Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

2022.11.14.én keletkezett mélyvénás trombózis bal asló lábszár 2 véna záródott el. Jobb tüdő kis részén tüdőembólia alakul ki. Kérdésem, milyen zoknit/ harisnyát és mennyi ideig szükséges hordani?
Kedves Kásáné Parragi Éva!

A kompressziós harisnya viselése függ a jelenleg meglévő védtag panaszoktól(fájdalom vav-e pl.), illetve függ arről is milyen kiterjedésű volt a diadnostizált trombózis.

Fél évig mindenképp ajánlott kompressiós harisnyát használnia. Később kontroll vénás uh. eredménye , valamint a mindennapi munkavégzés is befolyásoló tényező lesz a harisnya szükségességét illetően.

A harisnya megválasztása legtöbbször szamorvosi ajánlásra történik. Általában II.-es komressziós erősségű.

Kásáné Parragi Éva

Kelemen Edina

asszisztens
T:prof úr,szeretnék tanácsot kérni, kettő éve két oldali tüdő emboliát kaptam, verhigitot szedek (lixianat szedem) vérnyomásra is szedek gyógyszert,nagyon sokat bíztam,Genix étrend kiegészítő tablettát szeretném megkérdezni hogy lehet e szedni ? Előre is köszönöm szépen.
Kedves Erika!Lixiánától szedheti nem befolyásolja a hatását, viszont ezeknek a testsúly csökkentő készítményeknek a mellékhatása az szokott lenni, hogy megemelik a vérnyomást ezért azt tanácsolnám szakorvosával vegye fel a kapcsolatot, ő tud majd biztos választ adni a kérdésére.

Üdvözlettel,

Erika Bodi

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Én egy párszor bevertem a fejem eleséskorhanyatt.lehet -e ettől trombozis.Most szedem a koleszterin tabletát.Ezek a tünetek jönnek elő.amit leirtak .Most megprobálom nemszedni a tabletát .Lehet e cukortól is szédülés este van csak .??
Kedves Istvánné!

Mikor történtek ezek a traumák?

Sajnos elég zavarosan fogalmazott, nem igazán tudom mire gondol amikor azt írja, hogy amit leírtak.

Ha leesik a vércukor szint attól lehet szédülni kérem keresse fel háziorvosát vagy egy szakorvost ahol meg tudják beszélni az előzményeket illetve szükség esetén tud biztosítani Önnek terápiát a szakorvos.

Üdvözlettel,
Jónapot kívánok! Azért fordulok önhöz mert 15 hetes kismama vagyok kb egy héttel ezelőtt egy kisebb fajta piros folt jelenet meg a térdem mellet voltam a házi orvosnál írt fel gyógyszert de nem múlik azóta már nagyobb is a folt és nyomásra fáj nagyon be van keményedve! Ön szerint mi lehet a gond? Előre is köszönöm a választ!
Kedves Katalin!

Először is gratulálunk, nagyon örülünk minden kisbabának.

Javasolnám, hogy egy ultrahangos vizsgálaton vegyen részt, jelentkezzen be valahova és az alapján tovább tudja irányítani az ultrahangos orvos hova kell melyik szakirányba haladni.

Üdvözlettel,

Bájer Katalin

Dr. Kósa Éva

belgyógyász
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Érdeklődnék, hogy syncumar szedése mellett fogyasztható- e matcha tea? Milyen hatása van ?(fokozza/gyengíti a gyógyszer hatását?) Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Anett!

Mértékkel fogyasztható.

A Matcha teának nyugtató hatása van, mellette fokozza az anyagcserét és a zsírégetést.

Üdvözlettel,

Nagy Anett

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Kedves Doktornő. 2-3hete elkezdet görcsölni a jobb combom és zsibbad az egész lábam, rá pár napra ugyan azon oldalt elkezdet fájni a csípőmnél meg hátul a derekam! Most ma meg elkezdet görcsölni a másik lábam is fent a combomnál. Nagyon félek nem tudom mi lehet ez,sajnos a házi orvos nem segít nem érdekli. 33 éves vagyok egyedül kétt gyerekkel és már nagyon elviselhetettlen a fájdalom.
Kedves Viktória! Panaszainak több oka lehet. Neurológia okokat lenne ajánlott kizárni elsősorban. A zsibbadással, fájdalommal járó panaszok, hátterét főleg itt célszerű keresni. Nem írt arról milyen munkát végez, a folyamatos álló- vagy ülő munka is megerősítheti ezeket az említett panaszokat, fájdalmat. Amennyiben neurológiai okot nem találnak neurológus szakorvos tovább tudja irányítani más szakterületre.
Viktória

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Ur!
MA jottem haza a korhazbol ahol hat napig intavenas antibiotikum kezelest kaptam nogyogyaszati problema miatt Minden este attak veralvadasgatlot injekciot is a vallamba az utolsot tegnap este azt szeret nem kerdezni hogy meddig marad a szervezetemben az utolsot veralvadasgatlo hatasa mert szeretnek voros ort inni egy szuletesnapon amire hivatalos vagyok ma estere
Elore is koszonom:Ana Beqiri
Kedves Ana!

Egy deci vörösbort azért fogyaszthat annyi megengedett, de az ilyen jellegű kérdéseket a szakorvosával beszélje meg.

Egészség a legfontosabb.

Üdvözlettel,

Dr. Fehér Ágnes
Αnabeqiri

Dr. Fehér Ágnes

belgyógyászat
Üdvözlöm!
Segítséget szeretnek kérni . D3K2 vitamint szedek. Voltam vervetelen 3x szúrtak, nem akart jönni a vér olyan sűrű volt. Lehet a k vitamin az oka? Kaphatok emboliat?
Köszönöm a segítséget!
Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!

Sajnos ezt így nehéz megmondani, nem feltétlen gondolom, hogy azért nem jött a vére mert sűrű.

Kérdés ilyenkor, hogy mennyi folyadékot fogyasztott aznap vagy előző nap? Ha megvolt a 2-2,5 liter akkor nem lehet baj.

Van arra vérvétel, hogy ki tudják mutatni, hogy genetikailag örökölte-e a trombózis hajlamot.

Üdvözlettel,

Dr. Kárpáti Ágnes
Pinter Zsuzsa

Dr. Kárpáti Ágnes

belgyógyász, hematológus
10 hónapja mélyvénás trombózisom volt a bal lábamba. Azóta már meggyógyult, de szeretném kivizsgáltatni, hogy öröklött volt-e vagy nem. A családomban nem tudok trombózisról. Mit tudok tenni? Hol tudom ezt a vizsgálatot elvégeztetni? Mi ilyenkor a teendőm? Köszönettel: Csernus - Lukács Mihályné
Kedves Csernus-Lukács Mihályné !

Szakorvosi konzultáció keretében tudjuk megbeszélni a szükséges vizsgálatokat. Kérem ha lehetősége van rá jelentkezzen be rendelésemre , meglévő leleteit, dokumentumait hozza magával, hogy áttekinthessem. A laborvizsgálatok elvégzésére ezt követően központunkban is van lehetőség.

Bejelentkezésre a 0670-431 77 29- es telefonszámon van lehetőség.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Csernus-Lukács Mihályné

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Kedves doktornő.Ma kaptam meg a a laborleletemet. A fehérvérsejt számom 257,vörösvérsejt 17,immunglobulin 387. Ez mit jelent? Az orvos,aki beutalt pár nap múlva fogad.Válaszát előre köszönöm.
Kedves Csák Józsefné!

Kérem várjon türelemmel ez a pár nap már nem olyan jelentős, szakorvosa tud konkrét választ adni, ő ismeri az előzményéit, életkorát esetleges betegségét ha van.

Üdvözlettel,

Ercsei Ibolya

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK