Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Érdeklődnék, hogy syncumar szedése mellett fogyasztható- e matcha tea? Milyen hatása van ?(fokozza/gyengíti a gyógyszer hatását?) Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Anett!

Mértékkel fogyasztható.

A Matcha teának nyugtató hatása van, mellette fokozza az anyagcserét és a zsírégetést.

Üdvözlettel,

Nagy Anett

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Kedves Doktornő. 2-3hete elkezdet görcsölni a jobb combom és zsibbad az egész lábam, rá pár napra ugyan azon oldalt elkezdet fájni a csípőmnél meg hátul a derekam! Most ma meg elkezdet görcsölni a másik lábam is fent a combomnál. Nagyon félek nem tudom mi lehet ez,sajnos a házi orvos nem segít nem érdekli. 33 éves vagyok egyedül kétt gyerekkel és már nagyon elviselhetettlen a fájdalom.
Kedves Viktória! Panaszainak több oka lehet. Neurológia okokat lenne ajánlott kizárni elsősorban. A zsibbadással, fájdalommal járó panaszok, hátterét főleg itt célszerű keresni. Nem írt arról milyen munkát végez, a folyamatos álló- vagy ülő munka is megerősítheti ezeket az említett panaszokat, fájdalmat. Amennyiben neurológiai okot nem találnak neurológus szakorvos tovább tudja irányítani más szakterületre.
Viktória

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Ur!
MA jottem haza a korhazbol ahol hat napig intavenas antibiotikum kezelest kaptam nogyogyaszati problema miatt Minden este attak veralvadasgatlot injekciot is a vallamba az utolsot tegnap este azt szeret nem kerdezni hogy meddig marad a szervezetemben az utolsot veralvadasgatlo hatasa mert szeretnek voros ort inni egy szuletesnapon amire hivatalos vagyok ma estere
Elore is koszonom:Ana Beqiri
Kedves Ana!

Egy deci vörösbort azért fogyaszthat annyi megengedett, de az ilyen jellegű kérdéseket a szakorvosával beszélje meg.

Egészség a legfontosabb.

Üdvözlettel,

Dr. Fehér Ágnes
Αnabeqiri

Dr. Fehér Ágnes

belgyógyászat
Üdvözlöm!
Segítséget szeretnek kérni . D3K2 vitamint szedek. Voltam vervetelen 3x szúrtak, nem akart jönni a vér olyan sűrű volt. Lehet a k vitamin az oka? Kaphatok emboliat?
Köszönöm a segítséget!
Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!

Sajnos ezt így nehéz megmondani, nem feltétlen gondolom, hogy azért nem jött a vére mert sűrű.

Kérdés ilyenkor, hogy mennyi folyadékot fogyasztott aznap vagy előző nap? Ha megvolt a 2-2,5 liter akkor nem lehet baj.

Van arra vérvétel, hogy ki tudják mutatni, hogy genetikailag örökölte-e a trombózis hajlamot.

Üdvözlettel,

Dr. Kárpáti Ágnes
Pinter Zsuzsa

Dr. Kárpáti Ágnes

belgyógyász, hematológus
10 hónapja mélyvénás trombózisom volt a bal lábamba. Azóta már meggyógyult, de szeretném kivizsgáltatni, hogy öröklött volt-e vagy nem. A családomban nem tudok trombózisról. Mit tudok tenni? Hol tudom ezt a vizsgálatot elvégeztetni? Mi ilyenkor a teendőm? Köszönettel: Csernus - Lukács Mihályné
Kedves Csernus-Lukács Mihályné !

Szakorvosi konzultáció keretében tudjuk megbeszélni a szükséges vizsgálatokat. Kérem ha lehetősége van rá jelentkezzen be rendelésemre , meglévő leleteit, dokumentumait hozza magával, hogy áttekinthessem. A laborvizsgálatok elvégzésére ezt követően központunkban is van lehetőség.

Bejelentkezésre a 0670-431 77 29- es telefonszámon van lehetőség.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Csernus-Lukács Mihályné

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Kedves doktornő.Ma kaptam meg a a laborleletemet. A fehérvérsejt számom 257,vörösvérsejt 17,immunglobulin 387. Ez mit jelent? Az orvos,aki beutalt pár nap múlva fogad.Válaszát előre köszönöm.
Kedves Csák Józsefné!

Kérem várjon türelemmel ez a pár nap már nem olyan jelentős, szakorvosa tud konkrét választ adni, ő ismeri az előzményéit, életkorát esetleges betegségét ha van.

Üdvözlettel,

Ercsei Ibolya
Csák Józsefné

Dr. Ercsei Ibolya

hematológus
Tisztelt Doktor Úr! Férjemnél mélyvénás trombózist diagnosztizáltak a kismedence részben. Több eret teljesen elzárva, köztük a vena cava eret is. Az akut részén túl van, nem sokára lekerül a hematologiai osztályra. Azt szeretném kérdezni, hogy addig is milyen viaminokat, gyógynövényeket, vagy bármi mást szedhet, hogy segítsük a regerenálódást, felépülést.
Köszönöm válaszát
Tisztelt Pervai Éva!

Ha jól értelmezem férje jelenleg kórházba van, kérem a szakorvosával beszélje meg ezeket a kérdéseket, ő látja a férje jelenlegi állapotát.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Üdvözlettel,

Prof.Dr. Blaskó György
Éva Pervai

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr! 77 éves vagyok Egy éve tüdő embóliám volt azóta napi 5 mg Walfarint szedek Meddig szükséges még szednem. Reumatoid artritis miatt heti 10 mg metrotrexant és diabétesz miatt eucreast szedek. Üdvözlettel és köszönöm szépen a válaszát.
Tisztelt Czuczi Károly!

Sajnos erre a kérdésre csak a leleteivel konzultáció keretén belül kivizsgálással egybekötve tudnánk pontos választ adni.

Fontos kérdések van- e egyáltalán hajlama a trombózisra, felszívódott-e egy év alatt a az előző trombus.

Keresse fel szakorvosát.

Üdvözlettel,

Prof. Blaskó György
Czuczi Károly

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Jó napot. Én warfarin orion 5mg tabletát szedek . Már 13 éve szedek véralvadásgátlokat . Trombozis és tüdöembolia miatt. Hát most ugy néz ki hogy terhes vagyok most vettem észre kb 5 hetes lehetek . A kérdés hogy ez miatt bármi baja lehet a babának ?
Tisztelt Klein Andrea!

Gratulálunk!

Nagyon fontos, hogy minél előbb keresse fel szakorvosát ezzel a kérdéssel, át kellene térni LMWH-ra, de konkrét választ csak szakorvosa tud adni.

Üdvözlettel,

Dr. Szélessy Zsuzsanna
Kedves Doktor úr!

41 éves daganatos beteg vagyok, örökölt alvadási defektussal (Protein C hiány, F II 20210 heterozygota mutáció). Világ életemben sokat sportoltam, mozogtam és eddig sosem volt trombózissal dolgom, véralvadásgátlóra sem volt szükségem. 2017-ben műtöttek először tüdődaganattal, majd 2020-ban kiújult és 2020 decembere óta szedek kemoterápiás gyógyszert (szájon át szedhető).

2021.04.21-n mentem be a sürgősségire vádlimban tapasztalható erős szúró fájdalommal. Előtte hetekig Venoruton kenőccsel kenegettem egy keményebb visszeret, mert azt hittem az okozza és hol jobb volt hol rosszabb. Márciusban volt egy snowboard balesetem amikor a bordáimra estem, ebből kifolyólag 1 hónapig nem nagyon sportoltam.

A sürgősségin izomvénás trombózist állapítottak meg a bal vádlimban. Ezt követően 10 napig napi 2x Clexane 8000NE vérhigító injekció, napi 3x2 Detralex tabletta, aztán újabb 10 napig 1x8000 Clexane és 2x1 Detralex, majd 14 napig 1x4000 Clexane. Lioton géllel napi 3x kentem a vádlim és hordtam a kompressziós harisnyát, kivéve alvásnál. A kúra befejeztével elkezdtem napi szintem úszni és 2-3 hét után a fájdalom teljesen elmúlt. Hosszútávon 100mg Aspirin Protect szedését javasolta doktornő, de a kemo gyógyszer mellé nem akartam még egy gyógyszert ami a gyomromat beleimet terheli és inkább a kompressziós harisnya, sok folyadék, mozgás, vérhigító hatású ételek (fokhagyma, gyömbér, tea) kúrájába kezdtem.

A nyári úszások végével aztán szeptemberben elővettem a biciklit és tekertem egy nem megerőltető, pihenőkkel tarkított 3 órás kört. 1-2 órával ezután az ismerős szúró érzést éreztem a vádlimban. Szept 8-n doppler vizsgálattal találtak egy vérrögöt a bal vádlimon a felszíni visszérben. „ A VSM beömlése szabad. A VSP beömlésétől kb 10cm—re található felszínes varix nem teljesen compromitálható, lumenében dorsalisan 11mm hosszú, 1,9mm vastagságú, echodús thrombus figyelhető meg. Az a. iliaca externa, a femoralisok, a poplitea ill a tibialis anterior és posterior lumene megtartott, falvastagságuk az életkornak megfelelő, szűkület vagy tágulat rajtuk nem mutatható ki, az áramlási értékek a normál tartományban vannak.”

Az orvos szerint ez az előző trombózisomból visszamaradt rög lehet, bár nem lehet kizárni egy újabb rög keletkezését sem. Mivel a sürgősségin nem írták le pontosan a trombózis helyét illetve feltehetőleg tévesen írták VSP helyett hogy „A VTP echodús trombussal kitöltött, nem komprimálható”.

Az orvos azt javasolta szúrjam magam ismét Clexane-al és beszéljem meg a továbbiakat a háziorvosommal. A háziorvos 10 napi 1x8000NE, majd újabb 10 nap 1x 4000 NE kúrát javasolt, ezután pedig egy kontroll Ultrahangot hogy a vérrög felszívódott-e.

Elegendő ez ön szerint?

Köszönettel:
Tibor
Kedves Tibor!

Végezze el a kúrát amit kiírtak Önnek és utána a doppler ultrahang ad kielégítő választ, de érdemes elmenni egy hematológiai szakrendelésre beszéljék át a protein C hiányt illetve az örökölt genetikai eltérést, elképzelhető, hogy kellene valamilyen állandó véralvadásgátló, hogy ilyen esetek ne következzenek be a közeljövőben.

Mindezt csak konzultáció keretén belül és a leletei áttekintésével lehet pontosan megmondani.

Üdvözlettel,

Prof. Blaskó György
Tibor

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász

Prima Medica Egészségközpontok