Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Legutóbbi Carotis Duplex UH vizsgálatom eredménye: Előrehaladott atherosclerosis. Jobb oldalon 50%-os bulbus sten. MKO.-l interna áramlása zavartalan.
Mikor szükséges szakorvoshoz fordulni, kezelni az állapotot, és egyáltalán mi a teendőm? 73. évemben járok.
Köszönettel és tisztelettel:
Dr. H. Éva
Kedves Dr. Hideg Éva Magdolna !



Csak 65-70 százalék felett van szükség műtétre.

Javaslom, jelentkezzen be rendelésemre, hogy a gyógyszeres lehetőségeket megbeszéljük, mert a tablettás terápia beállítása nagyon fontos mihamarabb.



Üdvözlettel: Prof. Blaskó György



Dr. Hideg Éva Magdolna

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Professzor Úr!
Egy évvel ezelőtt - szerencsére szövődmény-mentesen - lezajlott ischemias stroke után folyamatos Clopidogrel (75mg) kezelésben részesülök. Szeretném megkérdezni, ez most már élethosszig kötelezőnek tekintendő-e, vagy van/lesz esély a gyógyszerszedés beszüntetésére. Ehhez kapcsolódóan tisztelettel kérdezném Öntől, szedhetek-e 2x1 fokhagyma-kapszulát, illetve nap 1x kurkuma-kivonatot tartalmazó kapszulát, mint táplálék-kiegészítőt? (akár a Clopidogrel "kiváltására", vagy mellette)

Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel, K Gábor
Kedves Gábor!



Az említett étrend kiegészítőket szedheti a Clopidogrel mellett, azonban semmiképp sem alkalmas annak kiváltására.



Üdvözlettel:



Prof. Dr. Blaskó György
Gábor

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm!
Genetikai vévizsgálaton megállapítoták, hogy V. faktor Leiden mutációm van.
Szednem kell örök életemre az eliquis verhígítót.
Kérdésem az-az lenne, hogy használhatók olyan gépet, ami infraszaunás, vagy egyértelműen ez kizárólag ok lehet?

Köszönöm a válaszát!
Kedves Kitti!



Nyugodtan használja az infraszaunát mert csak 60 fokos, azonban ne túl sokat.



Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Trincsi kitti

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Szeretném a segítségét kérni, 2019-ben korai vetélésem volt, 2021-ben született egy egészséges kisfiam teljesen probléma mentes terhességből, idén pedig újra ismeretlen eredetű korai vetélésen vagyok túl. Csináltattam trombózis panel vizsgálatot, eredménye a következő: Leiden normál, Prothrombin heterozigóta, MTHFR C677T heterozigóta. Semmilyen betegségem nincs, 37 éves vagyok, több mint 15 évig szedtem fogamzásgátló tablettát (Harmonet). Érdeklődni szeretnék, hogy ezzel a két heterozigóta eredménnyel a következő terhesség esetén kell-e vérhígítót kapnom? Esetleg egyéb vizsgálat elvégzése is szükséges?
Tisztelt Gombos Katalin!



Következő várandósságánál véralvadásgátló alkalmazása szükséges.

A felmerülő kérdések és a további teendők megbeszélésre, várom személyes konzultációra.



Üdvözlettel:



Prof. Dr. Blaskó György
Gombos Katalin

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Szeretném megkerdezni, hogy a Detralex szedhető a Supradyn vitaminnal vassal és kollagénnel?
Köszönöm válaszát
Kedves Ilona!



Igen, nyugodtan szedhető.



Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Fodor ilons

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm,

az alábbi labor értékkel kell orvoshoz fordulni?
Eozinofil granulocita % 34.6+ 1.0-4.0%
Kedves Krisztina !

Kevés információt írt le ahhoz , hogy erre az egy eredményre hematológus szakorvos véleményt tudjon mondani.

Nem ismerjük a teljes vérkép leletét, illetve nem tudjuk esetleg vannak-e panaszai, jelenleg beteg-e ?

Kérem először kérje ki háziorvosa véleményét, illetve kis idő elteltével ismételtesse meg ezt a vizsgálatot. És újabb eltérés esetén jelentkezzen hematológusnál.



Üdvözlettel:

KelemenEdina
Krisztina Makovecz

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Fogamzásgátló tabletta szedésén gondolkodom, azonban a trombózishajlam vizsgálatom eredményéből kiderült, hogy az MTHFR C677T homozigóta, illetve a homocisztein szintem is emelkedett (21,6). Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben elkezdhetek szedni olyan fogamzásgátlót amely ösztrogént nem, csak progeszteront tartalmaz?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Kedves Nikolett!



Igen, az úgynevezett alacsony hormontartalmú készítményt nyugodtan szedheti.

Azonban hyperhomocysteinaemiára tartósan folsavat szükséges szedni.



Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó
Tima Nikolett

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!

Alsó végtagi doppler vizsgálat közben derült fény arra, hogy mindkét oldalon variatios, kettőzött vena femoralis superficialis-szal rendelkezem.

Mit érdemes tudnom erről a mutációról, kell-e bármilyen tekintetben nagyobb figyelmet szentelnem neki? A vénáim egyébiránt rendben vannak, a lelet negatív.

Köszönettel,
Viktória
Kedves Viktória!



A fejlődési anomáliákkal nem lehet mit kezdeni, edzenie kell a lábait, de más teendője nincsen.



Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Viktória Fülöp

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

28 éves vagyok, 1-2 éven belül szeretnék gyermeket, családi anamnézisben többszöri (és több ágon) trombózisok voltak, emiatt történt laborvizsgálat, melynek eredménye V Leiden mutáció heterozigóta, MTHFR C677T heterozigóta, Protrombin 20210A allél vad típus, homocisztein rendben. Egészséges vagyok, tüneteim nincsenek, gyógyszereket nem kell szednem. Érdeklődni szeretnék, hogy a sikeres beágyazódást követően ráér Önöket megkeresni személyes konzultáció alkalmával, vagy érdemes elkezdeni a kezelést kisbaba tervezéskor?

Köszönöm megtisztelő válaszát!
Kedves Virág ,



Amennyiben teljeskörű labor vizsgálat a trombózis hajlamot illetően nem történt , annak elvégzése a terhességet megelőzően szükséges.

Kiegészítő laborok : INR, aPTI , trombin idő, fibrinogén , Lupus anticoagulans , antifoszfolipid antitestek ( ACA, B2GPI) , Antithrombin , Protein C , Protein S.



Üdvözlettel:

Dr. Ercsei Ibolya
Kedves Dr. Blaskó György!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a ferjemnel Leiden szindromaja van 2019 ben trombozis kapott azota 20 mg os xareltot szed.
Szabad neki a detralex hasznalata?
Valamint milyen vitamint ajanlana allando jelleggel , ez erek vedelme erdekeben?

Valaszat elore is köszönöm

Feleség
Kedves Nikoletta!



Szedheti nyugodtan a detralexet. A Xarelto további szedése azonban meggondolandó, az összes genetikai leleteivel jelentkezzen be egy konzultációra.



Üdvözlettel:



Prof. Dr. Blaskó
Nikoletta

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK