Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Rita
Üdvözlöm,

13 hetes kismama vagyok. 8 hetesen vèrzèsem volt, ezután tromblofìlia szűrèst vègeztek nálam. Melynek eredmènye: V. vèralvadási faktor Leiden mutáciòja Heterozigota, MTHFR C677T mutáciò Heterozygota, Protrombin G20210A mutáciò Heterozygota. Továbbá a 12 hetes ultrahangon kiderült, hogy a mèhlepèny teljesen fedi a mèhszájat. A tromblofìlia hajlamra 13. hèten felìrtak Clexane 4000 NE (40mg) 0.4 ml oldatos injekciót, amit kèt napja a szùrok. Kèrdès,melyik miatt lehetett a vèrzès ès várható e további vèrzès? A trombofilia hajlam miatt? A lepèny rossz helyen valò tapadása miatt lehet vèrzès, nem? Ha további vèrzès lenne ez miatt, akkor nem veszèlyes a vèralvadásgátlò használata? Köszönöm ha segìt, mert kissè tanácstalan vagyok, hogy szùrjam e vagy ne, melyik a kockázatosabb?

Köszönettel,

Rita


Mindenképpen kell LMWH profilaxis, de testsúlyra illesztve !!!!. Feküdjön le és töltsön pár hetet fekve, és utána jelentkezzen be hozzánk.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Renáta
Tisztelt Professzor Úr!



Endometriózis miatt Mistral fogamzásgátlót kellene szednem. 36 éves vagyok.

Édesanyámnak 56 évesen sajnos volt egy súlyos stroke-ja.



Trombózishajlammal kapcsolatban korábban jártam vérvizsgálaton, melynek eredményei a következők:

-V. Faktor Leiden mutáció: normál

-Prothrombin G201210A: normál

-MTHFR A1298C: normál

-MTHFR C677: heterozygota



A kérdésem az, hogy ilyen eredmények mellett az Ön véleménye szerint szedhetem-e biztonsággal a Mistralt illetve van-e szükséges más vérvizsgálatra is?



Válaszát előre is nagyon köszönöm!



Üdvözlettel:



Renáta



Kedves Renáta !

Szedheti, de szükség lenne még vizsgálatokra. Mindenképpen kérje nőgyógyászát a legkisebb hormontartalmú készítmény felírására. Jelentkezzen be a Trombózis Központba

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Kornidesz Agnes
Tisztelt Dr. Úr,Dr. Nő!

Olyan kérdésem lenne hogy most 6 hónapja fodraszatban elvágta az ollomal az újat egy sujos leukemiaban szenvedő személy. És utánna fertőtlenítés nélkül rögtön en is. El kaphattam a betegséget ilyen kontaktusal?
Kedves Ágnes !

Nyugodjon meg a leukaemia nem fertőző betegség , az ön által említett módon nem lehet problémája a másik személy betegsége miatt.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Weiszdorn Balázs
Évek óta foltos hajhullással, allergiával küszködök. Szeretnék utánajárni nincs e valami immunbetegségem. Mert akármilyen vizsgálaton voltam az évek alatt úgy néz ki minden rendben és nem tudják mitől hullik a hajam foltokban.
Kedves Balázs !

Panaszaival kapcsolatban először endokrinológus, immunológus szakorvost ajánlok felkeresni . A Budai Endokrin Központba a 0670/431 97 28- as telefonon tud időpontot egyeztetni konzultációra. A szakorvos célzottan fog laborvizsgálatokat javasolni, amelyek eredménye segít a diagnózisban, és az azt követő kezelésben.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Ferencné Boka
T.Doktor Úr!

érdeklődnék ,hogy 20 mg xarelto mellett c és e vitamin szedhető-e?Esetleg melyik vitamin nem?

üdvözlettel Boka Ferencné
Kedves Boka Ferencné !

Igen szedhető mindkét vitamin az említett Xarelto mellett.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Lócsiné Nagy Márta
A Xarelto 20 mg tabletta mellett szedhető E és C vitamin?
Kedves Lócsiné Nagy Márta !



Igen lehet együtt szedni a vitaminokat a Xareltval .

Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
Pál Ottilia
Üdvözlöm. Én májusba szültem meg a kisfiamat , vagyis akkor császároztak meg és azóta szinte folyamatosan vérzek. Sajnos már egy hónapja körül alvadt vér is távozik elég turván. Sajnos ultrahangra csak a jövőhéten tudok menni akkor fog megnézni az orvos na de addig mit csináljak ? Már minden félét olvastam :( tudna segíteni mitől lehet ? Ugye nincs komoly bajom ? Válaszát köszönöm
Kedves Otilia !

Mindenképp Szülész- Nőgyógyászát keresse fel mihamarabb az elhúzódó vérzés miatt, akut teendők elbírálása miatt, vérkép vizsgálat és egyéb véralvadási vizsgálatok is szükségesek lehetnek ezt követően.Nem írt arról , hogy készültek -e laborvizsgálatok ez irányban korábban. A kivizsgálással kapcsolatban keresse fel központunkat, Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt vagy Dr. Blaskó György Professzor Úrat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Schelhammer Gyula
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Mindkét lábam középső ujjai bizseregnek, ez éjjelente jellemző inkább. Napközben akkor fordul elő, ha felteszem a lábaim valamire. Nappal sokat állok és sokat mozgok, ekkor nem érzem ezt a fájdalmat. Mit kellene tennem?
Kedves Gyula !

Nem írt életkoráról , a rizikó tényezőkről. Dohányzik- e, visszeresek - e az alsó végtagjai. Mindenképp célszerű kompressziós harisnya viselése . Az említett bizsergő érzés hátterében neurológiai probléma is állhat, nem feltétlen az erek elégtelen működése okozhatja. Amennyiben panaszai továbbra is fennállnak javasolt angiológiai szakvizsgálat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Taal Karolina
Udvozlom! Nemet biztositassal milyen modon tudnek viziten illetve vizsgalaton resztvenni?

Koszonom elore is megtisztelo valaszukat.

Udvozlettel Taal Karolina
Kedves Karolina !

Központunk magánrendelő nincs jelentősége a biztosításnak. Szakorvosi viziteknek , labor vizsgálatoknak külön-külön díja van. Várjuk a Trombózisközpontba.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Bós István
Tisztelt Doktor Úr!

Problémám az lenne , hogy utóbi időben gyakran előfordul székletelésnél hogy aranyerem kifordul nem húzodik vissza magától vissza kell helyeznem. Mit javasol , mit tegyek? Fájni nem fáj de borzasztóan kellemetle.

Köszönettel: Bós István
Kedves István !

Panaszaival sebész, proktológus szakorvost tud felkeresni .

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA