Gyógyszerek

Gyógyszerek

A gyógyszer olyan készítmény, amit a betegségek gyógyítására, megelőzésére, felismerésére, kezelésére vagy élettani funkciók fenntartása, helyreállítása, javítása céljából emberi szervezetben vagy emberi szervezeten alkalmaznak. 

A trombózis akár halálos szövődményekkel is járhat. Ha a vénában kialakult vérrög egy része leszakad és az a tüdőbe jut, elzárhat egy verőeret, aminek következtében halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.

A trombózissal élők nagy százaléka nem a megfelelő módon szedi a számára felírt gyógyszereket. A nemkívánt mellékhatások elkerülése, valamint a gyógyszeres kezelés hatásosságának fenntartása érdekében a páciens állapotát folyamatosan ellenőrizni szükséges. A gyógyszerek többségét orvosi receptre, e-receptre adják ki gyógyszertárban, kórházban.  Fontos, hogy mindig az orvos utasításainak betartásával kell alkalmazni. A kezelő orvos utasításainak figyelmen kívül hagyása vagy adagolásuk önkéntes megváltoztatása nemcsak az egészséget, de az életet is veszélyeztető mellékhatásokat, szélsőséges esetben gyógyszermérgezést okozhatnak.

Clexane

Eliquis   

Xarelto

Syncumar

 

Cikkek melyeket mindenképpen olvasson el!

 

Utolsó módosítás: 2022.12.16 11:00