• dr. Vaskó Péter

  • Szakterületek:
    • kardiológus, belgyógyász
  • Specialitások:
    • szívritmuszavarok kezelése,
    • iszkémiás szívbetegség,
    • szívinfarktus megelőzése
    • szívelégtelenség kezelése
    • magasvérnyomás csökkentése
    • érelmeszesedés 
  • E-mail:
  • Telefon:

Online bejelentkezés az OrvostKeresek rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!

Panaszok, amikkel dr. Vaskó Péterhez fordulhat:

  • szorító mellkasi fájdalom;
  • légszomj, fulladás;
  • szívdobogásérzés;
  • pulzuskihagyás.

Vaskó Péter Doktor Úr specialitásai:

  • kardiológiai kivizsgálás
  • kardiológiai szűrés
  • szívritmuszavarok kivizsgálása, kezelése;
  • iszkémiás szívbetegség kezelése, gondozása;
  • szívelégtelenség kezelése, gondozása

Dr. Vaskó Péter tanulmányai

1979  Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar - diploma megszerzése.

Dr. Vaskó Péter kardiológus az alábbi szakorvosi vizsgákkal rendlekezik:

  • 1987 Belgyógyászat
  • 1998 Kardiológia
  • 2004 Repülő- és űrorvostan


Dr. Vaskó Péter kardiológus az alábbi orvosi szakmai társaságokban tag:

  • Magyar Kardiológusok Társasága
  • Magyar Repülő- és Űrorvosi Társaság

Szakmai tudását repülőorvostan szakvizsga elvégzésével, és a szakma gyaorlásával is mélyítette, ahol hivatásból adódóan kiemelten fontos a lappangó szívbetegségek kiszűrése, a betegségek megfelelő, mags szintű kezelése.

Kapcsolódó cikkeink

Magas vérnyomás? Ilyen szövődményeket kell elkerülni!

Gyakori tévedés, hogy sokan a magas vérnyomásra csak, mint egy értékre tekintenek, és nem tartják fontosnak a helyzet rendezését. Holott dr. Sztancsik Ilona, Trombózisközpont kardiológusa, szerint az állandósult, kezeletlen magas vérnyomás évek alatt súlyos szövődményekkel járhat.

Orvos válaszol

Tisztelt Doktornő/Úr!
61 éves vagyok. A napokban végeztek nálam kismedencei UH vizsgálatot. A lelet a következőt tartalmazza: a hasi aorta falában helyenként apró meszes plakkok vannak.
Vélemény: Atherosclerosis.
Mi a teendőm ezzel kapcsolatban?
Mennyire veszélyes?
Megfelelő a súlyom, nem vagyok elhízva, a laborleletem jók, nem iszom, nem dohányzom.
Sokat mozgok, leginkább erőteljes séta.
Válaszát várva, tisztelettel:
Gyuró Ildikó

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Kedves Ildikó !
A jelenlegi helyzetében nem tud csinálni semmit, azon kívűl, hogy rosuvastatint kezd el szedni (évekig). Ez a Xeter és napi 20 mg- a dózis. Igen lassan, de elősegíti a meszes plakkok felszívódását.
Üdvözlettel :Dr. Blaskó György

Kapcsolódó oldalak

Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA