A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr!
43 éves férfi beteg vagyok, 3 hónappal ezelőtt pitvarfibrillatio miatt kerültem kórházba. A harmadik napon BB mellett sinusba convertálódott, ami azóta is tartósnak tűnik. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben kezeltek ahol NOAC terepiát kezdtek alkalmazni. Azóta is szedem a Lixiana nevű véralvadásgátló gyógyszert. Amióta ezt a gyógyszert szedem erős keserű ízt érzek a nyelvem hegyén, ami mostanában egyre jobban fokozódott, és már egyre elviselhetetlenné válik. Kérdésem a következő lenne: Okozhatja-e a lixiana nevezetű gyógyszer a kesernyés ízt a nyelvem hegyén? Vagy esetleg mi okozhatja? Mi lehet a megoldás a problémámra, kihez forduljak?
Várom megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel:
Kerekes László
Kedves Kerekes László !
Be lehet jelenteni az OGYÉI-nek mellékhatáskét, de ahhoz kellenének az adatai. Kezelőorvosával beszélje meg. A Lixiana helyett szedhetne Xareltot is, arra ezt a mellékhatást még nem tapasztaltam (igaz, a Lixianara is ön az első).
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Professzor Úr!

Szeretném a tanácsát kérni az alábbi ügyben.
35 éves vagyok. 19 évesen fogamzásgátló mellékhatásaként trombózisom volt, ami tünetmentesen gyógyult. Akkor történt trombofíliai vizsgálat kimutatta, hogy Antritrombin III és Protein C szint csökkenés van, ezt egy későbbi vizsgálat is megerősítette, de már nem volt teljesen egyértelmű.
A trombózis óta nem szedek semmilyen hormontartalmú készítményt - nem kockáztatok - de szeretnék ismétlő vizsgálatot a fenti értékekre vonatkozóan.
Hová tudnék fordulni, Ön mit javasol?

Várom válaszát!
Tisztelettel: KA
Kedves Kovács Anita !
Kérem keressen fel a Trombózisközpontban. Itt levesszük a vért a vizsgálatokra, de hozza el a régi leleteit, mert meg szeretném nézni.
Üdvözlettel : Dr.Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Érdeklődnék, hogy nagymamám hogyan juthat a doktornőhöz?
Köszönöm előre is a választ.
Kedves Eszter !
Nem írta melyik doktornő rendelésére szeretnének eljutni ? Központunk telefonszámán tud időpontot egyeztetni nagymamája részére. Helyileg II. kerület . Lövőház u. 1-5 sz alatt, a Mammut II, 5 emeletén vagyunk elérhetőek.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm
Édesanyámnak szeretnék csináltatni agromerációs vérvételt.(aspirin protect szedésének ellenőrzése miatt).Ha van erre lehetőség,milyen összegbe kerülne .Illetve trombozis megelőzésére illetve hajlamositó rizikó tényezők miatt kihez fordulhatnék és annak a vizsgálatnak menete ára érdekelne.Családban már előfordult.köszönettel várom válaszát.
Kedves Lévai Tiborné !
Kérdéseivel kapcsolatban Dr. Blaskó György Professzor Úr tud segíteni. Konzultáción megtudják beszélni pontosan milyen laborvizsgálatok elvégzésére van szükség, amit akkor van is lehetőség elvégezni. A konzultációs díj 23500 Ft. Ha vannak korábbról dokumentumai kérem hozza magával , hogy szakorvosunk át tudja nézni. A vérvétel ára attól függ pontosan mely vizsgálatokat javasolja Professzor Úr . (3as trombózishajlam genetikai vizsgálat pl : 15600 Ft, stb... Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jó napot!tajszam szükséges?? Külföldön elek ezer nincs és mi a menete a visszér műtétnek első lépés konzultáció és körülbelül mennyibe kerül az egész? Köszönöm
Kedves Ildikó !
Központunk magánrendelő , így nem szükséges a TAJ száma. A konzultáció díja , amikor megvizsgálja a szakorvos és véleményt ad, hogy az ön esetében milyen kezelési lehetőség jön szóba 21000 ft. Amennyiben a vizsgálat során ultrahang is készül az 8000 Ft.
A visszér műtét 280.ezer Ft. A konzultáció a központban történik, ha visszérműtétre kerül sor azt helyileg az Istenhegyi Klinikán végzi a Főorvos Úr .
Bejelentkezni a 0670/431 77 29- es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Magas vérnyomásom van és szedek rá gyógyszert is természetesen(irbesartan 150),de sokszor 90-100 közé emelkedik a perem ,reggel veszem be a gyógyszerem mindig egy szemet,sajnos a körzeti orvosom már nagyon öreg meg sem szokot ismerni ha elmegyek hozzá.Lehet nem jó gyógyszert szedek nem tudom de a perem magas,ehhez szeretnék tanácsot kérni önöktől ,41 éves családapa vagyok köszönöm
Kedves László !
Panaszai miatt mindenképp kivizsgálás javasolt. Laborvizsgálatra, esetleg 24 órás vérnyomás monitorozásra lehet szükség ahhoz , hogy a megfelelő kezelést, gyógyszert sikerüljön megválasztani. Központunkban van lehetőség szakorvosi konzultációra és a vizsgálatok kivitelezésére is . Bejelentkezni a 0670/610 38 47 vagy a 0670/431 77 29-es telefonon van lehetőség.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor Úr! 24 órás ápoló kènt dolgozom par napja megemeltem magam ,fájdalmat éreztem a gerincenben.Mivel nem hagyhattam magàra a beteget további emelések voltak Igy már a jobb combom hatso része egy szakaszon és a vadlim is erősen fáj.Most tertem otthonomba 4 nap utwn de a járás fajdalmas Külső elváltozás nincs a lábamon Flektort használok de nagyon félek nincs e trombozisom .Szinre méretre nincs vwltozás csak a fajdalom hasgató nyilalló Ha mozgásszervi csak akkor kezelem itthon Köszönöm válaszát Tisztelettel:Mária
Kedves Mária !
Egészségügyi dolgozóként tudnia kell , hogy egyedül beteget nem emelhet, csak egy bizonyos kg- ig. A folyamatos terhelés nyilván nem tesz jót a gerincnek . Sajnos például a gerincsérv kialakulása is nagyon gyakori az ápolók között. Ha panaszai továbbra is fennállnak mindenképp keressen fel szakorvost. Gerinc probléma is okozhat fájdalmat a végtagokban. A panaszok tisztázására , hogy azok mozgásszervi , vagy más eredetűek , vizsgálatokra van szükség.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Ismétlődö vetélésemet szeretném kivizsgáltatni!
Kedves Bányai Bea !
Trombózisközpontunkban van lehetőség a felmerülő vizsgálatok elvégzésére. Konzultáción szakorvosunkkal egyeztetni tudnak azzal kapcsolatban, hogy célzottan az ön esetében milyen teendők vannak. Meglévő leleteit hozza magával. Bejelentkezni a 0670/431 77 29- es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő!
2004ben volt trombózisom, Leiden mutaciót állapítottsk meg.
Inszeminációra készülök, marfarint szedek és át szeretnék állni Clexanra, ebben tudnak e segíteni.
Üdvözlettel
Romanovics Orsolya
Kedves Orsolya !
Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornő vagy Dr. Blaskó György Professzor Úr rendelését ajánlom felkeresni az említett problémával. Szakorvosaink tudnak segíteni önnek. Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor Úr!
5 nappal ezelőtt nagyon beütöttem a lábszáram külső részét. Nagyon megdagadt. 1-2 órát hideg vizzes tömlővel borogattam. 2 nap múlva észrevezettem, hogy a bokám és a lábfejem megdagadt és a talpam felső része körbe lilásan elszineződött. A lábszáram már nem dagadt csak fáj, a bokám és a lábfejem nem fáj csak dagadt. Van remény, hogy meggyógyul magától, vagy esetleg menjek orvoshoz - nem szeretnék - és milyen orvoshoz?
Üdvözlettel: Pető Orsolya
Kedves Orsolya !
Traumás eseménynél érdemes sebészetet felkeresni, törés, zúzódás , stb kizárására, diagnosztizálására. A lilás elszíneződés idővel felszívódik. De , hogy milyen sérülés érte az érintett lábát ,igy látatlanul megmondani nem lehet. Pihentesse, jegelje, lioton gél használhat . Amennyiben panaszai még hosszabb ideig fennállnak keressen fel sebészeti rendelést.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens

Hírek

Vérszegénység várandósság alatt

Vérszegénység várandósság alatt

Vérszegénység gyakran jelentkezik a várandósság időszakában. Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, a Trombózis – és Hematológiai Központ főorvosa elmondta, milyen tünetek kapcsán gyanakodjuk, hogyan kezeljük és tehetünk-e valamit a megelőzés érdekében.

További részletek
Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Magánrendelői környezetben működő véralvadással és trombózissal, vérzékenységgel foglalkozó központot. A Trombózis- és Hematológiai Központ egyedülálló kezdeményezés hazánkban, melyről dr. Babai László, a központot magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója beszélt a Portfolio.hu-nak.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA