Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm!

40 éves nő vagyok. 3. mélyvénás trombózisom után az eliquist szedem napi 2X már lassan 3 hónapja. A labor eredményemben az INR értékem 0,96. Ez nem alacsony?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Márta !

Az INR a régi típusú , úgynevezett Kumarin származékok dózisának beállításához használatos laborvizsgálat.

Eliquis tabletta (NOAC-újtípusú véralvadásgátló) szedése esetén nincs szükség ennek mérésére. Eliquis alkalmazása esetén csak a vérkép, máj és vesefunkciós értékeket kell kontrollálni legalább évente .
Gál Márta

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktornő!
Arra lettem figyelmes tegnap óta, hogy látszódik az ér a halántékomon, bal oldalt, és fáj is bal oldalon a fejem már néhány napja elég sűrűn. Az ér nincs megduzzadva, csak a kék vonala látszik át a bőrömön. Ez okozhat problémát?
Köszönettel:
Rebeka
Kedves Rebeka !

Fizikális vizsgálat nélkül nehéz tanácsot adni. Érdemes lenne vérnyomást mérnie. Lehet eltérés van az értékekben. Amennyiben normális tartományban van, elképzelhető, hogy akár fizikai megterhelés , akár stressz hatására látható ennyire intenzíven a kék vonal a halántékán. Amennyiben a fejfájás gyakorivá válik ,akkor érdemes neurológust illetve belgyógyászt felkeresni panaszaival.

Rebeka

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt, Dr nő! Nekem 32 a trombocita számom, szedek májvédő kapszulákat és cékla levet is iszom! 3 éve abszinens vagyok! Most már jó a vérképem, de alacsony maradt a trombocita számom! Szeretném kérdezni, hogy még mivel lehetne ezen javítani? Tisztelettel! Nagy imre.
Kedves Nagy Imre!

Leírtak alapján felmerül ,hogy Önnél alkohol okozta májkárosodást , következményes lép megnagyobbodást találtak. Ezen eltérések eredményeként gyakran alacsony trombocita ill. fehér- és vörösvérsejt számot észlelünk l Májkímélő diéta betartása fontos. Időszakosan vérkép ellenőrzése javasolt, romló értékek esetén újabb vagy további vizsgálatok válnak szükségessé.
Tisztelt Doktor- úr/nő!
Gyerekkorom óta van vérszegénységem. Vörösvérsejt, hemoglobin, hematokrit értékek mindig átlag alatt vannak minimálisan. Emiatt van valószínűleg alacsony vérnyomásom, illetve fáradékony vagyok. Vas hiányom viszont nincs. Arra egy teljes vas panelt néztek. Ami talán fontos lehet. Gyerekkoromban sokat voltam beteg, ami miatt elég sok antibiotikumot és lázcsillapítót szedettek velem. Aminek következtében vitiligo jelentkezett rajtam. Laktóz és gluténérzékenységem nagy valószínűséggel nincs, ami a felszívódást zavarhatná. Milyen vizsgálatokkal, vagy laborértékekkel lehetne kideríteni, hogy mi áll a vérszegénységem hátterében?
Vérszegénység hátterében nagyon sok tényező szerepelhet. Konkrét vérkép eredmények alapján tud hematológus Önnek segíteni. Kérem jelentkezzen be Központunkba vizsgálatra.
Tisztelt Doktornő/úr!
Weber Osler Rendu szindomám van, amivel teljesen átlagos hétköznapi életet élek. Babát szeretnék 43 évesen (még nem vagyok várandós), és előzetesen azt mondták a nőgyógyászaton, hogy ilyenkor heparint adnak a várandósság alatt. Kaphatok e egyáltalán heparint (egyéb műtétek után is)?
Kérdem, hogy kihez tudok Önöktől fordulni, aki ebben szakszerűen tudna nekem segíteni?
Hematológiai vizsgálat szükséges annak eldöntése céljából , hogy Önnek várandósság alatt heparin injekció adása szükséges. Kérem jelentkezzen be Trombózis Központunkba vizsgálatra.
Tisztelt Doktor úr/nő!
Szeretném megkérdezni, hogy detralex tabletta szedhető-e együttesen vadgesztenyét (180 mg), szúrós csodabogyót( 50mg), varázsmogyorót (50mg)tartalmazó étrend kiegészítő kapszulával?
Kedves Gabriella!Nincs ellenjavallata a gyógyszer és az étrendkiegészítő együttes alkalmazásának.

Gabriella

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
2022.11.14.én keletkezett mélyvénás trombózis bal asló lábszár 2 véna záródott el. Jobb tüdő kis részén tüdőembólia alakul ki. Kérdésem, milyen zoknit/ harisnyát és mennyi ideig szükséges hordani?
Kedves Kásáné Parragi Éva!

A kompressziós harisnya viselése függ a jelenleg meglévő védtag panaszoktól(fájdalom vav-e pl.), illetve függ arről is milyen kiterjedésű volt a diadnostizált trombózis.

Fél évig mindenképp ajánlott kompressiós harisnyát használnia. Később kontroll vénás uh. eredménye , valamint a mindennapi munkavégzés is befolyásoló tényező lesz a harisnya szükségességét illetően.

A harisnya megválasztása legtöbbször szamorvosi ajánlásra történik. Általában II.-es komressziós erősségű.

Kásáné Parragi Éva

Kelemen Edina

asszisztens
T:prof úr,szeretnék tanácsot kérni, kettő éve két oldali tüdő emboliát kaptam, verhigitot szedek (lixianat szedem) vérnyomásra is szedek gyógyszert,nagyon sokat bíztam,Genix étrend kiegészítő tablettát szeretném megkérdezni hogy lehet e szedni ? Előre is köszönöm szépen.
Kedves Erika!Lixiánától szedheti nem befolyásolja a hatását, viszont ezeknek a testsúly csökkentő készítményeknek a mellékhatása az szokott lenni, hogy megemelik a vérnyomást ezért azt tanácsolnám szakorvosával vegye fel a kapcsolatot, ő tud majd biztos választ adni a kérdésére.

Üdvözlettel,

Erika Bodi

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Én egy párszor bevertem a fejem eleséskorhanyatt.lehet -e ettől trombozis.Most szedem a koleszterin tabletát.Ezek a tünetek jönnek elő.amit leirtak .Most megprobálom nemszedni a tabletát .Lehet e cukortól is szédülés este van csak .??
Kedves Istvánné!

Mikor történtek ezek a traumák?

Sajnos elég zavarosan fogalmazott, nem igazán tudom mire gondol amikor azt írja, hogy amit leírtak.

Ha leesik a vércukor szint attól lehet szédülni kérem keresse fel háziorvosát vagy egy szakorvost ahol meg tudják beszélni az előzményeket illetve szükség esetén tud biztosítani Önnek terápiát a szakorvos.

Üdvözlettel,
Jónapot kívánok! Azért fordulok önhöz mert 15 hetes kismama vagyok kb egy héttel ezelőtt egy kisebb fajta piros folt jelenet meg a térdem mellet voltam a házi orvosnál írt fel gyógyszert de nem múlik azóta már nagyobb is a folt és nyomásra fáj nagyon be van keményedve! Ön szerint mi lehet a gond? Előre is köszönöm a választ!
Kedves Katalin!

Először is gratulálunk, nagyon örülünk minden kisbabának.

Javasolnám, hogy egy ultrahangos vizsgálaton vegyen részt, jelentkezzen be valahova és az alapján tovább tudja irányítani az ultrahangos orvos hova kell melyik szakirányba haladni.

Üdvözlettel,

Bájer Katalin

Dr. Kósa Éva

belgyógyász

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok