Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Erdei Hajnalka
Tisztelt Doktor!

Milyen veszellyel jar ha clexane-t hasznalok 0,4 eset es közben terhesség megszakítas fog tortenni? Kissé aggodom, mert faj is ahogy döntök de közbe aggodom is nehogy konplikacio lépjen fel. Köszönettel. H.
Kedves Hajnalka !

Nem tudom hány kg a súlya, de 0,4 ml. naponta egyszer nem jár vérzésveszéllyel.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Bebesi Barbara
Üdvözlöm!

3 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisom volt a jobb lábamban, akkor injekciós, valamint gyógyszeres kezelést kaptam.

Azóta többször is voltam ultrahangos vizsgálaton, mert sokszor szúró fájdalmam volt a vádlimban, ami egyébként a mai napig fent áll, és nem csak a jobb,hanem a bal lábamban is.

Jelenleg 23 hetes kismama vagyok, és genetikai hajlam miatt (édesanyámnak is volt trombózisa), valamint megelőzésképp Fraxiparine 0,6ml injekciót írtak fel mindennapi használatra.

Az interneten olvastam róla rosszat is, valamint hogy ez egy erős véralvadásgátló.

Érdeklődnék, hogy ez hatással van-e a babára, valamint befolyásol-e majd valamit a szülésnél?

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Barbara (26éves)
Kedves Bebesi Barbara!

A Fraxiparine inj. kiváló véralvadásgátló. Napi 1x kapja, így a trombózis megelőzésére alkalmas és vérzést nem okoz.

A szülést nem befolyásolja. Miaután megszületett a kisbaba Önnél 12 óra elteltével újra elkezdik adni a Fraxiparine-t és még 6 héten át folytatni kell.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy ZsuzsannaNovák Éva
Tisztelt Doktornö!

Édesapám lábát térd alatt amputálták. 4 héttel késöbb tüdöembóliával az intenzívosztályra került, ahol a tüdöembóliát kezelik csak. Megállapították hogy súlyos vérszegénységben szenved, de azt nem kezelik a kórházban, nem kap vas-infúziót, de még tablettát sem. Azt mondták neki hogy egyen több zöldséget. Vöröshús és máj a koleszerin miatt kizárva. Nem túlsúlyos.

Milyen készítményt ajánl, amit még recept nélkül beszerezhetek a számára?

Elöre is köszönöm segítségét!

Üdvözlettel,

Szabóné Novák Éva
Kedves Novák Éva !

A patikában a gyógyszerészek tudnak remek készítményeket ajánlani és az árukat is meg tudják mondani. A háziorvos pedig, ha édesapja hazakerült el tudja látni recepttel.

Üdvözlettel : Dr. Szélessy ZsuzsannaRenáta
Tisztelt Professzor úr!Lombik programban veszünk részt, a petesejt leszívás óta (3 napja) Clexane 0,4 injekciót használok.

Az utóbbi két alkalommal közvetlenül a beadás után szorító érzést tapasztaltam a torkomban és nyomó fejfájást.

Tavaly, egy műtét után is kaptam már ilyen típusú véralvadásgátlót, de akkor semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.Ön szerint a tünetek alapján le kellene cserélni a

Clexane-t, vagy ezek a mellékhatások még enyhének számítanak, és folytatható a kezelés?Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel,

RenátaKedves Renáta !

Nem kell lecserélni a Clexane-t, eszébe ne jusson!: ezek neurotikus tünetek.-
Németh Noémi
Nekem egyszer már volt tüdő embóliám akkor azonnal kezelték és mivel egyszer már volt lehetséges hogy újra kialakul?Másik kérdésem mennyi folyadék ajánlót tavasszal télen nyáron ősszel?

Mennyi folyadék alatt sűrűsödik be a vér?

Csak érdekel!Kedves Németh Noémi !

Napi 3 liter a kötelező, de formai megkötöttség nincs (leves, tea, víz üdítő, stb....

Üdvözlettel : Dr. Blaskó GyörgyRostas Viktoria
Kedves Doktor Ur/No! Ha valakinek leiden heterozygotaja van akkor nem kell elete vegeig szedni e a verhigitot? Koszonettel: Rostas Viktoria
Kedves Viktória !

Nem kell élete szednie . Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
László Kerekes
Tisztelt Professzor Úr!

43 éves férfi beteg vagyok, 3 hónappal ezelőtt pitvarfibrillatio miatt kerültem kórházba. A harmadik napon BB mellett sinusba convertálódott, ami azóta is tartósnak tűnik. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben kezeltek ahol NOAC terepiát kezdtek alkalmazni. Azóta is szedem a Lixiana nevű véralvadásgátló gyógyszert. Amióta ezt a gyógyszert szedem erős keserű ízt érzek a nyelvem hegyén, ami mostanában egyre jobban fokozódott, és már egyre elviselhetetlenné válik. Kérdésem a következő lenne: Okozhatja-e a lixiana nevezetű gyógyszer a kesernyés ízt a nyelvem hegyén? Vagy esetleg mi okozhatja? Mi lehet a megoldás a problémámra, kihez forduljak?

Várom megtisztelő válaszát.

Üdvözlettel:

Kerekes László
Kedves Kerekes László !

Be lehet jelenteni az OGYÉI-nek mellékhatáskét, de ahhoz kellenének az adatai. Kezelőorvosával beszélje meg. A Lixiana helyett szedhetne Xareltot is, arra ezt a mellékhatást még nem tapasztaltam (igaz, a Lixianara is ön az első).

Üdvözlettel : Dr. Blaskó GyörgyKovács Anita
Tisztelt Professzor Úr!Szeretném a tanácsát kérni az alábbi ügyben.

35 éves vagyok. 19 évesen fogamzásgátló mellékhatásaként trombózisom volt, ami tünetmentesen gyógyult. Akkor történt trombofíliai vizsgálat kimutatta, hogy Antritrombin III és Protein C szint csökkenés van, ezt egy későbbi vizsgálat is megerősítette, de már nem volt teljesen egyértelmű.

A trombózis óta nem szedek semmilyen hormontartalmú készítményt - nem kockáztatok - de szeretnék ismétlő vizsgálatot a fenti értékekre vonatkozóan.

Hová tudnék fordulni, Ön mit javasol?Várom válaszát!

Tisztelettel: KA
Kedves Kovács Anita !

Kérem keressen fel a Trombózisközpontban. Itt levesszük a vért a vizsgálatokra, de hozza el a régi leleteit, mert meg szeretném nézni.

Üdvözlettel : Dr.Blaskó GyörgyHosszú Eszter
Érdeklődnék, hogy nagymamám hogyan juthat a doktornőhöz?

Köszönöm előre is a választ.
Kedves Eszter !

Nem írta melyik doktornő rendelésére szeretnének eljutni ? Központunk telefonszámán tud időpontot egyeztetni nagymamája részére. Helyileg II. kerület . Lövőház u. 1-5 sz alatt, a Mammut II, 5 emeletén vagyunk elérhetőek.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Lévai Tiborné
Üdvözlöm

Édesanyámnak szeretnék csináltatni agromerációs vérvételt.(aspirin protect szedésének ellenőrzése miatt).Ha van erre lehetőség,milyen összegbe kerülne .Illetve trombozis megelőzésére illetve hajlamositó rizikó tényezők miatt kihez fordulhatnék és annak a vizsgálatnak menete ára érdekelne.Családban már előfordult.köszönettel várom válaszát.
Kedves Lévai Tiborné !

Kérdéseivel kapcsolatban Dr. Blaskó György Professzor Úr tud segíteni. Konzultáción megtudják beszélni pontosan milyen laborvizsgálatok elvégzésére van szükség, amit akkor van is lehetőség elvégezni. A konzultációs díj 23500 Ft. Ha vannak korábbról dokumentumai kérem hozza magával , hogy szakorvosunk át tudja nézni. A vérvétel ára attól függ pontosan mely vizsgálatokat javasolja Professzor Úr . (3as trombózishajlam genetikai vizsgálat pl : 15600 Ft, stb... Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA