Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Érdeklődni szereték, hogy a várandósság 29. Hetében az alábbi véralvadási értekek megfelelőek?
Inr 0.79 sec
Phrotombin 7.2 sec
Apti 25.5 sec
Fibrinogen 5.7 gl
Köszönöm szépen!
Kedves Ágota!Egyedül a fibrinogén érték kicsit magas, de várandósságban ez teljesen normális. A többi érték teljesen rendben van.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Kiss Ágota

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Jó napot kívánok tisztelt doktor úr. Két mélyvénás trombozis volt 2017-2020 közt a bal lábamban.Pradaxa 150 szedek 1-1 /nap.Leiden heterozigota vagyok.Az orvosom szernt élethosszg kell szednem.Ön,mint nagyon ekismert orvos,mit tanácsol ?Köszönöm megtisztelő válaszát!
Kedves Nagy Irén!Valóban a recidiváló thrombosis + thrombofilia eseteknél hosszabban antikoagulálunk. Viszont nem tudom a korát, így egyenlőre a napi 2x150 mg Pradaxa most megfelel, azonban egyéni az elbírálás és évente egy rizikófelmérésnek kell történnie. Minden jót kívánok!Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó GyörgyNagy Iren

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm. Szeretném lecserélni a syncumár gyogyszeremet 2 éve szivbillentyü csere volt azota szedem . Szedem még az asaprotektet. Sajnos nagyon megnöt a koleszterin szintem ami idáig normális volt.Várom szives válaszát.
Kedves Tóth Margit !

A syncumar tbl - ról új típusú , úgynevezett NOAC véralvadásgátlóra való átállásnak kritériumai vannak, amelyet a szakorvosok bírál el konzultáció alkalmával az eddigi leletek áttekintése után, illetve az előzmények megbeszélését követően.

Központunkból Dr. Blaskó György Professzor Úrat javaslom felkeresni . Kérem friss vérkép, máj és vesefunkciós labort készíttessen .Üdvözlettel: Kelemen Edina
Margit Tóth

Kelemen Edina

asszisztens
Jó estét kívánok!
Pár hete megduzzadt a hónaljcsomóm, és véres a nyálam, ok nélkül vérzik a számban valami. Voltam hónaljultrahangon, ahol mondták, hogy meg van nagyobbodva a nyirokcsomóm. Voltam vérvételen, melynek ma lett meg az eredménye.
Fehérvérsejtszám 6.1 (4.4-11.3)
Vörösvérsejtszám 4.6 (4.1-5.1)
Hemoglobin 135 ( 123-153)
Trombocitaszám 226(150-450)
Neutrofil granulocita % 49.4 (50.0-70.0%)
Vérkenet
Szegment 47 (50-70)
Eozinofil granulocita 0 (1-4)
Limfocita 46 (25-40)
Az eltérő eredmények és a panaszaim miatt nagyon aggódom. A családban sajnos egyszer előfordult a leukémia.
Válaszát köszönöm!
Kedves Judit!A vérképében jelenleg hematológiai alapbetegségre utaló eltérés nem igazolható.A szájnyálkahártya vérzésnek lehet lokális oka - javaslom a fogászati, illetve szükség esetén a szájsebészeti vizsgálatot. Szükség esetén gastroscopiat.

Ha ez negatív alap véralvadási vizsgálatok elvégzése jön szóba. A hónalji nyirokcsomóról vizsgálat nélkül nem tudok sajnos nyilatkozni.Üdvözlettel:

Dr. Kárpáti Ágnes
Labor

Dr. Kárpáti Ágnes

belgyógyász, hematológus
Tisztelt doktor Ur /no
33 èves anyuka vagyok a problema 8 evvel ezelott , szules utan egy evvel kezdodott allo ulo helyzetben elvorosodott a labfejem ego erzessel Ez tartott KB par honapig es elmult. Par honapja azonban visszatert Ez a problema csak hogy nem elvorosodik szoszerint elkèkulnek a labujjaim es csak fekvo helyzetben ter vissza a normalis szine. Intensivo Setalas kozben ègnek es bedagadnak felforrosodnak es elszinezodnek. Ecodopplereres vizsgalaton kizartak AZ èrszükületet. Lehetseges hogy ergyulladas ?
Kedves Vanessa !

Az említett tünetekkel kapcsolatban angiológus szakorvost javasolnék felkeresni . Részletesebb vizsgálatra van szükség panaszai tisztázására.

Az ecodoppler vizsgálat az erek szerkezetéről ad felvilágosítást ,azonban doppler áramlásméréssel lehet a keringést vizsgálni . Mindenképp fizikális vizsgálat után tud véleményt mondani a szakorvos.

Központunkból Dr. Kósa Éva doktornőt ajánlom felkeresni.Üdvözlettel: Kelemen Edina
Vanessa

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktor úr!
Előzmény: 1 db Moderna oltást követően kezdődtek a panaszaim. Arcidegzsibbadásom lett és a végtagjaim rendszeresen zsibbadnak. Szívritmuszavarom is van, és hematológián készült laborom.
Enyhe örökletes trombophiliát állapítottak meg. APTI megnyúlás és TAG érték emelkedett. Szívemmel palpitatio és tachicardia a probléma. Az APTI és TAG értéket a doktornő acilazep szedésével indokolta, mert azt írt fel nekem korábban, de nem szedem, ki se váltottam! Kérdésem, hogy Ön szerint mi lehet a probléma? Milyen irányban vizsgálódjak tovább? A fizikai tüneteim: végtagzsibbadás, sok-sok ütésnyomhoz hasonló bevérzés a végtagokon és a szívritmuszavar. Köszönöm a választ. 43 éves 5 gyermekes anya vagyok, ezelőtt semmi panaszom nem volt (autoimmun paneleim rendben cölis vagyok).
Kedves Szilágyi Kinga!Az APTI és TAG emelkedése nem thrombophilia.

Mindenképpen jelentkezzen a védőoltás beadásának helyén, mert tünetei (nem mind) lehetnek postvaccinatios tünetek.Üdvözlettel:

Prof. Dr. Blaskó György
Szilágyi Kinga

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Diagnózisom a következő:
I2690
Z2980

Thrombophilia vizsgálat eredménye a következő lett:
Hb: 152 Fibrinogen: 4,2
II factor gén: normál VAD típus
V factor R506Q normál VAD típus
V factor H 1299 heterozygota mutatio
MTHFR: homozygota mutatio

48 éves vagyok, és állítólag életem végéig kell szednem 2x2.5 eliques-t.
Önök szerint is indokolt, vagy esetleg valami életmód váltással kiváltható lehetne ?
Kedves Zsolt!Úgy gondolom nem kell élete végéig szedni. Ön az Factor V Leiden +/- heterozygota az egyik MTHFR isoforma -/- homozygositasban szenved, de ettől nem kell kétségbe esni.

Viszont érdemes lenne egy személyes vizitre eljönni, kérem jelentkezzen be.Üdvözlettel:

Prof. Dr. BlaskóZsolt

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr.
Másfél hete pitvarfibrillációt diagnosztizáltak nálam.
Xarelto 20mg-ot kaptam véralvadás gátlásra.2 nap után tenyérnyi véraláfutásom lett több helyen.
Milyen véralvadásgátlót ajánl, ami nincs rám ilyen hatással?.
Köszönöm válaszát.
Ili
Kedves Ili!A Xareklto-nak sokkal kisebb dózisa elegendő és megfelelő, szedjen napi 5 -10 mg-ot, amit kardiológusa fel tud írni Önnek.Üdvözlettel:Prof. Dr. Blaskó György
Bakó Ili

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

44 éves nő vagyok. 2 kiskorú gyerekem van. Sajnos vérszegény vagyok. A legutóbbi vérképem szerint alacsony hemoglobin szintem van, alacsony vas, magas TSH.
Hemoglobin : 84 g/l * 120 - 160
Hematokrit : 0,27 l/l * 0,36 - 0,47
MCV-vvt térfogat : 64,90 fl * 80,00 - 97,00
MCH-vvt Hgb tartalom : 20,30 pg * 26,00 - 34,00
RDW-vvt eloszlás : 16,30 %CV * 11,00 - 16,00
Neutrofil : 49,50 % * 50,00 - 70,00
Szérum Fe : 2,5 umol/l * 10,7 - 32,2
TSH : 6,5960 mIU/ml * 0,3500 - 4,9400

Mit javasol, hogy kihez tudnék fordulni ezzel a problémával?
Köszönöm előre is.
Kedves Annamária!

Panaszaival , leletével kapcsolatban hematológus belgyógyász szakorvost javasolt konzultálni .

Központunkból Dr. Fehér Ágnes doktornőt javaslom felkeresni .

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Péter Fazekas Annamária

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm!
Én azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy nekem Raynaud szindrómám van, amivel még nem voltunk kivizsgáláson, a keresztanyukàmnak elég súlyos a Raynaud szindrómája, ő már Pesten járt vele kivizsgáláson, neki a làbain fagyási daganatok vannak, a kezén ujjai pedig hófehérek, semmi vér szinte nincsen bennük.
Nekem a kéz ujjaim csak fáznak, régebben rosszabb volt, mert rendesen elfagytak es nem tudtam őket mozdítani, mostmàr jobb amiota masszőr vagyok, de viszont a lábujjaim nagyon rosszak, elfagynak állandóan, és kékes,feketés,lilás, és melegfürdő után is hidegek.
Az egyik napon este egy szuro fájdalmat éreztem a lágyékom körűl ami kisugárzott az egész jobb lábamba, és szuro,égő fájdalom volt az egész lábamba, és mintha bedagadt volna a vádlim, nagyon megijedtem.
Illetve én 5 éve már fogamzásgátlót is szedek.
Mit javasol, hogy kihez tudnék fordulni ezzel a problemával, és félnem kellene-e trombozis miatt?
Köszönöm válaszát.!
Kedves Evelin !

Panaszaival kapcsolatban angiológus szakorvost ajánlott felkeresni. Mindenképp fizikális és eszközös vizsgálatokra van szükség a teljes kivizsgáláshoz illetve a diagnózis megállapításához.

Központunkból Dr. Kósa Éva doktornőt javaslom felkeresni .

Üdvözlettel: Kelemen Edina asszisztens
Balogh Evelin.

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok