A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Körülbelül 2 hónapja fáj a jobb térd hajlatom. Amikor ülök vagy be van hajlitva nem fáj de amikor kiegyenesitem nem bírok rá állni annyira erős fájdalom van benne.
Mi okozhat a ezt a fájdalmat, súlyos lehet e? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Bernadett!
Volt mostanában vénás duplex ultrahang vizsgálata a jobb lábán?
Érdemes lehet elvégeztetni.
Üdvözlettel,
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor úr!Több,mint 12 napja abbahagytam a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, Doktornő tudja. (Lacipil 4mg,1db Hypothiazid 25mg,ez csak fél tabletta minden reggel, este Cardura XL 1db) mert a koronavírus miatt 100 körül mozog a vérnyomásom.(Ami azelőtt 140 körül mozgott már több,mint 15 éve).Nem megy feljebb,,ha igen,hamar visszaesik.Ez szédülést,hányingert tud okozni. Meddig tehetem meg,hogy nem szedem?
Köszönöm a segítséget: Kattra Eszter
Kedves Eszter!
Ezt a kérdést szakorvosával konzultálja meg, sajnos így nem tudunk Önnek erre válaszolni anamnézis hiányában.
Tisztelettel,
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Jó estét!
Az öcsémnek fájt a lába, amivel el is ment az orvoshoz ott kivizsgálva azt mondták neki ,hogy trombózisa van 2 db vérhígítót adtak neki majd haza küldték.Aznap hajnalban fájlalta a mellkhasát.Ilyen tünetek már nagyon veszélyesek és mit lehet tenni mit tegyen?
Kedves Tiborné!
Forduljanak minél hamarabb szakorvoshoz kivizsgálásra, akút tünetek esetén sürgősségire.
Üdvözlettel,
Prof.Dr.Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

A kérdésem az lenne, hogy az időszakosan jelentkező pitvarfibrilláció miatt szedett Lixianat a 73 éves édesanyámnál abba kell-e hagyni az influenza elleni védőoltás előtt (ha ezt más nem indokolná), és ha igen, akkor mennyivel előtte kell abbahagyni, hogyan, illetve mikor és hogyan kell visszaállítani?

Segítségüket köszönöm
Tisztelt Csépány Éva!

Nem kell abbahagyni a Lixianát, beadhatja a háziorvos a védőoltást.

Üdvözlettel,
Prof. Blaskó György.
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor úr,
katéteres abláció után Lixiana véralvadásgátló gyógyszert szedek. Szeretném megkérdezni, hogy influenza elleni védőoltást kaphatok?
Kedves Klára!

Igen, kaphat védőoltást!

Üdvözlettel,
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktornő / Doktor úr,

3 sikertelen terhességet követően szeretném kivizsgáltatni magam.
Immunológiai és hematológiai (trombózis, véralvadási problémák) kivizsgálásokat javasoltak.
Kérdésem, hogy ebben az esetben konkrétan milyen vizsgálatokat szükséges elvégeztetni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Tisztelt Nagy Gertrúd!

Javasolnám, hogy jöjjön el hozzám kivizsgálásra a meglévő leleteivel, átbeszéljük milyen vérvételek szükségesek ( hosszabb átfutása van az eredményeknek kb. 1 hónap) és egy kontroll alkalmával átbeszéljük a leleteket illetve beállítjuk a kezelést ha szükséges.
Üdvözlettel,
Dr. Szélessy Zsuzsanna.
dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Édesanyám napi egyszer 30 mg Lixiana gyógyszert szed másfél éve lezajlott tüdőembolia miatt. Az izomba adandó influenza oltás beadásához ki kell-e hagynia a gyógyszert, vagy mellette is beadható?
Tisztelt M!

Nem kell kihagyni a Lixiána szedését, édesanyja nyugodtan elmehet influenza védőoltásra.

Üdvözlettel,
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm,kérdésem az lenne nagyon fáj a térdem 4 hónapja kb ,volt egy zselés térd feltölésem és azóta egyre jobban fáj a térdem ,de csak egy ponton onnan sugárzik átt a cmbom belsje felé.és most vettem észre szabályosan meleg a combom ezen része. van okom aggódni ?válaszát kösönöm előre is.
Kedves Károly!

Érdemes elmenni szakorvoshoz panaszával, egy alapos kivizsgálás szükséges lehet.
Javasolnám ha tud kérjen időpontot vénás duplex ultrahangra, nem derült ki hogy melyik lábról van szó, esetleg mindkét térden történt-e beavatkozás.
Ez az információ elég kevés sajnos szakvélemény adására.


Üdvözlettel,
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nö!

30 eves vagyok Idén júniúsában szültem es szülést követöen 3 hétre mélyvénás trombózisom lett a jobb lábamba. 2 hónapig szúrtam Clexanieval most pedig gyógyszerre tértem át (lixiana).
Szeretném kivizsgáltatni hogy genetikailag volt e a trombózisom. Érdeklödnék hogy Önöknél lehetseges e es mennyi ennek az ara?
Valamint ha szeretnék meg kisbabát at kell térnem injekcióra?

Köszönöm
Kedves Adrienn!

Először is gratulálok a babához, az lenne a kérdésem, hozzám tud jönni konzultációra és megnézzük pontosan milyen vérvételi vizsgálatokra lenne szükség a genetikai vérvétel nem elegendő minden esetben.
06 70 431 7729 -as telefonszámon tudnak a kolléganők időpontot adni.
Ha beigazolódik a következő terhesség akkor el kell menni szakorvoshoz és átállni ismét az injekcióra.
dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelettel Üdvözlöm !

Arra szeretnék választ kapni, hogy mi oka lehet annak, hogy a bal lábam szárát olykor melegség önti el . Kb 2 hete érzem ugyanazon a ponton.
Kicsit a bal kis lábam ujja is zsibbad főleg este. Tornáztatom akkor elmúlik.
53 éves nő vagyok.
Gyanakodhatom érszűkületre?
Milyen szakrendelőt javasol ?

Köszönöm válaszát.
Kedves Gyöngyi!
Panaszai kivizsgálására elsősorban érsebészt, angiológust ajánlok felkeresni. Érsebészünkhöz, Dr. Sepa Györgyhöz a +3670-431-77-29-as számon, vagy a honlapon keresztül tud időpontot foglalni konzultációra.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens

Hírek

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?


További részletek
Tévhitek a visszértágulatokról

Tévhitek a visszértágulatokról


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat