Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Szeretném megkerdezni, hogy a Detralex szedhető a Supradyn vitaminnal vassal és kollagénnel?
Köszönöm válaszát
Kedves Ilona!Igen, nyugodtan szedhető.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Fodor ilons

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm,

az alábbi labor értékkel kell orvoshoz fordulni?
Eozinofil granulocita % 34.6+ 1.0-4.0%
Kedves Krisztina !

Kevés információt írt le ahhoz , hogy erre az egy eredményre hematológus szakorvos véleményt tudjon mondani.

Nem ismerjük a teljes vérkép leletét, illetve nem tudjuk esetleg vannak-e panaszai, jelenleg beteg-e ?

Kérem először kérje ki háziorvosa véleményét, illetve kis idő elteltével ismételtesse meg ezt a vizsgálatot. És újabb eltérés esetén jelentkezzen hematológusnál.Üdvözlettel:

KelemenEdina
Krisztina Makovecz

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Fogamzásgátló tabletta szedésén gondolkodom, azonban a trombózishajlam vizsgálatom eredményéből kiderült, hogy az MTHFR C677T homozigóta, illetve a homocisztein szintem is emelkedett (21,6). Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben elkezdhetek szedni olyan fogamzásgátlót amely ösztrogént nem, csak progeszteront tartalmaz?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Kedves Nikolett!Igen, az úgynevezett alacsony hormontartalmú készítményt nyugodtan szedheti.

Azonban hyperhomocysteinaemiára tartósan folsavat szükséges szedni.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó
Tima Nikolett

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!

Alsó végtagi doppler vizsgálat közben derült fény arra, hogy mindkét oldalon variatios, kettőzött vena femoralis superficialis-szal rendelkezem.

Mit érdemes tudnom erről a mutációról, kell-e bármilyen tekintetben nagyobb figyelmet szentelnem neki? A vénáim egyébiránt rendben vannak, a lelet negatív.

Köszönettel,
Viktória
Kedves Viktória!A fejlődési anomáliákkal nem lehet mit kezdeni, edzenie kell a lábait, de más teendője nincsen.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Viktória Fülöp

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

28 éves vagyok, 1-2 éven belül szeretnék gyermeket, családi anamnézisben többszöri (és több ágon) trombózisok voltak, emiatt történt laborvizsgálat, melynek eredménye V Leiden mutáció heterozigóta, MTHFR C677T heterozigóta, Protrombin 20210A allél vad típus, homocisztein rendben. Egészséges vagyok, tüneteim nincsenek, gyógyszereket nem kell szednem. Érdeklődni szeretnék, hogy a sikeres beágyazódást követően ráér Önöket megkeresni személyes konzultáció alkalmával, vagy érdemes elkezdeni a kezelést kisbaba tervezéskor?

Köszönöm megtisztelő válaszát!
Kedves Virág ,Amennyiben teljeskörű labor vizsgálat a trombózis hajlamot illetően nem történt , annak elvégzése a terhességet megelőzően szükséges.

Kiegészítő laborok : INR, aPTI , trombin idő, fibrinogén , Lupus anticoagulans , antifoszfolipid antitestek ( ACA, B2GPI) , Antithrombin , Protein C , Protein S.Üdvözlettel:

Dr. Ercsei Ibolya
Kedves Dr. Blaskó György!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a ferjemnel Leiden szindromaja van 2019 ben trombozis kapott azota 20 mg os xareltot szed.
Szabad neki a detralex hasznalata?
Valamint milyen vitamint ajanlana allando jelleggel , ez erek vedelme erdekeben?

Valaszat elore is köszönöm

Feleség
Kedves Nikoletta!Szedheti nyugodtan a detralexet. A Xarelto további szedése azonban meggondolandó, az összes genetikai leleteivel jelentkezzen be egy konzultációra.Üdvözlettel:Prof. Dr. Blaskó
Nikoletta

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Szülés utáni fogamzásgátlás miatt nőgyógyászom javasolta, hogy végeztessek trombózis vizsgálatot édesanyám korábbi emboliája miatt.
Meg tudná mondani, hogy ilyen esetben, mely vizsgálatokat érdemes kérnem?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Zsófi
Kedves Zsófia!A thrombofilia vizsgálatokat kell elvégeztetni: Factor V Leiden, prothrombin gén, MTHFR C677T, MTHFR A1298C, PAI-1, VIII faktor, Protein C, Protein S, antithrombin, homocystein, fibrinogen, DDimer, lupus antikoaguléns.Várom az eredményeket és utána a fogamzásgátlást is meg kell beszéljük egy konzultáció keretein belül.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György

Zsófi

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor úr/nő!
Azzal kérdéssel fordulok Önhöz, hogy galagonya kapszulát szedek, szedhető együttesen vele diozmin-heszperidinnel?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Olívia!Igen, nyugodtan szedheti, nem befolyásolja a hatását.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Fehér Olívia

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
32 Éves nő vagyok, segítséget szeretnék kérni, hogy merre induljak el az alábbi tünetek kivizsgálásában: A jobb lábam két hónapja fáj, a belső combhajlatomnál nyomó érzésem van, a combomban szúró fájdalom időnként. Viszér van a combomon, de eddig nem okozott panaszt. Mozgásnál az összes panasz mérséklődik vagy megszűnik. Ülő munkát végzem, az elmúlt egy év alatt 21 kilót fogytam tudatosan (jelenleg 75 kiló vagyok 170 cm magas). A menstruációm rendszeres, de nagyon fájdalmas és nagy mennyiségű vér ürül. Megjelent idő közbeni vérzés is, ami elképzelhető hogy a stressz miatt lett. A combfájdalmam napközben nagyon kellemetlen, de nem igazán tudom melyik szakterület felé kezdjem el a kivizsgálást. A háziorvosom izomlazítót, fájdalomcsillapítót írt fel, de nem szűntek a panaszok.
Kedves Hetényi Tünde !

Panaszaival kapcsolatban angiológus szakorvost javaslok felkeresni elsőként. Az angiológia foglalkozik az erek betegségeivel , az ezzel kapcsolatos tünetekkel és azok kezelésével és kivizsgálásával.

Az ülő munka kapcsán gyakoriak sajnos az ön által említett panaszok. (

A tüneteket okozhatja még az idegek bántalma , gerincprobléma , ebben az esetben neurológus szakorvos felkeresése ajánlott.

Várjuk központunkba szakorvosainkhoz !Üdvözlettel: Kelemen Edina
Hetényi Tünde

Kelemen Edina

asszisztens
Kedves Blaskó György Doktor Úr! Leiden heterozygóta vagyok. Volt 4x mélyvénás trombózisom a lábszárban 1x bal és 3x jobb.
20 mg xareltot szedek. Eddig 4 havonta jártam ellenőrzésre, most azt mondták nem kell elég évente! Ez tényleg így van? Kb 97 kg vagyok, jó hogy a 20 mg-os xareltot kell szednem? A 3. trombózis után azt mondták most már életem végéig.
Köszönöm a válaszát. Tisztelettel! T Adrienn
Kedves Adrienn!Orvosainak igaza van, ez így rendben van, valamint én inkább tartós szedést mondanék.

Évente kontroll és rizikófelmérés szükséges.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó
Tóth Adrienn

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok