fölött olyan érzékeny,hogy a nadrágom ha hozzáér az is fáj.2szer volt a bal lábam mütve kroszektómia és sztripping a jobb egyszer.minden műtét jól sikerült. Csak r...

    2014-02-12 09:06:15
  • Orvos válaszol

    ...Pénteken éppen dolgoztam a monitor előtt mikor előszőr foltokat látam a képernyőn utána az arcom jobb fele teljejesen elzsibbadt majd a jobb kezem 3 ujja is elzsibbadt. Úgy éreztem a torkom és...

    2013-10-22 09:43:47
  • Orvos válaszol

    ...Kérdésem a következő: 26 évesen epe műtét után enyhe lefolyású tüdőembóliát kaptam. 2006-ba. Akkor fogamzásgátló gyógyszert szedtem és dohányoztam és keveset mozogtam. Nos azóta ezeket nem t...

    2013-05-07 09:34:37
  • Orvos válaszol

    ...Kérdése Kedves Doktorúr! Lassan egy éve van hőemelkedésem,este 37 napközben 37,6 szokott lenni. Április óta végbélrepedésem van,nehány hónapja minden napossá váló felfúvódás,hasfájás,...

    2013-01-11 10:28:30
  • Orvos válaszol

    ...Jónapot kívánok! Én a párom nevében szeretnék érdeklődni hogy 6 hónapja szenved mélyvénás trombózisban és kérdezni hogy lehet e műteni.Továbbá:rengeteg kiütéses pattan...

    2013-03-10 07:53:07
  • Orvos válaszol

    ...2012.aug.-ban a masodlagos ágban tüdőembóliát allapitottak meg,syncumart szedek és az INR érték tartósan az elvárt szinten van.A genetikai vizsgálat heterozygota státuszt állapitott meg.Fiatal ember l...

    2013-01-25 16:09:07
  • Nem ronthat a visszerek állapotán a magas sarkú!

    ... A visszerek a lábakon nem csak esztétikai gondokat okoznak, de akár fájdalommal is járhatnak. Sokszor megfordul a fejünkben a kérdés, hogy vajon hétköznapi tevékenységeink, esetleg ruháink, kiegész...

    2013-09-24 21:59:03
  • Nem csak a lábban, az agyban is kialakulhat trombózis

    Az artériás és a vénás trombózis Magyarországon vezető haláloknak számít. A vénák érintettsége esetén leggyakrabban az alsó végtag, illetve a medence vénáiban alakulnak ki vérrögök, ám nem ritka,...

    2014-06-10 16:28:57
  • Kivizsgálások

    ... Véralvadási kivizsgálások szükségesek minden olyan esetben, amikor véralvadással kapcsolatos betegség már fellépett, vagy  fokozott ...

    2011-11-16 11:19:01
  • Aranyér

    ... Az aranyérbetegség a leggyakoribb végbél környéki betegség. (A végbél további betegségei lehetnek a nyálkahártya gyulladása, végbélrák, jóindulatú daganat.) A fejlett országok felnőt...

    2013-10-13 21:54:33
  • A meszesedés ellen a diéta egyedül nem segít

    ... Az érelmeszesedés korunk egyik népbetegsége. Nem válogat, egyaránt érintheti a fiatalabbakat és az idősebbeket is, de a kor előrehaladtá...

    2013-08-23 17:15:26
  • Érszűkület szűrés - akár életet is menthet

    Magyarország élen jár a szív-és érrendszeri megbetegedésekben, ennek ellenére nem elegendő azok száma, akik tüneteikkel időben orvoshoz fordulnak. Az érfal szerkezetének átalakulása már egészen...

    2013-11-22 10:54:57
  • Vérzékenység állhat a gyakori orr-, fogínyvérzés mögött

    Időközönként minden ember tapasztal bizonyos mértékű orr- vagy fogínyvérzést. Mindkettőnél számtalan ok húzódhat a hátterében, ám ha a vérzés túlzott mértékű, esetleg elhúzódó vagy gyakran...

    2014-05-15 10:16:35
  • Vérzékenység

    ... Vérzékenység - fokozott vérzés - a véralvadás másik fele, a trombóis ellentéte. A Trombózisközpontban szeretettel várjuk és vállaljuk kivizsgálását, kezelés követését.&nb...

    2011-11-16 09:15:38
  • Vénás trombózis? Artériás trombózis? Mi a különbség?!

    Az emberek tudatában a trombózissal kapcsolatban kialakult kép nagyon hiányos, ennél fogva sokszor nem is tudják hova tenni azt, amit az orvos mond. Van különbség a között, hogy artériában vagy vénában...

    2013-10-21 14:48:33
  • Végzetes vérrögök: évtizedes lemaradásban vagyunk...

    Magyarországon évente még mindig legalább 2000 ember halálát okozza az érrendszerben elakadt vérrög, amely igen gyakran a tüdőben torlaszolja el a vér útját, végzetes tüdőembóliát okozva. Az...

    2013-10-21 14:44:07
  • Trombózishoz vezethet a reumás ízületi gyulladás

    ...A reumás ízületi gyulladás igencsak meg tudja keseríteni a benne szenvedő mindennapjait, hiszen az adott testrészek merevsége, láz, levertség és nagyfokú fájdalom kíséri. Prof. Blaskó György, ...

    2014-01-31 10:36:23
  • Trombózishajlammal is lehet masszíroztatni, de nem mindegy hogyan és mikor

    Napjainkban a masszázs egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek oka nem csak az, hogy kellemesen el tud lazítani egy stresszes nap, vagy hét után, hanem az is, hogy komoly egészségmegőrző szerepe van....

    2013-11-08 15:20:36
  • Terhesség véralvadási zavarral

    ... A Trombózisközpont egyik kiemelt specialitása azon pácienseinknek való segítség nyújtás, akik valamilyen véralvadási problémával bírnak, és mellette szeretnének teherbe esni, szüln...

    2013-10-13 21:39:33
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm! 45-éves vagyok és jó pár éve a jobb lábam nagyon csúnya visszeres! Gondolkodom a műtéten,és ami érdekelne,hogy a Tb ezt milyen esetben támogatja? Válaszát előre is...

    2013-09-05 11:51:39
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm ! 35 éves vagyok, tavaly 2 vetélésem volt, az egyik 6 hetesen a másik 8 hetesen. Laborban FII 20210 heterozigóta mutáns. találtak, Lupus szüróteszt negativ, Leiden mutáció nem igazolódott. Az...

    2013-05-09 13:41:49
  • Orvos válaszol

    Én már 27-éve vagyok inzulinos cukorbeteg (5-szöri szúrás).Sajnos már pár éve fáj a lábam de nekem olyan érzésem van mint amikor a bőr megfeszül és szét akarna szakadni a lábamon.Elindulok és pár...

    2013-09-12 13:11:34
  • Orvos válaszol

    verzekeny vagyok a veralvadasom 65--------72 kozott van . hogyan mehetnek foghuzasra . szuleskor vert kaptam es hcv -es vagfyok egyidobe folyt az orom vere most mar nem igen. mit tegyek Kedves Mária! A...

    2014-03-16 18:19:00
  • Orvos válaszol

    sajnos elég régóta alvás közben vagy amikor kiszeretném nyújtani a lábamat vagy amikor csak ülők elszokta kapni a görcs a lábamat és úgy beszokott keményedni és az a fájdalom nem lehet leirni.annyira...

    2013-10-15 11:22:16
  • Orvos válaszol

    nagyon csúnya visszeres a lábam, panaszom ugyan nincs, de a látvány elképesztő, ez nálunk a családban örökölt , édesanyám, nővérem is ilyen lábbal él, ill. élt. Szeretnék erről a műtét nélküli...

    2013-06-14 14:01:18
  • Orvos válaszol

    jonapot!!nekem nagyon fáj a bal kezem és a válam meg a lábam,,,mitől van ezz?? Tisztelt Albert Ferenc! Mindenképpen keresse fel háziorvosát vagy ortopéd/reumatológus szakorvost. Ezen tünetekre a választ...

    2013-03-13 12:18:59
  • Orvos válaszol

    Zsibbad a jobb kezem 2ujja,és a fél tenyerem.Szeretném megkérdezni,hogy ez érszukulet vagy esetleg ideg gyulladás.Köszönöm. Tisztelt Vámos Istvánné! A leírtak elsősorban idegi tünetekre jellemzőek....

    2013-07-31 10:05:23
  • Orvos válaszol

    Véralvadás számom 70-75 között van /trnbocita/ amely nagyon alacsony. 5 éve májelégtelenséget állapítottak meg. A vérképem teljesen negatív, csak a fenti ami nem akar feljebb menni. A segítségüket...

    2013-06-11 16:33:56
  • Orvos válaszol

    Tisztzelt doktor úr. Kb fél év alatt nagyon csúnyán kijöttek a visszereim, A lábom és a combom főleg esztétikailag nagyon csúnya. Volt szívbillentyű plasztikám, vérhígítót szedek.Szeretném felkeresni...

    2013-07-12 20:36:11
  • Orvos válaszol

    Tisztelt trombózis központ! Az Interneten találtam cikkeket, amelyekben mesterséges vénaszelepek próbagyártásáról írnak....

    2014-08-07 12:27:22
  • Orvos válaszol

    Tisztelt dr.Sepa György doktor Úr! Én 50 éves vagyok és mindkét lábamat már műtötték viszérrel.Most mindkettőben megint kiújult.Most megint műtétet javasol az orvos.Mi történik ha nem műtik meg...

    2013-01-25 22:08:36
  • Orvos válaszol

    Tisztelt dr. Blaskó György! 43 éves nő vagyok, két gyermek édesanyja. Kisfiamat 41 évesen hoztam a világra, sajnos a terhességem alatt és után is injekciókat kellett felvennem a trombózis elkerülése...

    2013-08-23 17:08:53
  • Orvos válaszol

    Tisztelt doktornő! 29 éves vagyok, korábban gyakran sportoltam, mozogtam és igyekeztem egészségesen is táplálkozni. 3 éve dolgozok jelenlegi munkahelyemen, ahol ülő munkát végzek napi 12 órában nappal...

    2013-06-11 14:57:45
  • Orvos válaszol

    Tisztelt doktor úr/nő! Mitől fáj a felkarom? 15 éves lány vagyok. Kézilabdázok,NAPI 3 edzésem van,heti 5x. 2 hete kezdődtek el a labdás edzések,mert előtte csak érőnléti volt. Néha fájt edzés után...

    2013-08-20 20:14:48
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Trombózisközpont! Némi súlyfelesleggel bíró, középkorú nő vagyok (nem túl jó csontozattal). Külső bokatörés után (elmozdulás nem történ) három hét fekvő-, majd három hét járógipsz...

    2013-03-19 13:00:40
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Trombózis Központ! 33 éves férfi vagyok.2012 decemberében tödőembóliát találtak nállam amit sikerült eltüntetni a februári Ct eredménye szerint.Warfarint szedek általában 8-10 mg-ot.Az...

    2013-07-03 12:45:41
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Trombózis Központ! Igaz, nagyon régen, 1985-ben egy nőgyógyászati műtét (méheltávolítás) után mélyvénás trombózist kaptam. Évekig fásliztam a lábam és Syncumárt szedtem. Pár éve magas...

    2014-02-16 17:04:08
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Trombozisközpont! 23 éves vagyok. Az elmúlt egy évben többször előfordult velem, hogy villogó cikázó cikk cakk vonalakat látok magam előtt, maximum 30 percig... a látóterem közepén kis...

    2014-09-14 19:44:02
  • Orvos válaszol

    Tisztelt SZélessy Zsuzsanna! Egy 24 éves fiatal ember vagyok aki már 2010 márciusa óta Syncumárt szedek MTV miatt ami érintette a vena iliaca externát is. Az elvégzett vizsgálatok alapján lupus anticoaguláns...

    2013-07-17 18:56:18
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Profeszor Úr! Nagyon köszönöm gyors válaszát! Elnézését kérem, ha nem fogalmaztam egyértelműen, de az utazásra már megkapja a járógipszet testvérem. Ebben az esetben sem javasolt az...

    2013-09-11 11:10:43
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Főorvos Úr! Nagyon sok jót hallottam a rádiófrekvenciás visszérműtétről! Sajnos az én lábamon ezt a módszert kellene végrehajtani. Szeretném kérdezni, hogy ezt a műtétet a TB...

    2013-05-24 18:50:12
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! A nagymamám 74 éves a szívének a bal kamrája csak egészen kis százalékban működik magas vérnyomás, cukorbetegsége és érszűkülete van. Öt napja azonban a jobb lába egyik ujja...

    2012-11-16 19:49:50
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 42 éves vagyok, erősen túlsúlyos. Nem dohányzom, keveset mozgok. 6 éve agyalapi mirigy jóindulatú daganattal műtöttek, növekedési hormon túltengés miatt (hypofizis,...

    2013-02-14 10:17:17
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Én egy 34 éves túlsúllyos férfi vagyok, álló fizikai munkát végzek kevés mozgás térrel.Úgy 1 hónapja a bal lábszáram be van dagadva, barna pötty foltok vannak rajta...

    2014-08-09 20:03:44
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő!34 hetes terhes vagyok és a vérvételi eredményem azt mutatja hogy vérszegény vagyok.Értékeim:Hgb:102 ,Hct:0.314,Mcv:96,3,Mch:31,3.Erre kaptam aktiferrin vas tablettát.Biztos hogy ez a...

    2013-12-17 10:35:43
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! A fehérvérsejtjeim értéke általában 5, ha viszont stresszes helyzetben vagyok, akkor 3,7 *1000/u már évek óta. Háziorvosom azt mondta, hogy a csontvelőm nem dolgozik rendesen, viszont az...

    2013-04-29 17:00:31
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! 29éves két gyermekes anyuka vagyok...2012 február környékén voltam vér vételen...Elég sok csillagom volt...Kaptam vas képző tabletát...Közben voltak kontrol vérvételek de nem mutatott...

    2013-04-09 21:13:31
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor úr/Doktornó! 4 hete a bal vádlimban trombózis állapítottak, meg, a méretét vagy egyéb paraméterét velem nem közölték. Ma már itthon vagyok, lábadozok. Létezik-e valamilyen sebészeti...

    2012-12-30 20:54:59
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő 10 hetes kismama vagyok C-protein hiánnyal, ezért fraxiparinnel szúrom magam minden nap. Ez a 2. terhességem. Az elsőnél még nem tudták hogy c-protein hiányom van ezért akkor nem is...

    2013-07-03 13:21:54
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves lány vagyok, rövidlátó. December 3.-án volt egy látászavar szerű élményem. Igazából nem tudom minek nevezzem. Talán csak annyi volt, hogy sötétebben láttam,...

    2014-01-09 12:55:25
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr, MTHFR C677T heterozigóta vagyok, a 1298, Faktor II és V. rendben van. A leletem szerint ez csak egészen enyhe homociszteinszint-emelkedést okozhatna, az én eredményem viszont 21,4 (12 alatt...

    2013-01-27 16:10:18
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 28 hetes terhes vagyok. Nagyon alacsony már a hemoglobin szintem 93. A vas értékeim tökéletesek. A hasi uh töléletes. Thalassemiat vizsgálják most. A vörös vérsejt rendben. Lehet baja a...

    2013-07-11 13:21:11
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 28 hetes terhes vagyok. Nagyon alacsony már a hemoglobin szintem 93. A vas értékeim tökéletesek. A hasi uh töléletes. Thalassemiat vizsgálják most. A vörös vérsejt rendben. Lehet baja a...

    2013-07-11 13:19:33
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 8 vetélésen vagyok túl,babát szeretnék.A számtalan kivizsgálás kapcsán megállapították,hogy Leiden(heterozygóta)mutációt hordozok.Kaptam véralvadásgátlót,progeszteron...

    2014-01-10 16:58:57
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 71 éves vagyok, eddig nem volt problémám a vérnyomással. Egy hónap óta azonban hirtelen megemelkedett és nem tudom mitől (egészségesen táplálkozom, súlyom rendben van,...

    2014-03-08 20:48:57
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 68 éves nő vagyok. Főbb krónikus betegségeim: magas vérnyomás, Mitralis collapsus II., COPD, mélyvénás billentyű elégtelenség (SP 54 és Detralex-et szedtem egy ideig),...

    2014-03-20 20:26:17
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! '9 éves vagyok, genetikailag örökölt visszérben szenvedek, főleg a nagy vénákat érinti. Felszínen kékes néhol kidudorodó. Detralex gyógyszert szedek és kompresszios harisnyát...

    2013-02-16 13:58:51
  • Orvos válaszol

    Tiszteletem! Nemrég írtam önnek tetoválással kapcsolatban amire nagyon köszönöm válaszát. Nekem 2009-ben volt terhességem alatt mélyvénás trombózisom. Szülés után két évig szedtem Syncumar-t....

    2013-05-02 11:11:17
  • Orvos válaszol

    Tisztel Doktor Ur/Nö! 1997 óta ismertté vált érszűkületem./mamámnak,nagymamámmnak amputálták lábát/ Alig tudok menni , egy gyógyszer.Kész. Múlt hetekben sorban jelentkeztek combom felső részén...

    2013-09-28 16:43:14
  • Orvos válaszol

    Tiszetlt doktornő! 36 éves 5 gyermekes anyuka vagyok,5-ik gyermekemet 2013 március.7 én szültem ,terhesség végén magas vérnyomás alakult ki amelyet most is kezelnek szülés után,sürü erőteljes...

    2013-07-10 10:56:14
  • Orvos válaszol

    Teljesen váratlanul derült, ki, hogy magas a vérnyomásom,de milyen néha 285-re is felmegy, 57 éves vagyok és eddigi életem során mindig alacsony volt a vérnyomásom csak a pulzus szám volt magas ( előfordult...

    2014-04-17 11:39:37
  • Orvos válaszol

    Tavaly novemberében egy nagy hasi daganat elnyomta az egyik eremet, amitől a teljes bal lábamban mélyvénás trombózis keletkezett. Akkor egy szűrőt helyeztek a tüdő felé vezető vénámba elvileg...

    2013-04-23 17:38:20
  • Orvos válaszol

    TISZTELT DOKTORNŐ! AZZAL KEZDENÉM,HOGY CUKORBETEGSÉGEM VAN,DE JÓL BE VAGYOK ÁLLÍTVA.AZONBAN KB 6 HETE A NAGYLÁBUJJAMON KIALAKULT EGY VÍZHÓLYAG ÉS A HELYÉ MÉG MINDIG NEM FORRT BE,AZONBAN MÁR A...

    2013-02-09 14:14:40
  • Orvos válaszol

    T.Dr úr/DR Nő.!Szeretném megkérdezni,hogy agyvérzésem után állandó jobb oldali zsibbadás maradt vissza,sajnos a nyaki erekkel is probléma van.Állandóan rosszul vagyok,sokszor el is ájulok.Tudnának ez...

    2013-10-23 14:17:39
  • Orvos válaszol

    T.Doktor Úr/Doktornő! 60 éves nő vagyok.Essentialis trombocythaemia-t állapítottak kb.2hónapja./660/ Asa protectet szedem azóta. Litalir kezelést az ünnepek miatt még nem kezdtük el. Hypertoniára ,szapora...

    2012-12-30 14:12:06
  • Orvos válaszol

    Páromnak már műtét kellene, kérdésem OEP-támogatott Önöknél a műtét, vagy fizetős volna? Tisztelt Pintér Ágnes! A rádiófrekvenciás visszérműtét - akárcsak mindenhol - nálunk nem OEP...

    2014-01-27 11:39:29
  • Orvos válaszol

    Napok óta egy nagy nyomást érzek a tarkómban,és sokszor beszédzavarr al párosul.Nehéz kimondani a szavakat. Tisztelt Tamás! Leírtak mögött agyi vérkeringési zavar feltételezhető. Kérem, jelentkezzen...

    2014-03-30 22:26:49
  • Orvos válaszol

    Kedves Dr. Blaskó György Professzor Úr! 36 éves vagyok, heterozigóta Leidenes és jelenleg 14 hetes állapotos. A jövő héttől kezdem az orvos által javasolt Fraxiparine 0,4 injekció adását. Kérdésem...

    2013-10-16 14:24:54
  • Orvos válaszol

    Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem , Dr Sepa Gyögytől hogy az elég csúnya nagy visszereimet is lehetne radiofrekvenciás műtet útján eltávolítani? Sajnos lábszártól majdnem combtőig tart....

    2013-05-08 18:08:10
  • Orvos válaszol

    Dr Nő! én 38 éves vagyok,pár évvel ezelött a bal karom lezsibbadt a sziv dobogásom felgyorsult és az ájulás határán voltam ,ez eltartott talán fél percig.utána nagyon gyengének éreztem magam....

    2013-11-26 15:59:27
  • Orvos válaszol

    Bal lábon mélyvénás trombozisom volt 1988-bán. Jelenleg tünet és panasz mentes vagyok,csak Aspirin protectet szedek. Hosszú-12órás-repüiőútra készülök és preventív Fraxiparine-t alkalmaznék....

    2014-04-06 17:16:36
  • Orvos válaszol

    25 éves lányomnak nagyon alacsony a trombocyta értéke: 136 g/l .érdeklődni szeretnék,hogy kell-e ezzel foglalkoznunk vagy nem? köszönettel:Lajáné Kedves Erzsébet! Ez nem olyan alacsony. (Általában a...

    2014-02-03 21:01:16
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlöm. 36évesen,-10hetes kismamaként ért a mélyvénás trombózis. Babánkat sajnos elvesztettük.... :( Kórházból úgy küldtek haza,hogy fél évig Fragmin és fásli és fokozat...

    2014-01-10 17:39:02
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlöm,l az árlistában nem láttam, hogy egy visszérműtét mennyibe kerül a "nem kisebb" visszerek" esetében...? Mert feltételeszem nem 19.500 Ft-ba. Köszönettel, JB Tisztelt Jankó B...

    2013-02-01 19:56:14
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlöm! Azért kerestem meg Önt, mert 7 napja elkezdtem szedni a Mistral nevű fogamzásgátló tablettá, viszont aggódom a trombózisveszély miatt. Én 36 éves vagyok, van két gyermekem, mindkét t...

    2013-02-15 14:14:04
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlettel.Egy hete a combomon megpattant az ér,kékes és érzékeny lett körülötte. Azóta mindennap kenegetem,de néha a nadrágom hozzáér kissé szúrós fájdalmat érzek.Nehéz láb ér...

    2013-08-24 11:27:04
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözletem! Múlthét hétfőn mélyvénás trombozist állapitottak meg a bal lábamba a vádli részen,régebbi rög ezt mondta az orvos,2 napig feküdtem ,aztán saját lábamon küldtek vizsgálatokra...

    2014-04-08 13:06:00
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözletem! Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy nekem sajnos nemrég volt egy trombózisom és azóta szedem a Syncumar tablettát. Viszont az egyik lábamon eléggé nagy visszér van és egyszer...

    2013-06-16 20:56:05
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt profeszor ur! nekem a betegségemchr.myelopoliferaiv syn.essentalis throbocytaemia jak-2pozitivitas az lenne a kérdésem h ogy én edik litaril kapszulával letem kezelve és mind hijába kérem ha ...

    2012-08-04 14:37:54
  • Orvos válaszol

    ...mamámnál (76) trombózist állapitottak meg de nem mélyvénásat. 10 napja kell szúrni a hasába az alvadásgátlót, de a lábfájása nem akar szűnni ill.eleinte csökkent, de most megint nagyon fáj a b...

    2013-09-19 14:08:21
  • Orvos válaszol

    ...jonapot.az lenne a kérdésem mi lehet a bajom.tüneteim.hirtdlen mozdulatoknál,szédülés. alvászavar. fáradékonyság. 30éves vagyok.15 éve dohányzom.12 éve kávézok. köszönöm .ja és zsibbad...

    2013-05-02 19:12:49
  • Orvos válaszol

    ...az apam labujjan geggyes nyitott seb van .erszükületet allapittottak meg.zukorbeteg .otthon is kezelhetö ? Kedves Sagine! Nem, nem kezelhető otthon, orvos nélkül. Cukorbetegségnél, érszűk...

    2013-07-20 23:19:58
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt tanár úr! Kb.20 éven at GOT/ASAT GPT/ALAT GGT Bilirubin értékeim 2x 3x -sa volt a normális értékeknek.A körzeti orvosom azt mondta Gilbert-szindrómám van. Évente 1 x megyek ált.vérviz...

    2014-01-19 20:32:02
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt dr. Sepa György! Visszeres lábaim "rendberakásán" gondolkodom - a rádiófrekvenciás műtétről most olvastam először, de jobb megoldásnak tűnik, mint a klasszikus beavatkozás. Sajnos, nagyo...

    2013-10-03 23:36:21
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktornő! 3 éve idült myeloproliferativ betegség miatt állok gondozás alatt a Veszprém m. kórház hematólógiáján. Litalir nevű gyógyszert szedek. Az idén áprilisban nagyfokú vér...

    2013-08-22 20:57:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor úr/nő Kérdésem, hogy rádiófrekvenciás műtét végezhető-e abban az esetben ha 23 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt. Autóbalesetet szenvedtem medence és egyéb több...

    2013-03-22 23:10:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Sepa György! A rádiófrekvenciás beavatkozás kapcsán lenne egy olyan kérdésem, hogy a kisebb erek megszűntetését követően, ( jelenleg ez egy húsz forintos nagyságú folt a térdhajlatom...

    2013-02-27 15:34:22
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr!!! Több mint 2 hónapja súlyos boka törésem volt,a külső és belső része lemezelve van ,szilánkos törés volt. Mielőtt haza jöhettem volna jeleztem az orvos felé ,hog...

    2012-11-07 16:21:50
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr! Véleményét/javaslatát szeretném kikérni! Van egy heterozigóta Leyden és egy MTHFR C677T génmutációm.Erre syncumar terápiát kapok. A syncumar kezelés ellenére volt 2 TIA-m, ez...

    2013-12-21 21:32:59
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Segítségét kérném a mai napon megkapott labor vizsgálati eredményeim ügyében. Az elvégzett vizsgálatok alapján a glukoz: 6,3 umol/L, C reaktiv protein 13,80 mg/L vas...

    2013-11-29 17:22:01
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Tavaly szeptemberben diagnosztizáltak nálam egy a combvénákig leérő vena cava inferior trombózist. Az utolsó CT felvételen recanalsatio még nem volt látható. Nem ta...

    2014-04-22 06:33:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! 2011 júniusában egy baleset következtében megsérült a térdem és 2 hónapig nem tudtam lábra állni, aminek következtében mélyvénás trombózisom lett és ebből egy t...

    2013-09-13 10:19:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr ! Az orvosom magasvérnyomásra Metoprololt irt fel, napi 50 mg 2x. Kb. 3 hónapja szedem és egyre több a problémám, eddig is voltak ödémásodások /8 évvel ezelőtt műtötte...

    2013-06-24 16:34:02
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Közel fél éve előfordul hogy rohamszerűen pár másodpercnyi, erős forgó szédülés tör rám, váratlan szituációkban. Van hogy csak állok, beszélgetek, semilyen hirtelen m...

    2012-11-21 08:01:28
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Úr. elmúlt fél éve, hogy a jobb lábamban lábszártól combtőig mélyvénás trombózist diadnosztizáltak. kórházba kerültem, 9 nap után hazaengedtek. az összes utasítás annyi volt, hogy le...

    2014-08-19 11:00:19
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Király Viktória! 2010. szeptemberében kiderült, hogy látási zavaraimat a jobb szememben bekövetkezett szemfenéki trombózis okozza. Ekkor 17 hetes terhes voltam a 3. gyermekemmel, ...

    2012-03-13 17:57:02
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Király Viktória Anna! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy milyen labor vizsgálatot javasol Trombophiliás vagyok. NTHFR(226ALA - Val) HOMOZIGÓTA és FII g.202I0G>A HETEROZIGÓTA és GPIII (PLA) ...

    2013-06-12 13:56:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Blaskó György! Vetéléseim miatt több vizsgálatra is elküldött a Kaáli Intézet. Az elvégzett thrombophilia irányú vizsgálatok során a kóros APC rezisztencia hátterében heterozygota Le...

    2012-11-28 11:24:47
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Blaskó György Úr! Ezúton szeretném megköszönni a 2012.11.28.-án feltett kérdésemre a készséges válaszát. Most azonban egy újabb kérdés merült fel..... Jelenleg 12 hetes kism...

    2013-01-21 16:11:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Úr! Szerény ismeretekkel rendelkezem az érszűkületet illetően. Egy elkeseredett és utolsó mentsvárként Önökhöz forduló 86 éves bácsi szószólója lennék. Egy kérdésre v...

    2013-11-08 21:41:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Úr! Több mint egy hónapja szédelgek de nem ugy hogy forog velem minden hanem labilisnak érzem magam, az utcára már alig merek emiatt lemenni. Voltam neurologusnál mindent rendben tal...

    2013-12-02 13:03:53
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Körülbelül 4 éve kezdődött a problémám! Ujjaim hideg hatására először elfehéredtek, majd elkékültek. Ma már a fehérség nem jelenzkezik, egyből kék sz...

    2012-11-14 08:33:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/ Úr! Több mint 2 éve neves meddőségi központban próbálnak segíteni, hogy gyermekünk szülessen. Eddig 3 inszemináció és 2 lombik beültetésen vagyok túl. Valamennyi leleteimet ...

    2013-03-28 07:32:17
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Kb 2 hete egy csomó lett az bal alsó lábszáramon belül, amely érintésre fájdalmas . A háziorvosom Detralex500 mg tablettát , gumiharisnya használatát írta elő + pihenést .Fo...

    2013-02-13 07:11:36
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Ma voltam dopler vizsgálaton, a lábfejemen történt a vizsgálat, ami 0,7 - es eredményt mutatott. Igazán komoly panaszaim nem voltak, csak sokat fájt a lábszáram, ha ültem, álltam....

    2014-08-21 21:50:04
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelött Esszenciális trombocitémia-t állapítottak meg nálam. Azóta próbálok minél többet megtudni a betegségről, lehetőségekről. Itt az oldalukon nem talál...

    2012-03-20 12:41:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni,hogy az alacsony (60alatti)és alacsony(50-60közötti) pulzusszám mire utalhat. Vízszintes testhelyzetben azonnal elalszok,még mondat közben is! 33 éves vagyok ...

    2013-02-13 21:13:21
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Nekem kb. 4 év fáj a kulcsontom felett, voltan sokszor ultrahangon, volt mr-en is kétszer, ct-n is. Nem mutatott ki kóros nyirokcsomót. Egy kis duzzanatot érzek ott, de nem csomót. Le...

    2014-02-02 15:27:38
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Sajnos egy hónappal ezelőtt a terhességem 6. hónapjábn meghalt a kisbabám.Azóta elvégetrettem egy trombózishajlam-szűrést, amire a következő eredmé...

    2014-04-02 17:59:58
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr. A kérdésem az lenne, hogy édesanyám eltörte a bokáját és kapott thrombozis ellen Fragmint injekciót melyre allergiás lett, ezután írtak fel neki Fraxiparinet és ez az njekció is ...

    2013-11-25 18:28:39
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! Kérdésem annyi lenne,kb fél éve iszonyatosan fáj a jobb lábam lágyéktól le felé a talpamig .A fájdalom este a töbszöröse mint nappal.Nem tudom hova rakni ,vagy flektort veszek ...

    2014-02-08 21:50:58
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! 2007-ben volt egy mélyvénás trombózisom,majd kétoldali tüdőembolia.Thrombophilia szűrés eredménye: igazolta az örökletes thrombophiliát,Leiden mutáció ,heterozigóta.......nap...

    2014-01-15 19:55:44
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr / asszony! Reggel többször arra ébredek, hogy zsibbad a jobb karom. Lehetséges, hogy ez az érszűkület jele? Édesanyám hosszú évekig ebben szenvedett. Igyekszem mozogni, igyekszem mé...

    2012-12-30 10:52:22
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr / Doktor nő 2013 őszén kaptam a bal lábamban mélyvénás trombózist. jelenleg gumiharisnyát hordok és napi 2 sycumart szedek , az INR értékeim 2.08 -2.34 között váltakoz...

    2014-01-28 11:16:08
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő!Gyermekvallalason gondolkodunk a ferjemmel, aki az alabbi antidepresszansokat szedi: Anafranil 125mg naponta, Deanxit 1 tabletta naponta, Sedoxil 10 mg naponta. A kerdesem az lenne, ho...

    2014-02-03 15:40:18
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1995-ben édesapám thrombophiliája miatt kerültem kivizsgálásra és a vizsgálatok "APC rezisztenciát mutattak, ezért műtét , terhesség ill. immonbilisatio es...

    2013-09-23 14:05:10
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ez év januárjában született meg a kisbabám és terhességem alatt végig Clexannal kellett magam szúrni(napi egyszer 0,6),mivel leiden homozigóta vagyok. Ez az adag szoptatá...

    2012-07-01 07:46:12
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Édesanyám 62 éves, cukorbeteg 20 éve. November 21-én hajnali 2 órakor bal oldalára lebénult (száj, kar, láb, stb). Mentővel kórházba vitték, reggel 10-kor cs...

    2013-11-26 13:52:46
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Nemrég kiderült, hogy Leiden mutációm van, a leleten ez volt: heterozygota. Az miatt derült ki, hogy volt egy műtétem, ami után trombózisom lett, szerencsére nem mélyvé...

    2014-04-23 20:07:43
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Sajnos de én úgy látom hogy a Synkumár egyáltalán nem segít. az utolsó eredményem is 1,75 volt. Az orvosnőm Már azt feltételezte rólam hogy , vagy nem szedem rendesen a...

    2012-11-30 11:38:18
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! A jobb lábamban mélyvénás trombózist diagnosztizáltak.A doppler vizsgálat eredménye: A v.tibialis posteriorban áramlás nem ábrázolódik,valószinüleg thrombus tölti ki.2x0...

    2014-01-10 19:56:31
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy a trombozis hajlandóságot milyen vizsgállattal lehet megállapítani? Mert a családban már előfordult, és gyógyszer szedés miatt engem is ki kell vizsgálni....

    2013-11-25 21:26:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Sikertelen meddőségi kezelések miatt (3 inszem., 4 lombik) trombofília kivizsgálást kért az orvosom. A helyi laborban el tudtam végeztetni a protrhombin INR (eredmény:1,00 ref.0,8...

    2013-11-20 15:29:08
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni!2 vetélés után teljes kivizsgálást kértem!Kiderült hogy a LA 1,3 (2X is az lett).Viszont minden más hozzá tartozó eredményem negatív lett.Most ismét ...

    2014-01-21 13:36:52
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Második missed ab (lombik) után kivizsgálásokat kezdtünk a saját nőgyógyászommal, Leiden II és V és az MTHFR is rendben, de a protein C aktivitás 51,2, a protein C chromogen 76,...

    2013-11-22 18:04:11
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Másfél évvel ezelőtt, 19 évesen erős fájdalomra lettem figyelmes a bál lábamban, melyet duzzanat követett, és szédülés. Végül időben sikerült jó kezek közé ker...

    2014-01-08 19:59:20
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja 2 napos hegyi kiránduláson voltam a Magas Tátrában.A program szoros volt, 250 km gk. vezetést követően estig gyaloglás fel és le.Másna...

    2014-09-10 17:20:35
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! A bal lábam szára olyan iszonyatosan fáj hogy szinte lépni nem birok, olyan migrézszerű fájást érzek. A multkor a két lábam teljesen bepirosodott amire a bőrgyógyász azt mondta h...

    2013-07-03 10:07:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 2009.-ben súlyos tüdőembólián estem át,azóta syncumart szedek.Az embólia okát sajnos nem tudták kideríteni,minden vizsgálati eredményem negatív volt,semmilyen káros szenv...

    2013-11-23 20:37:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnál (50 éves) néhány napja trombózis jelentkezett a jobb lábában. A vádlija kezdett fájni, aztán pár perc múlva már lábra sem tudott állni. Orvoshoz mentünk, majd kór...

    2013-06-28 00:49:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Lányomnak januárban enyhébb lefolyású synus trombózisa volt (illetve ezt valószínűsítették). Fogamzásgátlót szedett, családban hasonló esett nem volt.Eddig Clexane-t ka...

    2013-04-14 15:12:40
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor ur! Tobbszori korai veteles utan (5-6 het) nogyogyaszom javaslatara genetikai vizsgalaton estem tul, melynek eredmenye szerint MTHFR homozigota vagyok (a tobbi, Leiden, prtrombin, 1298AC normal...

    2013-10-28 17:03:59
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/úr!Több éve tartó fájdalmaim kivizsgálása után polineuropátiát ill. vékonyrost neuropátiát diagnosztizáltak.Az ezt kiváltó betegség kiderítése sikertelen volt:cukorbeteg...

    2013-08-15 09:31:29
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/Úr, Ma töltöm be várandósságom 11. hetét. Ez az első terhességem. Most jött meg a vércsoport eredményem, ami RH+ (0), az ellenanyafoknál pedig ezek állnak: direkt coombs...

    2013-10-09 13:59:38
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr A trombózis daganattal összefüggő okaival kapcsolatban lennének kérdésem: Hogyan zajlik a "daganat kutatás"? , Vannak-e tipikus markerek a vérben amelyek a sp...

    2013-10-21 19:40:01
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Örökletes trombofília miatt clopidogrélt szedek két hónapja, a kontroll vérvizsgálat eredményem :Trombocita aggregáció ADP 5 : 22% (ref:69-91), illetve trombocita aggregáció ADP10: 3...

    2013-12-11 15:07:40
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Blaskó Professzor Úr. Kérdésem a következő lenne.. Múlt hónapban volt egy sikertelen lombik programom, november 2.-ik hete körül megpróbálkozunk egy fagyasztott embrió transzferrel. Az eg...

    2013-10-24 19:00:37
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr. Férjem 45 éves, nehéz fizikai munkát végez ,erős dohányos.Családi anamnézis negatív.január elején rosszul lépett ki az autóból .Meghúzódott a lába.Másnaptól fájt a ...

    2014-02-27 06:03:48
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr!! Édesapám vérében két év alatt már másodszor nullázódik le a thrombocyta száma.Gyakorlatilag az első esetben sem tudtak kezelő orvosai nagy bizonyosságal nyilatk...

    2012-11-12 10:45:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr protein s c hiányt állapítottak meg 1999-ben életem végéig synkumárt kell szednem változó volt már tíznél több vagy csak kettő tabletta változó korban szenvedek 22- ...

    2013-10-23 20:01:32
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! A segítségét szeretném kérni a következőkben: Kb. három hete ( miután napközben többször is volt hányingerem, és rossz közérzetem) édesanyámnál megmértem véle...

    2012-05-10 17:09:12
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr Olyan kérdésem lenne önhöz hogy 7-éve volt két oldali tüdő embóliám. Magánál jártam Pesten és ön vizsgálta meg hogy mitől kaptam mert nem volt trombozisom sehol és a...

    2014-04-22 19:50:22
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor ÚR.! 20 évvel ezelőtt 2 mélyvénás thrombosisom volt, most coronorografia során az arteriám zárodott el. Thrombectomia után jól vagyok, szerettem volna tudni nincs-e geneti...

    2014-08-05 20:28:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Nyiredy Főorvos Úr! A lézeres visszérműtét egy végtagon (jobb láb) mennyibe kerül? Erre az árak nem tértek ki. Nem seprűvénáról lenne szó, hanem nagyobb érről. Válaszát e...

    2013-09-10 18:06:54
  • Orvos válaszol

    ...Tiszteletem! Négy nap múlva leveszik a gipszet a lábamról.(bokaműtét) Két db Clexane40mg injekcióm van. Helyettesíthetem arra a két napra Fraxiparine 3800NE/0,4ml injekcióval hogy ne kell...

    2013-05-07 19:52:36
  • Orvos válaszol

    ...Tiszteletem! Elég kínos ezt a kérdést feltennem de ezt is meg kell valakitől kérdeznem. Syncumar tablettát szedek három hete és azt szeretném tudni ha elmegyek szórakozni egy alkalommal mennyi ...

    2013-05-04 21:24:08
  • Orvos válaszol

    ...Tiszteld Doktor Úr/Nő! Kb. két hetet munka közben (álló munkát végzek, vendéglátás) éreztem, ahogy a jobb vádlim feszül, bekeményedik. Akkor nem is foglalkoztam vele, majd másnap láttam hogy egy e...

    2014-01-29 21:45:13
  • Orvos válaszol

    ...Tisztel Doktor Ur/Nö! 2005 -ben melyvenas trombozisom volt, ami utan kiderult a leiden mutacio. Szerencsere egy evvel a trombozis utan elhagyhattam a verhigito szedeset, labam szepen regeneralodott, semmi problemam...

    2013-09-24 20:50:47
  • Orvos válaszol

    ...Tavaly kaptam strokot azota csak szedem a gyógyszerek sokaságát. Mikor lesz ennek vége, AZ orvostudomány tud -e témában valami eredményt is felmutatni a gyógyszergyári profiton kivül Tisztelt Oláh Gábor...

    2014-01-11 20:11:20
  • Orvos válaszol

    ...T.dr.Babai László Doktor Úr !Köszönöm válaszát. Én Nyíregyházán élek. Voltam Kapuváron ,ahol 3 hétig széndioxidos kezelést adtak. De ezt is én kutattam ki , hogy létezik. Ha ...

    2013-10-02 14:06:41
  • Orvos válaszol

    ...T.Doktornő/ Doktor ÚR! évtizedek óta vérnyomás problémával küszködök, több mint egy évtizede volt egy állítólagos agyi keringési zavarom is, de ez is és azóta is főleg idő...

    2014-03-12 13:32:20
  • Orvos válaszol

    ...Rádiófrekvenciás főtörzsi visszérműtéttel kapcsolatban szeretném tudni TB kátyát is használhatom e a fenti mütét teljes vagy részleges finanszírozására ? Köszönettel Tisztelt Varga T Sándor! ...

    2013-08-24 21:20:46
  • Orvos válaszol

    ...Leiden monozigota szindromam van es PAI 1 5/G monozigota... Kerdesem az lenne lehet e meg gyermekem anelkul, hogy eleemet veszelyeztetnen? 38 eves vagyok es egy 12 eves fiu edesanyja. Kedves Edit, Lehet még eg...

    2013-07-27 08:41:18
  • Orvos válaszol

    ...Kérdésem a köv. lenne: kb. 3 alkalommal is előfordult velem, hogy a látásom homályos lesz, kb. mintha egy lukon néznék ki és egy ideig nem jutnak eszembe dolgok. Pl. nevek sem, ezzel tisztában is vagyok, ...

    2013-07-23 15:57:00
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Dr Úr! Olyan kérdésem lenne,hallottam ,hogy víszér műtét után ,sokkal több hajszál ér és viszér jön elő a lábon!? Ez igaz? Úgyan is nekem a térd hajlatonban van egy hosszú vastag visze...

    2013-08-10 18:40:03
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Doktor Úr/Doktornő! Augusztus 15-én igazoltak dopplerrel mélyvénás trombózist a jobb lábamban. Azóta is kórházban fekszem, mivel a kontroll vizsgálat nem mutat javulást, a rekanal...

    2013-08-27 07:02:18
  • Orvos válaszol

    ...Férjem lába ónapol óta dagadt, elszíneződött feketéslilára. Nem tudtam rávenni, hoy orvoshoz menjen. Már válással fenyegetem. Hodgkin limfomája volt évekkel ezelőtt, egy tüdőleben...

    2013-02-14 15:03:42
  • Orvos válaszol

    ...Dr, Blaskó György v. Dr. Szélessy Szuzsanna hematológusokhoz Heterozygóta Leiden mutációt állapítottak meg nálam, miután a fiam (homozygóta L) trombózist kapott pár éve. Most gyulladásos ge...

    2013-09-16 11:08:35
  • Orvos válaszol

    ...Dr kapocsi Judit doktornő voltam önnél azzal a panasszal,hogy a bisoblocktól szédűltem,megcsináltatta a 24 órás vérnyomásmérést,kicsit emelk...

    2014-08-21 18:46:38
  • Orvos válaszol

    ...A férjemnek 4 ével ezelőtt felvágták a bal bokáját mert tele volt gennyel.Le is százalékolták vele mert ninc s izület a bokájában. Most azonban a jobb lábán a nagy lábuját amputálni kelett,a seb...

    2013-02-24 18:07:18
  • Orvos válaszol

    ...9 napja mélyvénás trombozist igazoltak nálam jobb térdhajlatnál(subacut).Azóta Xareltot szedek. Vérrög leszakadásának veszélye meddig áll fenn? 40 éves vagyok. Válaszát nagyon...

    2013-02-05 09:31:40
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 44 éves nő vagyok. Pár hete a bal tenyeremben egy furcsa húzódó, feszülő jellegű fájdalmat érzek és a hüvelykujjam alatti részen kb. egy fél centis duzzanatot látok,...

    2014-04-03 11:39:23
  • Nem csak az idősek betegsége a visszeresség

    ... Szeretnénk azt gondolni, hogy amíg az ember fiatal, esetleg még a 30-at sem érte el, addig nem kell különösebben foglalkoznia a testével, hiszen az oly...

    2013-08-15 14:15:50
  • Mély-vénás trombózis

    ... Tisztelt Ügyfeleink! A féleértés elkerülése érdekében: a Trombózisközpont - mint magánrendelő - akut ellátást felvállalni nem tud. Akut ellátásra jelenleg Magyarországon az egyetlen és legmegfe...

    2011-11-14 09:55:40
  • Hirtelen halált is okozhat a fel nem ismert trombózis

    A vénás keringési rendellenesség Magyarországon népbetegségnek számít, aminek következtében egyre gyakrabban alakul ki trombózis a visszeres lábakon. De vajon honnan lehet tudni, hogy halálos...

    2014-02-06 10:06:52
  • Fokozott trombózis-készséggel járó állapotok

    ... A vér alvadási képessége az egyik legfinomabban szabályzott rendszere az emberi szervezetnek. Egyszerre kell biztosítania, hogy s&ea...

    2011-11-14 23:06:12
  • Ezekre figyeljen műtét előtt, ha véralvadásgátlót szed

    Azok, akik már átestek trombózison, vagy esetleg nagyobb a trombózishajlamuk (trombofília), gyakran hosszan véralvadásgátló kezelésben részesülnek. Ennek hatására a vérrögösödés kockázata lényegesen...

    2014-08-26 15:49:30
  • DASH diétával a magas vérnyomás ellen

    A magas vérnyomás Magyarországon népbetegségnek számít, ráadásul olyan súlyos szövődményekhez vezethet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus. Bár a rendszeres orvosi konzultáció és kezelés...

    2013-12-16 23:18:51
  • A féltékenység magas vérnyomáshoz vezethet

    Az emberek nagyon figyelnek az egészségükre. Próbálnak minden fertőzést, bacilust és vírust elkerülni, oltatják magukat, és tablettákat szednek. Ám vannak olyan betegségek is, amelyekre ezek a szerek...

    2013-10-23 11:53:56
  • Online adatkezelési szabályzat

    ...  Online adatkezelési szabályzat www.tromboziskozpont.hu   Szabályzat célja: A jelen Szabályzat célja, hogy a Társaság által nyújtott szolgáltatások minden te...

    2014-02-04 12:48:44
  • Új típusú véralvadásgátlók és fogászati beavatkozás

    ...Azoknak, akik véralvadásgátló kezelésre szorulnak, egy olyan általános beavatkozás, mint egy fogorvosi kezelés is nagy körültekintést igényel. Ez az új típusú véralvadásg...

    2014-05-20 10:57:19
  • Összevissza ver a szíve? Lehet, magasvérnyomás okozza

    ...Szinte nincs is olyan ember, akinek hébe-hóba ne verne kissé szabálytalanul a szíve. Ezt kiválthatja stressz, megerőltető edzés, endokrin betegségek, azonban nagyon gyakran hipertóniát jelez. A problé...

    2014-03-14 13:27:34
  • Így teszi tönkre az ereit a stressz

    Már régóta ismert tény, miszerint lelkiállapotunk nagy hatással van vérnyomásunkra. Igenám, de a stressz a mindennapok szerves része, így nem meglepő, hogy néha kiugró értéket produkálunk. Hogy mikor...

    2014-02-18 18:17:43
  • Érszűkület kivizsgálás

    ... Meglévő érszűkület kezelésének megkezdése előtt első lépés az érszűkület pontos kivizsgálása. A kivizsgálás során olyan kérdésekre keresünk választ, mint ...

    2014-02-27 23:16:12
  • Érszűkület kezelése

    ... Az érszűkület kezelése Az érszűkület kezelésének célja egyrészt az ér tágasságának megtartása, növelése, illetve a rizikótényezők csökkentése. Így cél a kole...

    2014-02-27 23:27:27
  • Zöld fűszerekkel a magasvérnyomás ellen

    ...A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető. Ráadásul sokszor nem is az ételek mennyiségével van a b...

    2013-10-21 14:42:35
  • Vérszegénységre is utalhat a tavaszi fáradtság

    ...Most, hogy beköszöntött végre a jó idő, sok emberen úrrá lesz a tavaszi fáradtság. Ez jó esetben pár nap, vagy hét alatt magától megszűnik, ám ha huzamosabb ideig fennáll a probléma, érdemes ut...

    2014-04-10 10:38:08
  • Véradással nem csak segíthet másokon, de egészséges is

    Bizonyára nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért is érdemes időközönként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az...

    2013-11-30 22:28:34
  • Visszérműtét után sem kell felhagynia az edzéssel

    ...Sokan küzdenek visszerekkel, melynek egyik fő oka a túlsúly és a mozgáshiány. Ennek ellenére több aktívan sportoló embernél is megjelenhetnek a kitüremkedő, kacskaringós erek, melyek eleinte bár ne...

    2013-12-18 15:25:16
  • Tüdőgyulladás vagy tüdőembólia-gyakran félrenézik

    ...A mélyvénás trombózis gyakori szövődménye a tüdőembólia, mely akár azonnali halállal is végződhet, ám az esetek egy részében mégis félrediagnosztizálják a betegséget. Hogy miért...

    2014-02-04 19:11:15
  • Tudja meg, mennyire veszélyezteti Önt a trombózis

    Napjainkban egyre inkább nagyobb figyelmet kap a trombózis és annak megelőzése, kezelése. Ez nem is csoda, hiszen évről évre nő a halálos esetek száma, mely elsősorban a fogamzásgátló tabletták...

    2014-07-14 15:52:38
  • Trombózishajlammal erre figyeljen, ha kisbabát szeretne

    ...Azok, akiknek genetikailag fokozott hajlamuk van a trombózisra, azaz trombofíliások, természetesen ugyanúgy vállalhatnak gyereket, mint bárki más, viszont fontos, hogy náluk a terhesség megterveze...

    2014-04-24 13:06:01
  • Trombózis, vetélés téves immunválasz miatt

    ...Immunrendszerünk szerepe megvédeni bennünket a veszélyes kórokozóktól. Egyes esetekben azonban az immunrendszer saját szervezetünk ellen támad. Trombózist, sorozatos vetélést, agyi érelzáródást ...

    2013-10-21 14:49:59
  • Sokat szédül télen? Ez állhat a hátterében

    ...Most már tartósabban beköszöntöttek a mínuszok, ami nem csak a hangulatunkra, hanem a közérzetünkre is nagy hatással van. Sajnos a hipertóniások még jobban megszenvedhetik ezt az időszakot, hiszen a h...

    2013-12-18 16:07:49
  • Pitvarfibrilláció esetén életmentő lehet a véralvadásgátló kezelés

    A pitvarfibrilláció, vagy más néven pitvarremegés az egyik leggyakoribb szívbetegség, mely a szívritmuszavar egyik formája. A probléma legsúlyosabb veszélye a szíven belüli vérrög-képződés, ami akár...

    2014-09-17 14:41:00
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás...

    2014-02-17 11:18:51
  • Orvos válaszol

    Üdvözlöm! Az elmúlt évben több alkalommal elég nagy mértékben bedagadtak a bokáim,amik pár nap múlva pihenés hatására megszűntek.Többször elég komoly duzzanat keletkezett.Többnyire...

    2013-05-07 19:17:26
  • Orvos válaszol

    teljes kivizsgálást szeretnék, combom mindkettö bedagad,lehetséges visszértől? Váci vagyok mehetek önökhöz? Tisztelt Kiss Éva! Természetesen, jöhet hozzánk, szeretettel látjuk. A comb dagadása...

    2013-04-19 11:12:07
  • Orvos válaszol

    lehet-e érfestés előtt, vagy után infúziós kezelés ? Jobb oldali lábszár art. tibialis anteriorban nincs áramlás ! Lumene közepes echogen. trombussal kitöltött. Az art. peronea még...

    2013-10-28 14:18:14
  • Orvos válaszol

    járás közben erős fájdalmat érzek a jobb csipőmtől lefelé ha nem megyek hosszu utra tehát odahaza vagyok akkor nem érzek fájdalmat.ez lehet érszúkúlet majd most megyek vizsgálatra erre szeretnék...

    2012-03-24 14:10:28
  • Orvos válaszol

    az lenne akérdésem atrombózisomra ami mákétszer volt mélyvénás melyik ajó gyógyszer,a synkumár ,vagy az aspyry protect köszönettel.., Tisztelt Mezei Istvánné! Általánosságban: vénás trombózisra a...

    2014-03-15 10:32:14
  • Orvos válaszol

    aspirinprotect vagy sinkumár ezt szeretném tudni melyik ajobb vérhigitásra köszönettel. Tisztelt Mezei Istvánné! Eldöntendő kérdésére "eldöntendő" választ választ adni nem lehet, ugyanis mind a kettő...

    2014-03-08 21:01:04
  • Orvos válaszol

    Tisztelt dr ur!nekem harom evvel ezelott egy kimuttatott agyi ernek ugymond elvaltozasa tagulata es azota en erre nem igazan foglalkoztam azota nem jartam vizsgalatokra dohanyoztam es ma mar ott tartok ezzel hogy eros...

    2013-12-17 17:01:22
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Szakerto! Nemreg egy 27 oras utazason kellett reszt vennem es annyira bedagadtak a labaim,hogy nagyon megijedtem. Hozza kell tennem ,hogy az anyukamnak is trombozis volt a lababan es tudoemboliaban halt...

    2012-07-22 22:17:37
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor úr. A kérdésem a következő lenne: Egy ismerősöm édesanyjának nagyon súlyos érszűkülete van.A napokban túlesett egy második érkatéterezésen,ami szükséges volt az állapota...

    2014-04-18 20:43:36
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor úr! Véleményét szeretném kikérni. Háziorvosom nagylabor vizsgálatot kért. Egyetlen eltérés volt benne. Transzferrin 400umol/L (Ref tartomány: 170-340).A neten utána olvastam és a...

    2014-04-23 21:06:58
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor Úr! 35 éves nő vagyok, 2013 márciusában volt az első trombózisom Xareltot szedtem amit novemberben a kezleő orvosom leállított mivel Leiden mutáció szűrés negatív lett. Ezt...

    2014-03-21 14:13:48
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Professzor Úr! 10 hetes terhes vagyok. TIA szerű rosszulléteim miatt kivizsgálások vannak folyamatban, és a véreredményem szerint az AT-3 = 20 % {80-120}. Az AT-III alacsony volta a terhesség miatt...

    2012-10-23 20:06:33
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György. 32 éves vagyok, 5 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt, genetikai eredményeim kimutatták az örökletességet és a hajlamot is. Most Warfarin-t és Detralexet...

    2013-09-05 23:53:34
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Hölgyem/ Uram! 35 éves nő vagyok és évről évre egyre alacsonyabb a thrombocytám. Néhány éve még 100 környékén járt az érték, mostanában már csak 60-70 ritkán 80 körül mozog....

    2013-05-27 20:38:38
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr.Úr! 1 hónapja szültem. A szülést követő 2.napon nagyon durván bevizesedett a lábfejem, lábszáram, illetve az egyik visszerem begyulladt, becsomósodott.A háziorvosom Lioton gélt és Furon 40...

    2013-08-13 10:47:57
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Nő/Úr! 40 éves vagyok , a családban a visszér betegsége/ trombózis sajnos a nők esetében előfordult már. Kb. 1 hónapja szinte folyamatos lábizomgörcsöm van. Szedem a magnéziumot, kenem...

    2014-03-19 14:38:08
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Blaskó György Professzor Úr! 35 éves leiden heterozigóta nő vagyok. Babatervezés előtt állok de sajnos a mindkét oldalt elzáródott petevezetőm miatt csak lombik programmal lehetséges....

    2013-10-13 19:36:18
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr úr.én egy olyan panasszal fordulnék önhöz,hogy már vagy 2-honapja melekszik a joboldali láfejem.néha erösebben ami már kicsit fálj is,néha meg gyengébben! volt olyan hogy 2-hétig szünet...

    2014-03-11 21:04:47
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr ùr! Genetikai Protei c hianyos beteg vagyok, napi 6 mg warfarint szedek, kèrdèsem az lenne ,hogy 16 oràs repülö utra vàlalkoznèk, Thai földre, mit tanàcsol mire figyeljek, hogy ne legyen baj...,...

    2013-01-22 22:44:48
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr Úr/Nő/ Én 42 -éves nő vagyok. 2013 december 24-én mélyvénás trombózissal és tüdőembóliával kórházba kerültem. Azóta szedem a xareltót és az isoptint.Kérdéseim a következőek:Mikor,...

    2014-03-07 23:29:10
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktorúr! 37 éves nő vagyok.A nőgyógyászom vérzéshiány miatti további hormonkezelés céljából rendelte el a haematológiai ,citogenetikai vizsgálatot.Ennek eredménye: APC 6,3 .Leiden...

    2012-11-15 19:18:56
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! 32 éves vagyok, 5 éve egyik napról a másikra bedagadt a bal lábfej első fele. Mivel már idegesített a dolog, így elmentem orvoshoz. A vénákkal minden rendben, szív, vese , cukor kizárva....

    2013-07-17 01:08:28
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. Mindig fejfájós voltam, de az elmúlt pár évben még sűrűbben jelentkeztek a fejfájásaim amik általában féloldali lüktető, sokszor gyógyszerre sem múló makacs...

    2012-12-30 00:11:59
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktornő! Prothrombin heterozigóta génmutációm van, várandós vagyok. komplikációm, vetélésem, trombózisom sosem volt, minden más genetikai eredményem normális. Szeretném megkérdezni, hogy ez...

    2013-03-13 12:33:18
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!26 éves vagyok,3 éve volt tüdőembóliàm és mélyvénàs trombózisom.Azota minden rendben van,teljes életet élek,de a jobb làbam vastagabb,mint a bal.Ez olyan lelki problémàt...

    2012-12-14 20:42:46
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor úr, nő! 34 éves nő vagyok. Pajzsmirigy alulműködésem, Hashimoto -m van, l-thíroxint szedek. Gyermeket szeretnénk. Genetikai vizsgálatban kiderült a következő: Leiden normál, mthfr...

    2013-10-10 17:16:31
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor úr! 37 éves vagyok (172 cm/64kg) és 14 hetes terhes (első baba). Évekkel ezelőtt a nőgyógyászom megtiltotta a fogamzásgátló szedését egy genetikai vizsgálat után vmilyen trombózis...

    2014-01-15 23:44:19
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám nagyon vérszegény mit tudna nekem ez ügyben segíteni? Ajánlani? Üdvözlettel Bironé Tutor Melinda Tisztelt Asszonyom! Jöjjön el rendelésemre, hozza magával minden...

    2013-08-01 14:25:41
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Duplex UH-val igazolt crulalis mélyvénás thrombózisom van.Labor:D-Dimer

    2013-12-15 12:58:58
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr, 36 éves vagyok és fél éve szállítottak a kórházba kétoldali tüdőembólia és mélyvénás trombózis miatt. Nálam nem tisztították ki rögöket, érhálót sem helyeztek be . Ilyen...

    2013-01-22 11:55:25
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! Foghúzás elött állok, Warfarin 8mg szedek, 20éves vagyok, mélyvénás trombózisom volt. Mit javasol, álljak át a Heparinra,(mi ennek a folyamata)? Köszönöm a segítséget előre is! ...

    2014-01-26 09:27:01
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 41 éves vagyok, egy hete a bal felkaromban trombózist diagnosztizáltak a 12cm-es szakaszon a véna brachialis medialis szakaszán. Voltam hasi UH-n, mellkas Rtg-n,Protrombin, vérkép széklet...

    2014-08-21 12:35:06
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 2012. 09. 27-én kelt kérdésemre adott válaszát nagyon köszönöm. Felmerült azonban egy újabb kérdés. Nőgyógyászhoz fordultam, hogy ajánljon más módszert a védekezésre a...

    2012-10-03 22:58:26
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Ur/Doktor Nő!Öt 50 éves vagyok.5 éve megállapitották ,hogy gerincsérvem van. Körülbelül 1 éve kezdett jelentkezni a következő tünet:olyan irtózatos fáldalom van a lábaimban ,szinte...

    2013-05-30 11:29:27
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő/Úr! 58 éves vagyok egyik éjszaka begörcsölt a jobb lábam vádlija és bizony napokig úgy éreztem mintha ott maradt volna valami görcs.Majd pár nap múlva picit szaladnom kellett a zebrán...

    2013-06-16 20:56:53
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Nő! 25 hetes terhes vagyok! Vércukorterheléses vérvételen a trombocita számom 38 lett! 2nappal később 39. Majd hematológushoz fordultam, ott 40 lett, még az immunológiai értékek nincsenek...

    2014-04-02 17:10:43
  • Orvos válaszol

    Tisztelt prof.Dr. Blaskó György! Én 70 éves vagyok,10 éve mélyvénás trombózisom volt. Genetikai vizsgálati eredmény FV /506 Arg Gln/ heterozigóta öröklődő kockázati tényezőt igazolt, amely...

    2013-09-06 13:05:17
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 39 éves vagyok, mellrákkal kezelnek .Fejfájás miatt koponya mri-m volt ,az eredménye bal sinus transversusban subakut részleges telítődési hiány .Leállították a hormon kezelésemet /...

    2014-09-03 14:26:03
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok 5 évvel ezelőtt volt mélyvénás trombozis a jobb lábamba. Mivel nincs semmi öröklött tényező, alvadásgátlót nem kell szednem. Elkezdtem tornázni alakformáló...

    2014-03-26 13:06:06
  • Orvos válaszol

    T. Trombózis központ! Érelzáródást kizárólag alvadt vérrög okozhat? Vagy létezik más mechanizmus egy ép, sérülés mentes mély véna belsejében a véráramlás elzáródására és annak tartós zárva...

    2012-08-01 01:50:33
  • Orvos válaszol

    T. Dr-Nő! Kérem szives válaszát, (52 éves vagyok) a nyaktól a fél karomig, és a lábaim, éjjeli görcsös fájdalom( mintha ideggörcsök lennének) .Várom szives válaszát. Tisztelettel: Faarkas...

    2012-12-24 14:43:07
  • Orvos válaszol

    T DoktotrÚr Látászavarom volt többedízben. Magas vérnyomásomat kezelem Bp.III.ker lakós vagyok. Szeretnék elmenni stroke vizsgálatra.Miként és kinél jelentkezhetem? Tisztelettel: Szendrei Tibor Tisztelt...

    2013-12-19 17:11:20
  • Orvos válaszol

    SZEDULOK NEHE VERSZEGENYSEG MIATT ES ERSZUKULETI PROBLEMAM VAN ,NA MEG A VERNYOMASOM IS KICS.90/60..VERSZEGENYSEG ELLEN MIT HASZNALJAK.46 EVES NO VAGYOK.KOSZONOM A VALSZT ELORE IS.TISZTELETTEL ENIKO Kedves...

    2014-01-23 19:12:02
  • Orvos válaszol

    Roman allampolgarnak menyibe kerul a vizsgalat Kedves Mária! Nem vagyunk OEP finanszírozottak, így díjainkat nem befolyásolja az állampolgárság. Maradok tisztelettel dr. Babai László

    2014-04-15 07:54:09
  • Orvos válaszol

    Nyugdíjas vagyok,egy életet ledolgoztam.A rádiófrekvenciás visszér-műtét re hogyan lehet bejutni,akinek nincs kétszázezer Ft-ja.Egészségügyi kártyával reménytelen ? Tisztelt Szilágyi Mihályné! A...

    2013-01-26 09:02:19
  • Orvos válaszol

    Nagyon sok visszerem van szeretném mütét nélkül eltávolítatni a felépülési idő kb hány nap. Tisztelt Asszonyom! A kérdéseire minden válasz az Ön vénáitól, visszér tágulataitól függ. Mekkorák,...

    2013-03-10 12:29:33
  • Orvos válaszol

    Kedves Doktor úr/ Doktornő! 36 hetes kismama vagyok, naponta sétálok/tornázok és kb. 3 l vizet iszom, a súlyom normális. Múlt héten egyik este észrevettem, hogy a jobb bokám észrevehetően duzzadtabb,...

    2014-09-09 12:23:37
  • Orvos válaszol

    Jò napot! 31 éves kissé túlsúlyos férfi vagyok. Sok visszèr van a lábamom. Sokszor fáj a lábam,nehèznek èrzem.Apukámnak volt trombozisa,és félek,hogy örököltem. Voltam dopleres vizsgàlaton ott nem...

    2012-03-23 17:48:54
  • Orvos válaszol

    A lábam volt mütve 81 éves vagyok barna tenyérnyi foltok vannak és viszket dagad a jobb bokám Tisztelt Heil Edit! Nem tudom milyen típusú műtét történt, így érdemben nem tudok válaszolni a...

    2013-12-02 04:21:47
  • Orvos válaszol

    34 hetes kismama vagyok a bal lábam csupa kidudorodott visszér abból az egyik csomós és fáj is mikor tudok ezek ellen tenni csak szülés után? Állapot felmérés milyen árban van? Előre is köszönöm...

    2013-02-12 15:20:20
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlöm! 3 éve szedek syncumárt. Családot tervezünk. Utánaolvastam egy kicsit, hogy lehet-e babát vállalni syncumar mellett. Több helyen javasolták, hogy előtte át kell állni a heparinos injekcióra....

    2013-09-13 07:47:00
  • Orvos válaszol

    ...Üdvözlöm! Nekem az lenne a kérdésem,hogy újnyi vastag viszerek is kezelhetök az itt említtet ràdiófrekvenciàs mütéttel? Köszönöm a válaszát! Kedves István! Látatlanban a válasz: n...

    2014-04-16 07:36:38
  • Orvos válaszol

    ...Üdv, a barátomnak (26 éves) sinus thrombozisa volt tavaly nyáron s érdeklődnék, hogy körülbelül mekkora esélye van arra, hogy a betegség újra előjön nála s ha igen akkor ez az évek folyamán ...

    2013-04-19 15:40:02
  • Orvos válaszol

    ...Üdv pár eredményt szeretnék megkérdezni ezek amit mértek azok.fehérvérsejt10,71 G/L. eozinofil (abszolut) 0,73. Eozinofil:7%. Vvs.11,00/látoté. koleszterinem5 5,66 mmol/l köszönöm váalsz...

    2012-07-10 20:26:50
  • Orvos válaszol

    ...Évek óta vérnyomáscsökkentőt,szivlassitótés 2 tipusu cukor gyógyszert szedek.A lábam már régóta fáj.de mot a cbtőtől lefele kb 20 cm részen.Van hogy egy sávban,van hogy egy poton.Mitha égne.v...

    2013-10-21 20:23:48
  • Orvos válaszol

    ...voltam aprlilis10-en szkleroterapian s lett egy lyuk s korulotte be van gyuladva (seb) mi az oka? Kedves Asszonyom! Sajnos, ha a beadott szer nagyobb mennyiségben a bor alá kerül, előfordul a bőr rés...

    2013-05-01 15:11:59
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt. dogtor. ur kèrdèsem. lenne. tobb napja. faj. a. szivem. es a. melkasomban. szorito erzest. es nyomast. erzek. es a hatamban. is. es tobb. oran keresztul. van nem mulik el. es. halal. felelemel. tars...

    2013-08-21 21:15:59
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt trombozis központ három éve mélyvénás trombozisom volt ,azóta syncumárt szedek és lábszáraimon apro barna foltok néha bevörösödnek,okozhatja a syncumár? köszönöm a választ. Kedv...

    2014-08-15 20:21:42
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt föorvosnö két mélyvénás trombozisom volt az egyiket megoperálták az egyik vénát is lekötöték syncumárt szedek de nemrég bevérzett a vesém ezért inekciora álitoak át most megi...

    2014-03-18 15:36:47
  • Orvos válaszol

    ...tisztelt doktor nő/ur!!! 2-3 hete mindkét lábam hátulrol görcsöl és fáj!!!mostmár lehuzzodot a bokáimra és lábfejre!!!15éve dohányzom.most 28 éves vagyok.a házi orvosom azt mondta hogy kizár...

    2013-01-29 08:02:55
  • Orvos válaszol

    ...ki fogjak venni lagýekik a viszeres venamat . mi lessz helyette? ez ugye kellene oda? Tisztelt Toth István! Nem, nagy eséllyel nem kell oda. Amíg egészséges, addig segíti a mélyben futó vénán...

    2014-01-17 17:54:25
  • Orvos válaszol

    ...kedves doktor ur anyukám 50 éves és nyaki maszesedés ées nyaki érszükület szeretnék megtudni hogy mien veszéjekel jár elöre is köszönöm doktor ur . Kedves Viktória! Ha vészjel van, az már nagy pro...

    2012-12-20 08:23:45
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt trombózis Központ!! A páromnak kétszer volt trombózisa a bal lábában, elég fiatalon,ez első 14 a második 18 éves korában! Én babát várok, az ötödik hónapban vagyok, és a kérd...

    2013-02-15 22:47:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt dr.Ádám Zsófia! Tegnap volt egy spontán pánikrohamom, legalábbis a tünetek alapján biztos, hogy ez volt. Még sosem volt eddig. Migrén aurám is szokott le...

    2012-12-02 15:21:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt dr.Szélessy Zsizsanna! Két éve folyamatosan emelkedik a thrombocyta számom,emiatt jártam már hematológián is. jelenlegi értékem 464. részletesebb vizsgálat során azt állapították meg...

    2014-02-24 11:10:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt dr úr/nő! nem bizonyitott emboliám volt tavaly juniusba!azota syncumart kell szednem!voltam trombofiliai vizsgálaton novemberben ami időre ugyebár clexane injekciot kaptam syncumár he...

    2013-03-19 21:46:32
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktornő/úr! Heterozigota leiden mutáció esetén valóban van arra lehetőség, hogy fogamzásgátló tablettát szedjek? Vagy ez semmilyen formában sem ajánlott? Köszönettel: Nóra K...

    2014-01-08 23:09:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor úr, Akkut mélyvénás trombózisom van. Olvastam, hogy foglalkoznak a vérrögök eltávolításával. Ehhez kérem a segítségét. Ha lehetséges, akkor szeretnék kérni, egy ...

    2013-06-15 22:50:57
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor Nő/Úr ! 2008.04.13-án volt infarktusom, majd 2012-10-01-től ismét kezelése vettem részt. A Diagnózis Pitvari fibrillatio és flutter . Kód : 148HO ! Azóta Synkumárt kell szedne...

    2013-08-17 19:19:17
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor úr. A férjem (37 )év két hete pár napos szinte vissza szorithatatlan magas láz jelentkezett (39,7) folyamatos ezután torokgyuladás jelenkezett a házi orvos antib...

    2013-12-28 20:13:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor ur!Honapok ota a labujjam erzeketlen Ha mozgatom visszajon a verkeringes Sajnos reumas arhitiszem is van es a labbujjaim jelentosen elferdultek Nem tudom hogy ez lehet-e az oka...

    2014-01-04 17:47:13
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Trombózisközpont! Idén áprilisban volt egy vetélésem (8 hetesen leállt a szívműködés), ami után néhány vizsgálatot elvégeztettem. A trombózishajlam vizsgálatának az eredménye: MTHFR...

    2013-07-31 10:47:57
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy pár hónappal ezelőtt volt egy igen csúnya ínhüvely gyulladás a karomba ami folytán az ujjaim is begyulladtak gyógyszert és krémet is kap...

    2012-11-30 15:45:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor úr! Kb. 2 hete fura bizsergés, néha zsibbadás érzés van a bal lábszáramban, most pár napja izomláz-szerű érzés, ami nem múlik, és okát sem látom. 47 éves nő vagyok, hormonpótl...

    2012-09-16 16:31:34
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Édesapám betegségével kapcsolatban szeretném kérni az Ön segítségét. 81 éves, 10 éve kapta az első agylágyulást, 3 éve a harmadikat. Nem fekvőbeteg, lelassult moz...

    2012-03-25 17:44:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Két vetélést (9. illetve 8. hét) követően nőgyógyászom javaslatára trombózis hajlam vizsgálaton estem túl, melynek eredménye szerint MTHFR c677t homozigóta vagyok (a több...

    2014-01-28 15:28:39
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Egyre többet lehet olvasni a K2 vitaminról és ennek kapcsán arról is, hogy azt ma már (mivel a táplálékban nincs elegendő) mesterségesen kell pótolni. Hiányában a Calcium...

    2014-02-07 19:44:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Professzor Úr! Testvérem a tegnapi napon teljes bokaszalagszakadást szenvedett, ma fekvőgipszet kapott, és vérhigító injekciót kell használnia. Jövő hét szerdán ugyanakkor Szentpéte...

    2013-09-10 20:36:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof Dr. Blaskó György ! 2011 októberében lombik programban (petevezeték hiánya miatt szükséges) vettünk részt férjemmel. A beültetés után 3 nappal azonban erősen fájó jobb vádlival, ne...

    2013-06-18 09:00:21
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Kolléga szeretnék Öntől kérdezni,hogy januárba volt egy strok-os betegségem,és az elmúlt kórházi kezelés után. Végre jól vagyok,ezután lehet-e munkát végezni az önkormányzatnál?Ez...

    2014-09-05 08:00:53
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Kapocsi doktornő! Köszönöm válaszát és elnézést kérek, hogy mégegyszer zavarom. Tüneteim közül kifelejtettem, hogy a fejfájás időszaka előtt? alatt? (már nem emlékszem pontosa...

    2014-03-21 19:12:13
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Főorvosnő! VEP-vizsgálatomnál a következő volt az orvos véleménye:praechiasmalis demyelinisatios BAEP:Jo. ingerlésekor szabályos válaszok reprodukálódtak,norm.abszolult és IPL.-ák Bo. inger...

    2013-07-30 20:09:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr.Úr. Egyszer már volt visszér műtétem a jobb lábamon 9 évvel ezelőtt .Mostanra ujjból megjelentek, és már gyakran fáj is.Kérdésem a következő Hányszor lehet egy lábon visszér ...

    2013-03-17 16:04:21
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr.Király Viktória!! anyukámn 25 évesen kapott 1mélyvánás trombózist majd mentővel bevitték a kórházba és 6.hétig le sem szállhatott az ágyról,kapta a vérhígító inekciókat.Anyu...

    2012-01-28 13:59:20
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Úr! Arteograf vizsgálat eredménye : Aix.33 abnormális, SBPao: 147mmHg PWVao:12 emelkedett. Mit tudunk most tenni, hova forduljunk, melyik szakterületre tartozik ? Annyit tudunk, hogy na...

    2014-03-13 18:46:45
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Úr! 1.5 hónapja volt egy mély vénás trombózisom, kórházban beállították a gyógyszeremet marfarint /7.5 mg/ kaptam a vérsürüségem 2-3 között van. - a fogamzásg...

    2014-01-15 20:15:29
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Szélessy Zsuzsanna Kérdésem az lenne , hogy 25 hetes terhesen magasra terjedő mélyvénás trombózist kaptam. 5 hónapja adom a clexanet napi 2x 0,5 mg.-ot holott 42 kg. vagyok. A szülés ut...

    2013-07-17 07:49:47
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Nő/Úr! 16 hónapja MVT-t állapítottak meg, a jobb combban (magas elzáródás). Kezelés Synkumar. Februárban teherbe esetem, a kezelőorvos celaxan kezelést rendelt. Az INR terápiás t...

    2013-03-04 20:11:37
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr Szélessy Zsuzsanna! 5 évvel ezelőtt mélyvénás trombózis volt a jobb lábamba, mivel nem derült ki mitől volt,, és minden leletem negatív, alvadásgátlót már nem kell szednem. Kérdésem a...

    2014-03-30 17:50:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt volt mélyvénás trombózisom 26 évesen. A genetikai vizsgálat során ("vad típusúnak bizonyult a beteg"), tehát , ahogy mondt...

    2013-02-03 14:17:19
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kb. 7 évvel ezelőtt kezdődött a lábfájásom (jobb), majd kb. egy éve a bal odalon. Rheumatológiai szakrendelésre elmentem és CT, illetve MR vizsgálattal megáll...

    2012-11-11 13:55:03
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Mostanában elég gyakran van izomgörcs a vádlimban és a combomban is.A vérnyomásom alacsony.Egy szemész orvos véleménye szerint rossz a vérkeringésem.Egy ismerősöm azt mond...

    2012-10-04 22:45:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! terhességem 13. hetében thrombofília vizsgálatot kértem orvosomtól, mivel nővéremnél heterozigóta Leiden mutációt mutattak ki. Eredményeim: Prothrombin meghatároz...

    2014-04-08 10:55:20
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő! Olvastam, hogy a limfómák nem zárhatók ki a vér vizsgálatából. Fenn állhat valakinél ennek a betegségnek a gyanúja, hogyha a vérképe teljesen normális, semmilyen eltérést ...

    2013-12-09 14:42:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktornő / Úr! Édesapámnál kb. 20-25 éve magas vérnyomást diagnosztizáltak, s elkezdték gyógyszeres kezelését. Az évek folyamán időnként változtattak a gyógyszeren, vagy - m...

    2013-12-07 09:50:04
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt DoktorNő/Úr! Most már 5 hónapja tartó problémám van: a bal lábszáram (vádlim) rendszerint megduzzad és erősen fáj, kemény. Nem csak a nap végére, nem ritka, hogy már reggeltől. Háziorvo...

    2013-08-02 20:54:35
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr. A nejemnek 1,2 eve volt egy mélyvénás trombózisa. A kérdésem kihez forduljon, hogy meddig kell szednie a sinqumart. Jelenleg 1 szem sinqumart szed es tünetmentes. Köszönöm vá...

    2014-08-14 11:00:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! Mindkét lábam erősen visszeres. Mivel álló munkát végzek műtét után meddig kell a lábat pihentetni, illetve mennyi időn belül lehet újra dolgozni? Van életbiztosításom am...

    2013-02-23 16:18:44
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! Hat éves kislányom fáradékony, időnként fejfájásra panaszkodik. Rendszeresen sportol, gyakran megüti magát, ezért mindkét lábán sok , nehezen múló véraláfutás van. V...

    2014-01-23 21:27:33
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! Anyámnál (64) trombózisgyanú merült fel, fél éve patológiás törése volt a bal femurban, amelynek valószínűsített oka áttét (korábban műtött adenocarcinoma a tü...

    2013-03-06 18:24:53
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! 3 éve van egy 15 cm-es elég vastag visszér belső comb térdhajlatban. Soha semmi gondom nem volt vele (terhességek alatt jött ki, lágy volt puha tapintásu, sosem fájt, ...

    2014-02-07 13:05:04
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr! 10-15 éve érszűkületet fedeztek fel a jobb lábamban. Az alábbi gyógyszereket kaptam, melyeket jelenleg is szedek: Astrix 1x1, Mydeton 3x1, Pentoxyl-EP 400 mg 1x1. Bal lábamban pár hete kom...

    2014-03-16 08:54:57
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr ! radiofrekvencuás visszérmútét ára felöl érdeklődöm Tisztelt Fekete Istvánné! A rádiófrekvenciás kezelés lehet 1 vagy több alkalom, függően az állapotától (alkalm...

    2013-12-07 18:59:30
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor úr ! Évek óta jelentkezik nálam egy egy néhány másodperces fejfájás, főként akkor, ha idegesebb, feszültebb vagyok. Hátul tarkó tájékán kezdődik, olyan érzés, mintha elszorítaná ...

    2013-12-12 16:01:08
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Nő Élettársam 73. éves. Problémáink három évvel ezelőtt, egy kiugró magas vérnyomással kezdődtek. A vérnyomását azóta sikerült beállítani. Jelenleg 110-130/60-80-a...

    2013-01-21 11:03:27
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A genetikai eredmény kimutatta,hogy kislányom (14 éves) tölem öröklölte a betegséget (nekem csökkent Protein C és Protein S aktivitás homozygota Leiden mutácio ) a lány...

    2012-12-31 09:05:23
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Kérem, ha ideje engedi szíveskedjen segíteni laborleleteim értelmezésében. Kell-e aggódnom? Válaszukat előre is köszönöm! Laboreredményeim: glükóz: 7,7 , Se...

    2012-12-22 08:49:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Volt 2 balesetem a lábammal novemberben és februárban. Leestem a lépcsőről az iskolában,és nem tudtam rá állni a lábamra. Onnan vittek be a mentők az Országos Baleseti Közp...

    2013-06-09 13:30:28
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Mind a két lábam lábfeje és a bokám bedagad. De nem estére, hanem mindig dagadt. Jártam nyirokmasszázsra, de utána visszajött a dagadtság. Az lenne a kérdésem, hogy nyirok erekre is ...

    2013-06-30 16:31:56
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Kb. két hónapja kaptam mélyvénás trombózist a jobb lábamban. Syncumárt , Detralexet szedek és gumiharisnyát viselek. A lábam nem fáj, lényegesen nem nagyobb( kb. 1cm körmérette...

    2013-03-28 15:09:40
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Ha ülök, a lábfejem zsibbadni szokott. Ez a zsibbadás mozgatás hatására elmúlik. Szedek vérnyomáscsökkentő és koleszterin csökkentő gyógyszereket. Nem vagyok cukorbe...

    2013-02-11 17:46:13
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Először 2 éve fordult elő,hogy alacsony volt a Trombocytám(116x10) Voltam hematológián,vettek vért,de nem találtak semmit! egy hónap elteltével már 130x10 ad 9/l volt a...

    2014-08-31 19:09:50
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Az lemúlt közel három évben két missed ab-m volt, mindkét esetben a 8-9.hét körül már nem volt szívhang. Emiatt a véralvadást is vizsgálták nálam. A vérvételt meg kel...

    2013-08-27 12:47:18
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! A Következő kérdéssel fordulnék Önhöz 06.24.-én kiderült hogy a 6hónapos kislányom vérzékeny a trombocyta száma 12000 volt.06.27.-én ki került a kórházból 216000....

    2013-07-06 12:31:18
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 2013 augusztus 20-án trombózissal kórházba kerültem, syncumar kezelést állítottak be. Rendszeresen jártam INR ellenőrzésre az eredményeim 1.6 és 1.7 között voltak egyszer vol...

    2014-01-24 17:10:59
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 2009-ben tüdőembóliám volt, majd a vizsgálatok során kiderült, hogy enyhe fokú familiáris trombofiliám van. A lábamon lévő visszér kezelését (kb. 1 ujjbegynyi) ...

    2012-09-24 12:51:36
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 14 éve szedem a Livialt, hormonpótlásként, anélkül rossz az életminőségem. Minden gyógyszertől averzióm van, de ezt már megszoktam. Kb. 1 éve egy kis elváltozás van a bal lábamon,...

    2013-03-16 14:32:09
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám két hónapja küzd az orbánccal, már többféle antibiotikumot szedett kétszer egy hetet kórházban is töltött. Amikor abbahagyja az előírt antibiotikumot pár n...

    2013-09-04 07:14:45
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! A teljes vérképemen nem szerepel a vörösvérsejt süllyedés, illetve a Prothrombin (INR) tartomány. Azt mondták a laborban, hogy a C-reaktív protein érték tartalmazza ezt, most ...

    2013-04-08 16:08:34
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja felkari mélyvénás trombózissal és emboliával kerültem kórházba. Most kaptam meg a vizsgálatok eredményét: leiden mut: vad típus, PI all: vad típus, MTHFR: heteroz...

    2013-03-21 13:39:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 2,5 éve nem sikerül teherbe esnem, volt 3 inszeminációnk is, és most készülünk a lombikra. Rengeteg vizsgálaton voltunk már, és egy kezelt inzulinrezisztencia mellett most kapt...

    2014-01-08 11:17:41
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 2 éve átestem egy mélyvénás trombózisban, mára már meggyógyultam. Párommal szeretnénk gyereket vállalni, de állítólag ehhez speciális kórházban kell szülnöm. Tudna e e...

    2012-09-21 11:04:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 35 évesen fülcsengés panasszal jutottam el a nyaki erek duplex UH vizsgálatára, ami a következő eredményt hozta. „A carotisok lefutása szabályos. Az intima m...

    2013-11-16 14:36:17
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr ! Egy szűrővizsgálat során a leletemen feltüntették, hogy M gradiens látható, IgG lambda monoklonitás látható, a vizeletben könnyűlánc nem ürül, normális vérkép TP, IG s...

    2013-10-26 17:47:16
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Ur/No! Ferjem 62 eves es MVT kapott. Mar 1 honapja tart nala. Warfarin kezellest kap/ A kerdesem az, hogy az egesz job laba a bokatol az agyekig dagad es nem akar leapadni. Milyen hosszu ideig dagad a...

    2013-07-30 21:43:24
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/Úr! 4 éve volt mélyvénás trombózisom a bal alsó lábszáramban, de mivel a kezelés után a genetikai vizsgálat eredménye negatív lett, ezért nem szedek gyógyszert. 1 hónap...

    2012-07-11 17:06:08
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Az idei nyáron elkezdett fájni a jobb vádlim, inkább izomlázszerűen és itt ott mintha a bőröm is fájna, szóval nem úgy, hogy meg kellett volna állnom sétálás k...

    2012-11-29 10:01:34
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Fiam születése után 14-15 éve kezdődött jobb lábszáramon viszér kialakulása. Elősszór csak egy sötét folt, mintha megütöttem volna, majd pókháló szerú, ami egyre terje...

    2013-06-20 22:55:53
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dokor Úr! 2014. februárban derült ki, hogy 20 hetes magzatom placentáris okok miatt nem fejlődik. A szülés után placenta infarktust állapítottak meg. Genetikailag sem találtak problém...

    2014-09-13 13:54:00
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Cím! 2001. szeptemberében sportolást (sziklamászás)követően a jobb vállamban trombózis alakult ki. A kezelések utáni negatív vérvizsgálat alapján abbahagyhattam a véra...

    2013-02-12 10:38:49
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor Úr/Nő! Mélyvénás trombózisom volt 2 éve, melyre 6 mg Marfarint szedek. Időközben kiderült, hogy trombofíliám van. Terhességi tesztjeim halványan ugyan,de pozitívak. Mivel sü...

    2013-08-10 20:57:24
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt doktor nő! Az anyukám 84 éves magas vérnyomásra szed gyógyszert/covarex/t és a betegsége Alzheimer-kór melyre az Ebixa gyógyszert kapja.A vérnyomása óráról változik,illetve m...

    2014-01-08 14:10:26
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Prof Dr Blaskó György ! Kíváncsi lennék a véleményére mit tartalmaz Ön szerint a következő lelet: Mire számíthatok ezzel kapcsolatban? Hogyan gyógyítható? Gyermekem örökölheti-e? LA-A...

    2012-11-30 10:43:02
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Király Viktória Anna! Azt szeretném megtudni , hogy a következő eltérések hátterében mi állhat? Fehérvérsejtszám: 16,25 G/l Absz. neutrophil szám: 14,22 G/l , Neutrophyl % 8...

    2012-12-23 14:55:04
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Dr. Blaakó György! Nálam 1,5 évvel ezelött derült ki a heterozigóta leiden mutációs állapot.Nőgyógyászom megtiltott bármilyen fogamzásgátló szedését,a hüvelygyűrű volt az egyetlen,am...

    2012-03-08 18:51:29
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! 2011-ben visszérműtéten estem át, 2012-ben pedig aranyét problémák jeletkeztek. Lehet-e egyszerre mindkét lábon kompressziós harisnyát hordani? És milyen hatássa...

    2013-08-13 09:02:07
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor Úr! Két éve egy vérvétel során magas vasszintet állapítottak meg Nálam: 40,2mmol/L (ref. tart.: 6-26mmol/L). Akkor a háziorvosom nem foglalkozott ezzel az értékkel, mondván biztos labo...

    2013-11-02 21:22:37
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelt Doktor A fiam jövendőbeliének az anyukája szenvedett tüdőembóliát el novemberben. Kalocsán feküdt, és tükrözni akarták (ott nincs más vizsgálati felszerelés ), azt nem enged...

    2013-03-01 14:28:28
  • Orvos válaszol

    ...Tisztelet Főorvos Úr! Bocsánatot kell, hogy kérjek, de sajnos nem tudunk bemenni a férjemmel, bár be tudnánk menni! Csak azt szerettem volna megtudni Öntől, hogy súlyos e a férjem állapota, vagy lehet,...

    2012-08-09 15:40:49
  • Orvos válaszol

    ...TISZTELT DOKTOR UR 2 eve a mehemet kikelett venni sajnso de a petefeszkek megmaratak , kb. 2 hete amikor pisilek borzasztoan fajdalmas mintha tuket szurkalnanak a hugycso vezetekemnel, a bal oldali ves...

    2013-04-04 07:29:05
  • Orvos válaszol

    ...T.-Dr.Úr.1990-ben áll.meg.ményv.trombózist. íazóta sincumart szedek.gyaakran vannak alsó lábszár fájdalmaim..ellenőrzésre gyakorta járok. Kérdésem. befolyássolhatja-e a lábamat. az agressz...

    2012-04-19 15:47:22
  • Orvos válaszol

    ...Szép napot A napokban vérvételkor r0-52 +++ találtak De minden más negatív volt ssa ssb minden kérdezném ez mire utal mire számíthatok kialakulhat valami vagy van esély hogy ez semmi illetve mi...

    2014-08-16 22:36:54
  • Orvos válaszol

    ...Szeretném megkérdezni, hogy a férjemnek járás közben fájnak a lábai, időnként meg kell állnia. Ez érszűkület? Kedves Borbála! Legnagyobb valószínűséggel igen. Ez a tünet az érszűkület t...

    2013-04-22 13:08:22
  • Orvos válaszol

    ...Szeretnék egy teljes kivizsgálást. kihez forduljak . a jelenlegi érsebész orvosom diagnosztigált érszűkűletet. aztán fél év múlva azt mondta idegesen , hogy hagyam abba az sp- szedését mert nics ...

    2014-08-15 15:34:07
  • Orvos válaszol

    ...Mennyi ideig szükséges a kórházi kezelés mélyvénás trombózis esetén. Tisztelt Fodor Józsefné! Ez nagyban függ a trombózis kiterjedtségétől, esetleges szövődményektől, a trombózis kezelésre...

    2014-04-11 17:10:12
  • Orvos válaszol

    ...Kérdésem a következő lenne, van-e már arra lehetőség hazánkban, hogy az elzáródott, vénámból a vérrögöt biztonságosan eltávolítsák, hogy sikeresen felépülhessek betegségemből. Válaszát vár...

    2012-10-07 14:13:50
  • Orvos válaszol

    ...Kérdése szülés utáni trombózis,lehet e még ezzel gond? mélyvénás,szülés után kéthéttel történt,ennek 6 éve! Kedves Brigitta, Én képtelen vagyok érdemben válaszolni ilyen rövid és...

    2013-07-26 22:42:07
  • Orvos válaszol

    ...Kedves dr. Szélessy Zsuzsanna! Az elmúlt évek során készült általános vérképeken a hemoglobin, hematocrit és vas értékim mindig a referenciatartomáyon belül voltak. Azonban a VVT süll...

    2013-07-17 21:35:36
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Trombózis központ! Szeretném megkérdezni, hogy ezekkel a labor értékekkel hová forduljak további kivizsgálásra és mennyire kórosak: Süllyedés: 39 mm/ó (3-21), fehérvérsejt: 3,9 G/L (...

    2014-02-13 22:22:21
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Dr.Nyiredy.Erszukulet van mindket labfej- es labujjaimban.Sokszor nehezen jarok.2x voltam operalva visszer tagulassal. Ha van visszerem azert lehetseges lenne infuzios kezeles a ket labam ...

    2013-12-14 17:13:56
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Dr Ùr! Köszönöm az eddigi vàlaszait, lehet az elözö kérdèsem roszul tettem fel..:( Thai földre utazom,( warfarint szedek , napi 6mg, protein c hiany miatt,) kèrdèsem az lenne, ha hepatitis.. Vagy ...

    2013-01-24 21:47:26
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Doktor úr! A rádiófrekvenciás visszérműtét alsó lábszáron hozzávetőlegesen mennyire tartós? Hónapok? Egy év? Öt év? (Az injekciós módszer után másfél évvel ismét ugyano...

    2013-04-15 08:19:43
  • Orvos válaszol

    ...Kedves Doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy a nyaki érszűkület műtét, hogy zajlik. (katéteren?, altatásban?) Nagyon köszönöm válaszát. Kedves Anikó! Mindkét megoldás lehetsé...

    2012-12-03 09:43:22
  • Orvos válaszol

    ...Jó napot Dr úr az lenne a kérdésem én át estem egy vísszér műtéten és az lenne a kérdésem hogy lehetne nekem le mondani a műtét utáni a láb dagadásról úgy hogy ne keljen viselnem...

    2013-11-17 17:04:05
  • Orvos válaszol

    ...Jobboldalona acarotis interna eredésénél a medio-dorsalis falon továbbra isközepesenechodus simafelszinü plaque láthato mely50.75-os szükületet okoz 188cm/s Mia teendö Köszönöm a valaszt. Kedves...

    2013-02-07 16:03:18
  • Orvos válaszol

    ...Jobb oldalon a subsclavia erdesenel cskanem korkoros helyzeu 15-17 mm hosszu meszes plakkokat mutatott ki a Uh ami a lument 35-40% szukiti. Valamint a jobb nyaki carotison 60-70% szukulette mutat. az irant e...

    2012-11-27 19:50:41
  • Orvos válaszol

    ...Hogyan tudnék eredményesen küzdeni az ellen,estére ne dagadjon be a lábfejem,miáltal alig fér el a cipőben?Egy 5 évvel ezelőtt viszér műtéten már túl vagyok. Tisztelt Papp Jenő! Először tudni kelle...

    2013-07-19 08:17:40
  • Orvos válaszol

    ...Carotis mütètem volt, a bal karomban stent van az èrszükület miatt, a vèrnyomåsom magas volt eddig, mostanàban inkåbb alacsony. TIA. Isamiås stroke-om volt. Egy ideje fåjnak a låbaim, a tèrdeim ès a t...

    2014-03-22 19:40:49
  • Orvos válaszol

    ...3 hete volt mélyvénás trombózisom. A venosan 2-es kompressziós harisnyát viselem. Az alsó lábszárméretem alapján m-es a felső combméret alapján l-es méret lenne jó. Az m-eset nem tudtam hordani e...

    2014-04-03 14:01:26
  • Orvos válaszol

    ...3 alkalommal volt srtokom, bénulásom nincs, azonban az utóbbi 2-3 hónapban izomgyengeség, izommerevség valamint a végtagjaimban láthatóan mint amikor valakinek a szeme rángatóuik- ilyen rágatózások...

    2014-01-01 20:00:33
  • Orvos válaszol

    ...147/78/90 a vernyomásom az magas? Tisztelt Horváth Zoltán! Ez sok mindentől függ. Életkortól, mérés módjától és idejétől, stb. 60 év alatt az első értéknek 140 alatt kell lennie. A ...

    2014-02-08 22:05:28
  • Orvos válaszol

    ... és 10 nap alatt elkészül. Jelentkezzen be szívesen látjuk, de a műtét előtt a Xareltot el kell hagyni és helyette LMWH-t kell kapjon Dr. Blaskó György

    2014-09-09 20:16:53
  • Orvos válaszol

    ... Önnek, úgy mindenképpen keressen fel háziorvost, érsebészt! Ha jön, kérem, jelezzen vissza emailen vagy telefonon! Üdvözlettel dr. Sepa György

    2013-05-13 11:10:51
  • Orvos válaszol

    ... vénás gyulladásokat enyhiti, de lagalább olyan fontos, hogy borogassa állott vizzel és kérem, tartsa nagyon tisztán a területet. Üdvözlettel Dr. Blaskó György

    2014-03-24 20:35:12
  • Orvos válaszol

    ... vizsgálni, kizárni az érszűkületet és megvizsgáljam van e vénás elégtelensége A fáslizás is nagyon fontos, hogy megfelelően alkalmazzák Szeretettel várom. T. Sepa György

    2012-09-11 11:54:27
  • Orvos válaszol

    ... meg kellene ismételni a hasi Dopplert és a kismedencei Dopplert. A kismedencében folyó thrombosis nagyon komoly betegség. Családilag hogy áll? és hány éves egyáltalán? Dr. Blaskó György

    2014-02-25 18:37:31
  • Orvos válaszol

    ... magnezium tabbletta utan elmulik. Kedves Enikő! Kérem, hogy jöjjön el hozzám! Így látatlanban nagyon nehéz bármit is mondani. Üdvözlettel: dr. Kósa Éva

    2013-06-07 22:49:05
  • Orvos válaszol

    ... lehet. Minél hamarabb orvoshoz kellene mennie. A Trombózisközpontban javaslom Szélessy főorvosnőt, vagy Kósa doktornőt. De ők csak jövő héten rendelnek, illetve utána. Üdvözlettel dr. Babai László

    2013-04-25 14:13:44
  • Orvos válaszol

    ... kèrdèsem a következõ.a kisfiamnak sajnos krónikus anémiája van ès vèrátömlesztès kell ahoz hogy nem akarom ki mondani hogy meg ne haljon.aszt szeretnèm kèrdezni hogy javasólt e a lèpmütèt m...

    2014-02-19 20:13:35
  • Normalizálja vérnyomását, hogy megóvhassa saját és babája egészségét

    A magasvérnyomás bár olyan súlyos szövődményekkel is járhat, mint a stroke vagy a szívinfarktus, ennek ellenére sokan csak legyintenek rá, így előfordulhat, hogy kezelés nélkül marad az illető. A...

    2014-08-04 15:18:44
  • Nem veszik komolyan a magyarok a magas vérnyomást

    ...A magas vérnyomás az emberek számára egyáltalán nem ismeretlen fogalom, ennek ellenére mégsem fordítanak rá kellő figyelmet. Ennek egyik oka, hogy nincsenek tisztában betegségükkel, a másik pe...

    2013-12-11 16:43:15
  • Nem ronthat a visszerek állapotán a magas sarkú!

    ...A visszerek a lábakon nem csak esztétikai gondokat okoznak, de akár fájdalommal is járhatnak. Sokszor megfordul a fejünkben a kérdés, hogy vajon hétköznapi tevékenységeink, esetleg ruháink, kiegészít...

    2013-10-21 14:39:46
  • Nem csak a mélyen fekvő vénákban támadhat a trombózis

    ...Fájdalom, bőrpír, a bőr meleg tapintása- mindhárom tünet trombózis jelezhet, ám nem mindegy, hogy felületes, vagy mélyvénás fajtájával van dolgunk. Bár az előbbi önmagában veszélytelen állapot, ám ...

    2014-09-04 14:04:13
  • Ne vegye félvállról a terhességi magas vérnyomást

    ...A magas vérnyomás korunk népbetegségének számít. A hipertóniában szenvedő betegek életkilátásai rosszabbak, hiszen olyan szövődményekkel járhat, mint például a stroke, vagy a szívinfarktus. Az...

    2013-11-22 10:00:36
  • Nagyobb odafigyelést igényel a cukorbetegeknél az érszűkület szűrés

    ...A cukorbetegség önmagában is veszélyes és kezelést igénylő betegség, mely számtalan szövődménnyel jár. Ilyen többek között az érszűkület, mely csak még inkább rontja az illető állapotát, ráad...

    2014-06-25 13:19:31
  • Nagy gondokat okozhatnak a véralvadási zavarok

    ...A megfelelő véralvadás kiemelkedő jelentőséggel bír az ember életében, hiszen annak zavarai akár életveszélyes problémákat is okozhatnak. Hogy milyen fajtái vannak a véralvadási zavaroknak...

    2014-07-16 16:36:11
  • Merevedési gondokat okozhat a magas vérnyomás

    Az erekciós probléma egy nagyon sarkalatos kérdés a férfiak, és közvetve a nők körében is. A kiváltó okok között a legtöbbször a stresszt szokták említeni, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem,...

    2013-10-21 14:20:27
  • Megelőző kezelés szükséges, ha trombózis után gipszbe kényszerül

    ...Azoknak, akik már átestek életükben trombózison, fontos tudniuk, hogy ha hosszabb ágynyugalomra kényszerülnek, akkor nem hanyagolható a megelőző kezelés, ugyanis annak hiányában sokkal nagyobb ...

    2014-03-21 09:53:36
  • Magasvérnyomása van, de mellékhatások gyötrik? Van rá megoldás!

    ...A magasvérnyomás kezelésének alappillére az életmód változtatáson kívül a gyógyszeres terápia. Bár nagy eredményeket lehet velük elérni, ám az arra érzékenyeknél bizonyos kész...

    2014-09-10 10:27:25
  • Limfödéma

    ... Limfödéma (nyiroködéma, nyirokduzzanat) a nyirok keringési zavara miatt a szövetközti térben felszaporodó folyadékgyülem. Szervezetünk keringési rendszere két nagy részre oszható fel: vérker...

    2014-05-04 21:02:17
  • Küldetésünk

    Ön is találkozott az átalakuló magyar egészségügyben azzal a problémával, hogy egyre nehezebb megtalálni a megfelelő ellátását,...

    2011-11-21 09:07:26
  • Könnyen összekeverhető mással a botulizmus

    Nemrégiben nagy port karvart a szarvasgombás pesto okozta botulizmus, mely akár halálos kimenetelű is lehet. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont belgyógyásza a betegség figyelmeztető tüneteire...

    2014-07-09 12:28:44
  • Kétszer gyakoribb a stroke a migréneseknél

    ...A migrén már önmagában is kellemetlen betegség, hiszen nem ritka, hogy a kínzó fejfájás akár órákra, napokra tehetetlenné teszi az embert. Azonban kutatások szerint ennél nagyobb veszélyeket is rejt...

    2013-11-28 10:53:36
  • Ismétlődő trombózist okozhat az antifoszfolipid szindróma

    ...Az antifoszfolipid szindróma egy kevésbé ismert betegség, mely nőket kétszer olyan gyakran érinti, mint a férfiakat. A fokozott trombózishajlammal járó autoimmun betegség számtalan gondot oko...

    2014-06-25 11:08:46
  • Impresszum

    ... A honlap és a Trombózisközpont üzemeltetője a West Health Kft. Ügyvezető: dr. Babai László Marketing: Tóth Péter Rendelővezető: Nagy Zsuzsanna Sajtókapcsolati munkatárs: Tor...

    2014-02-04 10:41:46
  • Az időjárás változás a vérnyomására is hatással van

    Az időjárás nagy hatással van szervezetünkre, testünk működésére, így annak változásai sok problémát okozhatnak. Hogy miként befolyásolja vérnyomásunkat az idő, és hogy mit lehet tenni az ilyenkor...

    2014-05-30 11:14:21
  • A tünetmentes érszűkületet is szükséges kezelni

    A kor előrehaladtával az érszűkület egyre nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, aminek akár súlyos következményei is lehetnek, ha nem foglalkoznak vele. Bár vannak a betegségnek fokozatai, az észlelt...

    2013-12-11 15:42:38
  • A magas vérnyomás gyakran pánikbetegség álarca mögé bújik

    ...A pánikbetegség és a magas vérnyomás gyakran kéz a kézben jár, az azonban már egy más kérdés, hogy vannak, akik összekeverik a két betegséget, tüneteik hasonlósága miatt. Dr. Kapocsi Judit ta...

    2014-04-03 14:39:46
  • A fiatalokat sem kíméli a magasvérnyomás miatti feledékenység

    ...A legtöbben úgy gondolják, a magas vérnyomás csakis az idősebbek betegsége, így a következményeivel is csak nekik kell számolni. Kutatások szerint azonban nem csak hogy a fiatalabb korosztály ...

    2014-04-30 13:48:21
  • 2011-11-21 09:44:32
  • 2011-11-16 20:26:41
  • Óvintézkedésekkel trombózishajlammal is ülhet repülőre

    ...Bizonyára sokan tudják, miszerint a hosszas repülőút fokozza a vérrögösödés kialakulásának kockázatát, ezért ha valaki túl van már egy trombózison, speciális kezelésre szorul, ha repülőre akar...

    2014-04-22 20:55:09
  • Így öröklöd a trombózist!

    ...Pontosan a trombózis-hajlamot. A trombózis kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. Ezek közül vannak olyanok, amik ellen sokat tehetünk - odafigyelhetünk az életmódunkra, táplálkozásunkra. A...

    2013-11-17 16:19:47
  • Így teszi tönkre a magas vérnyomás a szervezetét

    ...Szinte mindenki tisztában a magas vérnyomás főbb veszélyeivel, azonban kevesen tudják, hogy pontosan miket is eredményez egyes szervek esetében. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérn...

    2014-02-06 10:15:07
  • Vérzékenyen is vállalhat gyereket

    ...A szülés már önmagában sem egy veszélytelen vállalkozás, és ha az édesanya tudja magáról, hogy vérzékeny, természetes jobban aggódik. Pedig, ha ismert a betegsége, akkor nem kell tart...

    2014-01-23 11:02:36
  • Vérnyomásprobléma is állhat a zavaró fülzúgás mögött

    ...A fülzúgás gyakori tünet, melyet szinte minden ember többször is megtapasztal élete során. Bár leggyakrabban ártalmatlan, ám ha többször, hosszabb időre is visszatér, akkor érdemes utánaj...

    2014-04-04 14:05:29
  • Véralvadásgátló mellett trombózis?

    ...A véralvadásgátló gyógyszerekről, azok, akik nem szednek ilyesmit, csak keveset tudnak. Sőt, akik szedik, azok sem mindig vannak tisztában azzal, hogy milyen szert, és hogy meddig kell szedniük. H...

    2013-10-23 10:37:33
  • Változó, meddig kell szedni a véralvadásgátlót

    ...Mennyi ideig ajánlott szedni a trombózis gyógyszert, és az mennyi eséllyel véd egy újabb trombózistól? Prof. Blaskó Györgytől, a Trombózisközpont véralvadási specialistájától megtudhatjuk. A...

    2014-07-01 11:22:23
  • Visszérműtéttel a fekélynek is búcsút inthet

    ...A visszérproblémák telente háttérbe szorulnak, így sokan elfeledkeznek róluk. A baj ezzel az, hogy bár ilyenkor nem mindig okoznak fájdalmat, ennek ellenére a gond továbbra is fennáll, aminek ered...

    2014-01-10 15:18:57
  • Visszerekkel az ülőmunka is fájdalmas

    ...A legtöbb ember manapság ülőmunkára van ítélve, ami különböző egészségügyi gondokat von maga után. Ilyen többek között a visszértágulat is, ami kezdetben inkább csak esztétikailag zavar...

    2014-02-06 10:29:10
  • Vigyázzon a terhességi visszerekkel

    ...Terhesség során számtalan változás következik be a női testben, és sajnos előfordulhatnak olyanok is, melyek zavaró esztétikai gondot jelentenek. Ilyenek például a visszerek, mely sok kismama életét meg...

    2013-11-17 16:33:29
  • Vigyázzon a terhesség után megmaradt visszerekkel

    ...Terhesség során számtalan változás következik be a női testben, és sajnos előfordulhatnak olyanok is, melyek zavaró esztétikai gondot jelentenek. Ilyenek például a visszerek, mely sok kismama életét meg...

    2013-11-14 11:21:12
  • Veszélyesebb a nőkre a hipertónia

    ...Bár a magas vérnyomás mindkét nemet egyaránt érinti, azonban a legfrissebb kutatások szerint a nőkre veszélyesebb a hipertónia, így náluk korábban el kéne kezdeni a megfelelő terápiát. Dr. Kapocsi Jud...

    2014-01-23 11:00:06
  • Veszélyesebb a látáskieséssel járó TIA

    ...A stroke előszobájának is nevezett TIA bár múló tünetekkel jár, fontos, hogy komolyan vegyük, hiszen súlyos problémákat is jelezhet. A betegség figyelmeztető tünetei jellegzetesek, á...

    2013-11-22 09:42:31
  • Veszélyben a vénák a lombik-programban

    ...Manapság egyre több párnak jelent nehézséget a családalapítás, így napjainkra drasztikusan megnőtt a lombik programok száma. A gyermekáldáshoz szükséges sok hormonális kezelés azonban lény...

    2014-09-05 10:20:19
  • Vesekárosodás a magas vérnyomás hátterében

    ...A magasvérnyomás alattomos betegség, sokan csak a szövődmények megjelenésekor szereznek róla tudomást. A magasvérnyomás egyik lehetséges oka és következménye a vesekárosodás, a ros...

    2014-05-22 14:43:40
  • Valódi megoldások visszér problémára

    ...Napjainkban egyre több ember lábán jelennek meg zavaró visszerek, amiket sokan otthoni gyógymódokkal próbálnak kúrálgatni. Az egyik legnépszerűbb terápia az a kompressziós harisnya viselése, azonb...

    2013-12-11 16:19:46
  • Tüdőembólia után fontos a részletes kivizsgálás

    ...A tüdőembólia a trombózis legsúlyosabb szövődménye, ami nem ritka, hogy életeket is követel. Sajnos, ha valakinél egyszer már gondot okozott egy elszabadult vérrög, onnantól kezdve fokozottabba...

    2014-03-28 19:27:03
  • Túlságosan álmos napközben? Lehet, hogy magas a vérnyomása

    ...Bár az álmosság és a fáradtság nem a magasvérnyomás betegség tipikus tünete, ám a háttérben megbújó alvási apnoe-nak már annál inkább. Dr. Kapocsi Judit tanárnőtől, a Trombózisközpont maga...

    2014-07-29 15:14:52
  • Tévhitek a trombózisról

    ...A trombózis egyre több embert érint manapság, ennek ellenére számtalan tévhit kering vele kapcsolatban a köztudatban. Prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadás specialistája eloszlatja a l...

    2014-03-06 19:38:54
  • Trombózist okozhat a klimax idején alkalmazott hormonpótlás

    ...A klimax tünetek enyhítésének részeként gyakran kap a hőhullámoktól szenvedő nő hormonpótlást, mely normalizálja a felborult hormonháztartást. Bár sok esetben valóban lényegesen segít a kellem...

    2014-07-31 10:07:09
  • Trombózishoz vezethet, ha a repülőn az ablak mellé ül

    ...A hosszabb repülőút és a trombózis kapcsolatára már többször is felhívták a szakemberek a figyelmet, ám vajon azt is tudta, hogy az állapot kialakulásának szempontjából az sem mindegy, hogy hová ...

    2014-07-15 15:46:42
  • Trombózishoz vezethet az elhanyagolt visszérgyulladás

    ...Dr. Nyiredy Géza, a Trombózisközpont érsebész főorvosa elárulja, mit kell tenni, ha ön is tapasztalja magán a gyulladás tüneteit, illetve hogy milyen veszélyeket rejt, ha elhanyagolja a problémát. M...

    2014-01-16 09:36:33
  • Trombózis után sem kell lemondani a gyermekvállalásról

    ...A terhesség a nők számára boldog, ám félelemmel teli időszak. Az aggodalmat tetőzi, ha az illető átesett már trombózison. Az a helyes, ha a kismama speciális terhes gondozásban részesül, hog...

    2013-12-18 15:38:56
  • Trombózis után egészséges újszülött? Szakorvosi ellenőrzés mellett a válasz: igen!

    ...A trombózist követő terhesség még tervezett babaváráskor is félelemmel tölti el a fiatal nőket, különösen, ha fokozott véralvadási hajlamuk miatt a köztudatban vérhígítóként számon tartott gyóg...

    2013-10-21 14:15:56
  • Terhesség és fokozott trombózis veszély

    ...Családalapításra a legtöbb nő izgatottan készül, ám némi félelem kúszhat be ebbe a boldog időszakba, ha az illető trombofíliás. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy egy tro...

    2014-02-24 18:29:32
  • TIA-hoz vezethet a kezeletlen magas vérnyomás

    ...Vizsgálatok szerint a magas vérnyomás jelentősen hozzájárul a stroke-hoz hasonló TIA kialakulásához, és ha továbbra sem kezelik megfelelően a kiugró értékeket, akár végzetes szél...

    2014-06-26 10:16:10
  • Szülés után hetekig magas a trombózis kockázata

    ...A trombózis és a gyermekágyi hetek kapcsolatáról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt. Nem csak a terhesség, de a szülés utáni időszak is veszélyes a kismamák...

    2014-03-12 11:52:23
  • Stroke-hoz vezethet a terhességi hipertónia

    ...A várandósság bár magában örömteli időszak, mégis vannak olyan tényezők, melyek beárnyékolhatják a boldog babavárást. Ilyen például a magas vérnyomás, ami a legfrissebb kutatások szerint azér...

    2014-01-31 11:36:57
  • Sportolni magas vérnyomással is kell

    ...Az egészséges életmód egyik alappillére a rendszeres testmozgás, mely során bár ideiglenesen, de megemelkedik a vérnyomás. Ez egy teljesen természetes folyamat, a baj ott kezdődik, amennyiben az ért...

    2014-02-03 18:59:45
  • Orvos válaszol

    tisztelt doktor úr v. nő mélyvénás trombozis esetén. 2 hét ágyba fekvés után.azt mondták a nővéremnek , hogy még mindig fenn áll a tüdöembolia veszélye . sinkumár gyogyszert kell szednie napi...

    2013-02-15 18:26:30
  • Orvos válaszol

    Tisztelt Dr. Blaskó György! Jobb lábi mélyvénás trombózissal 10 nap után haza engedtek a korházból.Azt szeretném kérdezni van-e olyan életviteli minta leírás ami segít a gyógyulásba.Értem ez úgy...

    2012-03-23 07:48:13
  • Orvos válaszol

    Szélessy Zsuzsanna Doktornő! Fél évvel ezelőtt mélyvénás trombózissal kezeltek kórházban, melyet követően egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával megcsinálták a genetikai vizsgálatot, melynek...

    2013-09-24 12:12:34
  • 2014-09-14 21:49:14
  • 2014-08-26 17:12:28
  • 2014-09-16 15:51:56
  • 2014-09-16 15:51:46
  • 2014-08-28 19:13:05
  • 2014-04-10 19:12:23
  • 2014-09-17 17:01:24
  • Nemcsak a látható visszértágulatok okozhatnak fájdalmat

    ...A kitágult visszerek sok ember életét megnehezítik, mivel gyakran nem kis fájdalommal járnak. De mit lehet tenni akkor, ha nincsenek látható elváltozások, de a fájdalom fennáll? Érdemes ilyenkor v...

    2014-07-14 14:55:32
  • Nem sikerül beállítani a vérnyomását? Lehet, hogy veseartéria szűkülete van

    ...A vérnyomás és a vese működése szorosan összefügg, így a magasvérnyomás következménye, illetve oka is lehet a veseprobléma. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérny...

    2014-06-12 10:23:05
  • Nem mindig segítenek a vitaminok a magasvérnyomáson

    ...A magasvérnyomás betegség évről évre egyre több áldozatot követel, hiszen sok esetben megfelelő kezelés nélkül marad. Bár van, hogy az illető vitaminokkal öngyógy...

    2014-08-29 09:31:56
  • Nem mindenkit véd az aszpirin az infarktustól

    ...Az aszpirin szedése bevett kezelési forma szívinfarktus és a stroke megelőzése céljából, viszont előfordulhat, hogy egyes betegeknél hatástalannak bizonyul. Prof. Blaskó György, a Tromb...

    2014-06-18 17:24:43
  • Nem minden trombofíliásnak lesz feltétlenül trombózisa

    ...Sokan, ha meghallják azt az orvosuktól, hogy trombofíliásak, akkor egyből látják magukat a kórházi osztályon, ahogy a szakemberek a leszakadt vérröggel próbálnak megbirkózni. Pedig ez a diagn...

    2013-11-22 10:33:44
  • Nem mindegy, milyen véralvadásgátlót használ terhesség alatt

    ...Családalapításra a legtöbben tudatosan készülnek, és ez a véralvadásgátló készítményeket szedő nők esetében fokozott jelentőséggel bír, hiszen az addigi kezelés változtat...

    2014-06-17 09:41:31
  • Nem megy az edzés? Lehet, vashiányos vérszegénysége van

    ...A rendszeres mozgás számtalan pozitív hatással bír, hiszen amellett, hogy jó közérzetet és alvást biztosít, normalizálja a vérnyomást, a vércukor értékét, valamint segít megs...

    2014-08-13 10:44:54
  • Nem megy a munka? Lehet, hogy vashiányos vérszegénységgel küzd

    ...A vashiányos vérszegénység igen változatos tüneteket produkál, és ezek legtöbbje az illető mindennapjait is jelentősen befolyásolják. Sajnos az állandó fáradtságot és gyengeségérz...

    2014-04-19 10:23:33
  • Nem kell félni a visszérműtét utáni hegektől

    ...A legtöbb ember, ha visszérműtétre gondol, azt hiheti, hogy cseberből vederbe esik: hiszen lehet, hogy a zavaró, kitüremkedő erek eltűnnek, viszont a helyettük feltűnő hegek fogják csúfítani ...

    2013-11-17 15:53:18
  • Nem elég csak az egyik karon vérnyomást mérni

    ...Ma már szerencsére egyre több ember otthonában lapul egy vérnyomásmérő, ám a legfrissebb tanulmányok szerint sokan hibásan végzik. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyom...

    2014-03-06 07:08:47
  • Nem csak a fogamzásgátlóktól lehet trombózisa

    ...Bizonyára tisztában van azzal, hogy a hormonális fogamzásgátlók jelentősen megnövelik a trombózis kialakulásának kockázatát az arra hajlamos egyéneknél. De vajon azt is tudta, hogy nem csak a fogamzásg...

    2014-07-22 15:43:56
  • Ne zabálja magasra a vérnyomását

    ...Karácsonykor a legtöbb családnál számtalan finomság kerül az asztalra, és bizony sokan nem tudnak megálljt parancsolni maguknak a koleszterindús főételek és a hívogató édességek láttán. Dr. K...

    2014-01-10 17:32:24
  • Mérje meg a vérnyomását, ha gyakran bevérzik a szeme

    ...A magasvérnyomást nem véletlenül nevezik néma gyilkosnak, hiszen általában semmilyen feltűnő tünettel nem jár. Ennek ellenére a tarkótáji fejfájáson és a szédülésen kívül szemtünetek...

    2014-08-01 16:08:46
  • Miért nem hat az aszpirin mélyvénás trombózis ellen?

    ...Az aszpirin szedése bevett kezelési forma szívinfarktus és a sztroke megelőzése céljából, viszont gyakori félreértés, hogy a vénás trombózis prevenciójaként is hatásos terápiás módszer. ...

    2014-05-26 11:24:48
  • Miért emelkedik meg a trombózis kockázata a terhességben?

    ...Terhességhez kapcsolódó halálesetek egyik leggyakoribb oka a trombózis és a következményes embólia. A terhesség alatt illetve után kialakuló trombózisok háttere összetett. Ahhoz, hogy hatékony v...

    2014-04-30 15:17:50
  • Memóriagondjai vannak? Lehet, hogy magas a vérnyomása!

    ...Olykor mindenkivel megesik, hogy nem jut eszébe egy név, egy telefonszám, illetve az, hogy hová is tette a kocsi kulcsot. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás specialistája...

    2014-07-07 14:51:25
  • Megelőzhető a szélütés, ha időben felismerjük a bajt

    ...A stroke sajnos sok embert érint napjainkban. Egyes esetekben azonban a bénulás csak rövid ideig tart és legfeljebb 1 napon belül elmúlik, azt hihetjük, csoda történt. A stroke sajnos sok em...

    2013-10-21 14:46:24
  • Magasvérnyomást okozó betegségek

    ...A magasvérnyomás az esetek többségében önállóan áll fenn, ám van, hogy valamilyen betegséghez kapcsolódik. Hogy mi minden vezethet magasvérnyomáshoz, és mi a teendő ilyenkor, arról dr. Kapo...

    2014-05-06 14:06:35
  • Magasvérnyomás rossz alvástól

    ...A néma gyilkosnak nevezett magas vérnyomás okai igen sokrétűek lehetnek, viszont van egy tényező, ami egyre gyakrabban fedezhető fel a betegség hátterében. Ez pedig nem más, mint az alvási apnoe,...

    2013-11-30 22:57:31
  • Legjobb edzésformák magas vérnyomás esetén

    ...Bizonyára minden ember tisztában van a testmozgás fontosságával. Azonban a magas vérnyomásban szenvedők sokszor nem mernek edzeni, nehogy súlyosbodjon az állapotuk. Hogy miket lehet sportolni, és hogy...

    2013-11-17 15:26:13
  • Legjobb edzésformák magas vérnyomás esetén

    ...A magas vérnyomásban szenvedők sokszor nem mernek edzeni, nehogy súlyosbodjon az állapotuk. Hogy miket lehet sportolni, és hogy miket érdemes ilyenkor kerülni, arról dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Tromb...

    2013-11-13 17:13:22
  • Kék-zöld foltokat okozhatnak a vérlemezkék funkciózavarai

    ...A vérlemezkék fontos szerepet töltenek be a véralvadás beindításában ,így funkciózavarai vérzékenységet okoznak, ami akár súlyos méreteket is ölthet. Dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hem...

    2014-06-16 11:17:16
  • Karokban is lehet trombózis

    ...A trombózissal kapcsolatban az emberek fejében az a kép él, hogy a lábakat érintő betegségről van szó. Ez azonban tévedés, hiszen az elzáródás kialakulhat olyan helyen is, amire elő...

    2013-11-17 17:36:50
  • Jól vizsgázott az új véralvadásgátló

    ...Nemrégiben piacra dobták az új típusú orális véralvadásgátló készítményeket (NOAC) , melyek sikeresen átmentek a teszten, így bátran kijelenthetjük, valóban van helyük a trombózis pre...

    2014-09-15 16:09:40
  • Izomláz? Trombózis? - Nem mindegy!

    ...Sokak szerint a trombózis minden esetben jellemző tüneteket produkál, így a diagnózis egyértelmű. Sajnos azonban olykor megesik, hogy a tüneteket izomláznak hisszük, és ezért nem is fordulunk o...

    2013-11-17 15:18:42
  • Ismerje fel időben a trombózist - Trombózisközpont

    ...A mélyvénás trombózis tüneteinek felismerése életmentő lehet, mivel ha csak legyint a panaszokra, akkor a vérrög leszakadhat, és a véráramba kerülve könnyen tüdőembóliát okoz. Dr. Szélessy Zsuzsann...

    2014-08-28 13:49:55
  • Harcoljon a lábszárfekély ellen kompressziós kezeléssel

    ...A visszeresség a közhiedelemmel ellentétben nem csak kozmetikai problémát jelent. Kezeletlen esetben hosszú távon olyan súlyos következményekkel járhat, mint a trombózis, orbánc, nyirokérgyulladás ...

    2014-01-23 11:05:53
  • Halálos trombózisok sora miatt szigorodó fogamzásgátló felírási szabályok

    ...Az utóbbi időkben egyre többet hallani a hormonális fogamzásgátlók okozta halálos kimenetelű trombózisról, ezért az Európai Gyógyszerügynökség szigorítaná a készítmények felírását. A table...

    2014-02-27 12:46:59
  • Gyakrabban alakul ki trombózis a migréneseknél

    ...A migrén több tanulmány szerint is sok veszélyt rejt, hiszen megnöveli az érrendszeri betegségek, valamint a stroke kockázatát, és a legújabb kutatások szerint a mélyvénás trombózisét is. Prof. ...

    2014-01-31 11:03:12
  • Genetikai szűrés! Ha több trombózis is volt a családban

    ...A trombózis kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. Ezek közül vannak olyanok, amik ellen sokat tehetünk - odafigyelhetünk az életmódunkra, táplálkozásunkra. Azonban vannak olyan tényezők i...

    2013-11-14 11:02:12
  • Folyton dagad a lába? Lehet, a vérnyomásával van gond

    ...A láb vizesedése, ödémásodása gyakori panasz, melyet a legtöbben egyszerű vízhajtókkal próbálnak orvosolni. A baj ezzel egyrészt az, hogy egyedül a tüneti kezelés nem biztos, hogy hosszútávon hat...

    2014-04-01 21:40:45
  • Fogyókúra okozta vérzékenység

    ...Vérzékenység köznapi vélekedés szerint csak férfiakat érinthet, és genetikai okai vannak. Ezzel szemben számos esetben tapasztalunk fokozott vérzést, erős menstruációs vérzést, sérülés esetén...

    2014-02-17 12:29:47
  • Fejfájás nélkül is lehet magas vérnyomása

    ...Amennyiben valakinek gyakran fáj a feje, előbb-utóbb elkezd utánajárni, hogy mégis mi okozhatja ezt a kellemetlen tünetet. Sokan ekkor magas vérnyomásra gyanakodnak, de vajon tényleg minden esetben jár f...

    2013-11-30 22:40:33
  • Erős vérzéssel járó menstruációt okozhat a vérlemezkék működési zavara

    ...Fiatal hölgyek ötödét érinti hónapról hónapra az erős, elhúzódó menstruációs vérzés, a menorrhoea. Több tanulmány szerint a panaszok jelentős részéért bizonyos véralvadási za...

    2014-05-12 13:49:29
  • Erős menstruáció: vérzékenység is állhat a háttérben

    ...Az olykor - olykor fellépő, kicsit erősebb havi vérzés még nem kell, hogy aggodalommal töltsön el. Ám ha havi rendszerességgel észleled, hogy menstruációd ijesztően bőséges vérzéssel jár, ...

    2014-02-17 17:16:37
  • Előzze meg a visszerek vérzését műtéttel!

    ...Sok nő és férfi napjait teszik tönkre a bőrből kitüremkedő visszerek, melyek olyan súlyos szövődményeket is okozhatnak, mint a mélyvénás trombózis. Bár ez az egyik legsúlyosabb lehets...

    2014-02-15 19:27:22
  • Előzze meg a további problémákat trombózis után

    ...„A PTS (azaz a poszttrombotikus szindróma) azért alakul ki, mert a mélyvénás trombózis utána nem számolják fel az okot, így a tönkrement vénabillentyűk ottmaradnak, és következő trombózis kiindul...

    2014-04-17 10:32:05
  • Elindítottuk legújabb központjainkat: Fájdalomközpont; Nőgyógyászati Központ

    ...Örömmel tudatjuk, hogy a Prima Medica Egészségközpontok szakrendelőinek sorában elindítottuk legújabb központjainkat: Fájdalomközpont; Nőgyógyászati Központ Örömmel tudatjuk, hogy a Prima Medica...

    2014-03-14 11:45:16
  • Egyre több fiatalnál alakul ki trombózis

    ...Sokan azt hiszik, hogy a trombózis kizárólag a felnőtteket veszélyezteti, pedig kutatások szerint egyre több gyereket is érint. Bár a tünetek azonosak az összes korosztály esetében, ennek ellenére, h...

    2014-01-10 15:54:03
  • Egy rossz munkahelyre az egészsége is rámehet

    ...Egy nemrégiben készült tanulmányban bebizonyították, hogy a stressz lényegesen megnöveli a vérnyomás értékét. Hogy pontosan milyen folyamatok mennek végbe ekkor a szervezetben, arról dr. Kapocsi J...

    2014-05-19 14:11:20
  • Bátran sportolhat tüdőembólia után is

    ...A trombózis és annak súlyos szövődménye, a tüdőembólia sajnos bárkinél előfordulhat. Természetesen vannak rizikó tényezői – mint pl. a genetikai hajlam, visszerek-, azonban szülés, hosszú repül...

    2014-03-25 15:30:06
  • Az elszíneződő ujjak betegségre is utalhatnak

    ...Főleg hideg időben a fázó, fájó, elfehéredő, elliluló, majd bepirosodó kézujjak a kiserek kóros összehúzódására, az úgynevezett Raynaud betegségre utalhatnak. Dr. Kósa Éva, a Trombóziskö...

    2014-08-18 13:38:25
  • A vérnyomáscsökkentő dózisán olykor nem árt változtatni

    ...Mikor kell változtatni a vérnyomás-gyógyszeradagon? Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája írásából megtudhatja. Azoknál, akinél egyszer megállapították a ...

    2014-04-09 16:19:06
  • A vérnyomás ingadozását is szükséges kezelni

    ...Sokan tisztában vannak azzal, hogy a vérnyomás értéke a nap folyamán többször is változhat. Megugorhat sportolás közben, egy fontos megbeszélés előtt, illetve a főnökkel való vita során. Hogy mikor...

    2014-02-14 22:56:13
  • A trombofíliások is adhatnak vért, de ennek feltételei vannak.

    ...A véradás az embertársainknak való segítségnyújtás legnépszerűbb formája. Az emberek látják ennek értelmét, de még mindig sokan nem tudják, hogy pontosan mik is a feltételei a véradá...

    2013-10-23 11:37:42
  • A szapora pulzus magasvérnyomást is jelezhet

    ...Olykor minden ember tapasztalhat heves szívdobogást, mely mögött általában semmilyen komoly probléma nem húzódik, hiszen a testmozgás és a stressz is kivált hasonló tüneteket. Azonban, ha pihenéskor is f...

    2014-08-28 14:29:57
  • A magasvérnyomásnak nincs egyértelmű jele

    ...Szinte nincs is olyan ember, aki ne halott volna még a magas vérnyomásról, ám sokan nem veszik komolyan, hiszen a neve nem olyan rémisztő, mint például egy Lyme-kór. De azért azt nem árt tudni, hogy...

    2013-11-17 17:12:05
  • A kevés alvás magas vérnyomáshoz vezethet

    ...Miként függ össze az alvás és a hipertónia? Erről dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája beszélt. A kevés alvás magas vérnyomáshoz vezethet Az ...

    2014-02-25 14:56:40
  • A kanyargós visszerek vénás trombózishoz vezethetnek

    ...Egyre több ember küzd a lábaikon kialakult kanyargós visszerekkel, ami bizony ideális talaja a vénás trombózisnak, és friss felmérések szerint minden második visszeres betegnél kialaku...

    2014-01-10 16:10:00
  • A hipertóniát túl is lehet kezelni

    ...Azért, hogy a vérnyomás értéke normál keretek közt maradjon, a rendszeres kontroll és ellenőrzés elengedhetetlen, máskülönben könnyen a „túlkezelés” csapdájába eshet. A problémáról dr. K...

    2014-04-16 14:19:31
  • A fiatal felnőttekre is veszélyes a magas vérnyomás

    ...A legtöbb ember, amikor magas vérnyomásra gondol, azt hiszi, hogy ez csakis az idősek betegsége. Pedig valójában a fiatalabb korosztály tagjait is veszélyezteti, ráadásul nem is akárhogy! A problémáról ...

    2014-02-12 17:29:12
  • 25 Hgmm-rel is csökkenheti mozgással a vérnyomását

    ...Magasvérnyomás kezelésének egyre elfogadottabb módja az életmód orvoslás. Egy frissen megjelent tanulmány ismételten ráirányítja a figyelmet a mozgás jelentős vérnyomáscsökkentő hatására....

    2014-04-24 14:33:08