A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
3 vetélésem volt. Első vetélésnél (6 hetes terhesség) nem kellett beavatkoni, spontán kiürült. Nem kaptam anti-d injekciót. Akkor nem ismertem a vércsoportomat. Vetélést követően 2 héttel készült. Eredmény, javaslat: o variáns, Rh (D) negatív vérkészítménnyel transzfundálható, anti-d IgG adása szükséges. Ezt követően volt még 2 vetélésem (7., 9. héten), ami műszeresen lett befejezve, ezek után kaptam anti-d injekciót. 3. vetélés utáni vércsoportom, javaslat: 0 variáns, a beteg csak rh (d) negatív e és k antigénekre negatív, választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható. Az apa vércsoportja 0 pozitiv. Kérdésem az lenne, hogy okozhatja-e a vetéléseket az rh faktor összeférhetetlensége? Illetve milyen gondokat tudna okozni, ha megmarad a baba? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Almahalacska!
Az Rh ellen termelődött ellenanyag szint meghatározható az Országos Vértranszfúziós Intézetben (OVSz) Mivel többször is kapott ani D-ét, valószínű nem ez lesz csak a probléma.
A habituális vetélésnek más oka is lehet, pl. tombózis készség, autoimmun betegség .Továbbá, az immun rendszer aktivitása nem stoppolódik a terhesség bekövetkeztével és kilöki a magzatot,mint idegen szövetet.
A részletes kivizsgálás elengedhetetlen, mielőtt újabb terhességet vállalna.
A hematológiai és immunológiai kivizsgálását készséggel elvállaljuk. A szerológiai /Rh ellenes antitest/
kivizsgálást az OVSz-től kell kérni.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat