Infúziós kezelések

Infúziós kezelések

Információk az infúziós kezeléssel kapcsolatban

Infúziós kezelés

Az infúziós kezelés gyógyszerek folyadék formájában,  intravénásan történő  beadását jelenti, melyet szakorvosi javaslatra tud  igénybe venni a Prima Medica Egészségközpontokban.  A kezelés célja, hogy a beteg gyógyulását, a betegség javulását lehetővé tegye a páciens esetében. Az infúziós oldat betegség specifikus hatóanyagokat tartalmaz, így lehetővé téve a hatékony terápiát.

Az infúziós terápiát hatékony fájdalom és gyulladáscsökkentő módszernek tekinti az orvostudomány. Előnye, hogy az alkalmazott gyógyszerek azonnal és veszteség nélkül bekerülnek a szervezetbe. A szájon át történő bevitellel összehasonlítva sokkal intenzívebb az infúziós kezelés hatása.

Ferinject injekció alkalmazása

A ferinject injekció alkalmazása,olyan vashiányos vérszegénység esetén javasolt,amikor laborvizsgálattal igazoltan nem szívódik fel a szájon át alkalmazott vaskészítmény,vagy ischaemiás szívbetegséghez társul,vagy olyan fokú a vérszegénység,hogy nagyfokú szédülésben,fulladásban,szapora szívverésben,vagy ájulásérzésben nyilvánul meg. Ön az orvos által felírt ferinject injekciót 1 órás infúzióban fogja megkapni orvosi felügyelet mellett.

Ritkán előfordulhat az infúzió adása közben allergiás reakció, torokkaparás,bőrviszketés,bőrkiütés,igen ritkán vérnyomáscsökkenés,szívritmuszavar. Mindezek ,a készítmény körültekintő alkalmazása  mellett az esetek többségében elkerülhetőek,vagy szakszerű orvosi beavatkozás mellett  megszüntethetőek .

Mit kell magunkkal hozni az infúziós kezelésre?       

A kezelésre az orvos által kiírt infúziós oldatot és a szükséges szerelékeket kell hozni, melyeket gyógyszertárban lehet kiváltani.

FONTOS!

A kiváltott gyógyszereket az infúziós kúra megkezdéséig hűtőszekrényben kell tartani. Ezzel kapcsolatban mindenképpen el kell olvasni az egyes készítmények használati utasítását, valamint az orvossal és a gyógyszerésszel is javasolt egyeztetni.

Hogyan kell felkészülni az infúziós kezelésre?

Az infúziós kezelések előtt nem szükséges különösebb előkészület. A rendszeresen szedett gyógyszerek is bevehetők, de erről javasolt egyeztetni a kezelést elrendelő orvossal vagy háziorvossal. A kezelés előtt étkezni és inni is lehet. A kezelés időtartama 45-90 perc között eltérő lehet az alkalmazott terápiától függően. Egy kezeléshez általában 5-10 alkalommal szükséges az infúzió beadása. Ennek gyakoriságát minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

A legmegfelelőbb és leghatékonyabb infúziós kombináció összeállítása előtt orvosi vizsgálat elvégzése kötelező!

Hol érhető el az infúziós kezelés?

Az alábbi Prima Medica Egészségközpontokban érhető el infúziós kezelés:

 • Cukorbetegközpont
 • Endokrinközpont
 • Fájdalom Központ
 • Fül-orr-gége Központ
 • ImmunKözpont
 • Neurológiai Központ
 • TrombózisKözpont

Téma szakértője

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász

 • Specialitások:

  Rendelés helyszíne: 1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut II. 5. emelet

 • Utolsó módosítás: 2023.06.07 14:21