Orvos válaszol

Szakértőink készséggel válaszolnak minden
kérdésére, tartozzon bármely gyógyászati területhez ...

Új kérdés küldése


1 2 3 4 5 »

Márton Erikaa Éva 2017-06-20

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy megszeretném kérdezni milyen gyógyszert szedjek hogy megelözzem a sziv panaszokat ???? Hálistennek még nem tudok problémát rolla de elszeretném kerülni....
Kérem mihamarabbi válaszát :

Tisztelettel : Mrton Erikaa Éva

Kelt :2017.junius 20

-

Kedves Erika !
Nagyon kevés információt írt le azzal kapcsolatban , hogy pontosan mire gondol. Nem ismert a kora sem . Célszerű ellenőrzésként egy belgyógyászati vizsgálat, általános labor (Pl: koleszterin, stb...), valamint egy EKG. Ezek függvényében tud majd megfelelő lépést tenni a megelőzés érdekében.
Üdvözlettel : Kelemen Edina


Szabó Istvánné 2017-06-20

Tisztelt Professzor Úr! Férjemnek 2 éve tüdőembóliát diagnosztizáltak. 20 mg Xarelto-t szed. Sajnos a veséje követ termel. Többször volt már vesekő törése. Megelőzés céljából Rovatinex gyógyszert szed. Pár napja elszineződik a vizelete. Érdeklődnék, hogy a két gyógyszert lehet-e együtt szedni. Válaszát előre is köszönöm!

Prof. Dr. Blaskó György Prof. Dr. Blaskó György - belgyógyász, vérelvadás specialista

Kedves Szabó Istvánné !
A két gyógyszert lehet szedni egyszerre, de igen fontos hogy a vesefunkciókat rendszeresen ellenőrizzék (KN, kreatinin, clearence), mert a Xareltot eszerint kell dizirozni Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Renáta 2017-06-20

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő !
35 éves nő vagyok, 2. császármetszésem után kétoldali tüdőembóliát kaptam (microembolizáció) . Először Clexan majd syncumar mite kezelést kaptam 8 hónapig. Genetikai vizsgálattal FV génmutáció igazolódott. Fogamzásgátlásként a Mirenat javasolta a nőgyógyászom de mivel hormont progesteront tartalmaz nem tudom hogy merjem - e használni, bár a tájékoztatóban az van írva hogy helyileg hat és gondolom a nőgyógyász sem javasolta volna ha nem lehetne. Köszönöm válaszát.

Prof. Dr. Blaskó György Prof. Dr. Blaskó György - belgyógyász, vérelvadás specialista

Kedves Renáta !
Mivel nem tudjuk, hogy homozygota, vagy heterozygota teljes körüen nem tudunk itélkezni. Heterozygota esetben a Mirenat szedheti, de ha van még alacsonyabb hormontartalmú készítmény, akkor azt szedje. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György


Adrienn 2017-06-18

Kedves Doktornő/Doktorúr!

Néhány hete, nyomást éreztem a mellkasomban, és magas volt a vérnyomásom is, 149/74 vagy ennél magasabb 1580/80 is volt.
El mentem a kardiológiára ott csináltak EKG-ét, aminek az eredménye: EKG:77/min. fr. SR kp. állású R-tengely, norm.PQ, bal pitvari megrerhelés, V3-5 -ben magasabb csúcsos T-hullámok.RR:158/85
Q2:98%
Csináltak szív ultrahangot is, aminek az eredménye:
Aorta gyök:28mm
Bal pitvar 32mm
Bal kamra:(EDD) 40mm
(ESD)27 mm
M-módból kalkulált EP: 60
IVS 8mm
Hátsó fal: 8 mm
Vélemény:
Ép mintralis és aorta billentyű. Norm. tág szívüregek, jó gloasilis, systoles bal kamra funkció, segmentalis falmozgás zavar nincs.
Color dopplerrel közepes MI.,kicsi TI. Becsült pulm. nyomás 32 Hgmm.
A magas vérnyomásomra kaptam vérnyomás csökkentőt, Tanydont, amiből, reggel egy szemet kellene bevenni, de annyira le megy a vérnyomásom, hogy csak felet merek beszedni.
Másfél óránként kell mérni, és i ilyen vérnyomást mérek:
Ma pl: 131/65 pulzus 64 ezt reggel mértem, 11:30-as mérés 117/58 pulzus:63
Szerintem a második érték nagyon alacsony, és a pulzus szám is szerintem. Mondtam a doktornőnek, hogy milyen vérnyomásokat mérek, és azt mondta, hogy a második érték miatt nem kell aggódni, és be kell áljon majd. A vérnyomás csökkentőt 3 hete szedem. Mi lehet az oka, az alacsony pulzus szám, és a második alacsony értéknek?

-

Kedves Adrienn !
Szeélyes konzultáció és fizikális vizsgálat, valamint az összes leletének áttekintése után tud szakorvos véleményt mondani .
Üdvözlettel : Kelemen Edina


Zoltán 2017-06-15

Tisztelt Doktor nNő/Ur,

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy tegnap előtt este lefekvéskor hirtelen nagy fájdalom tört rám hogy szinte remegtem a jobb combomban és 3 gyogyszer kellett hogy enyhüljön a fájdalom, másnap pedig nehézkes volt a ráállás és fájt, persze algoflecforte gyogyszer hatására enyhült a fájdalom és este pedig nem volt tünetem csak következő reggel pedig enyhe fájdalmam volt , és jelenleg is mevan a tünet, de fél diplofenak hatására eltünik.

Gondolni lehet e trombózisra ?

-

Kedves Zoltán !
Kimondottan az alsó végtagban jelentkező fájdalom nem utal trombózisra. Nem említett más panaszt. Trombózis esetén jellemző lehet duzzanat az alsó végtagok közötti lábkörfogatbeli különbség, meleg tapintat, nyomásérzékenység . Ha panaszai továbbra is fennállnak keresse fel háziorvosát aki szükség esetén ultrahang vizsgálatra küldheti .
Üdvözlettel : Kelemen Edina


1 2 3 4 5 »