Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr! 2014 novemberében 2 hét fekvés után mélyvénás trombózist kaptam. A kórházban syncumarra állítottak be.2016 márciusában voltam Szegeden vizsgálaton és ott megállapították, hogy nem hagyhatom abba a gyógyszer szedését.A leletemben egyetlen egy érték volt ami nem volt a referencia tartományon belül, a többi érték jó volt.A lelet a következő: Potrombin sec 12,7 s Potrombin INR 0,94; Akt Parcialis Tromboplasztin idő 32,9 s

Lupus antikoaguláns

Második fugálás utáni APTI ,

A vizsgálat nem indokolt. Kevert kontroll ATPI

A vizsgálat nem indokolt.

Kevert beteg ATPI

A vizsgálat nem indokolt.

50x Hig. Tromb. IdőRáta 0,99; 500x Hig.Tromb. idő Ráta 0,96. A normál ATPI és az 1,2 alatti 50x; 500x Hígitott Thromboplasztin Idő Ráta nem igazolja Lupus anticoagulans jelenlétét. Trombin idő 16,6 s Fibrinogén 3,71g/L Antitrombin III 86 Protein S aktivitás 75% Protein C aktivitás 106 % APC rezisztencia (funkcionális) 1,41 ! (itt van az egyetlen egy eltérés, ugyan is a referencia tartomány >2) FV Leiden mutáció heterozigóta Protombin G20210A allél vad tipus Vélemény: A thrombofilis irányú kivizsgálás során az AT III. a Protein S és a Protein C hiány, valamint a Prothombin gén mutáció kizárható. Lupus anticoagulans jelenléte nem mutatható ki. Funkcionális teszttel APC rezisztenciát mutattunk ki, melynek hátterében FV Leiden heterozigóta mutáció igazolódott (ami 3-5x rizikó emelkedést jelent a vénás thrombózis kialakulása szempontjából). Laboratóriumi diagnózis: APC rezisztencia-FV Leiden heterozógia mutáció. Javaslat: A közvetlen családtagok thrombophilia irányú kivizsgálása. Volna egy pár kérdésem a Professzor Úrhoz.: 1. Örökre szednem kell-e vérhigítót?

2. Van a syncumarnál jobb gyógyszer, ahol nem kell annyira figyelni az étkezésre, mert már nagyon unom a szénhidrátokat és a húsokat is.Melyik gyógyszert ajánlaná? 3. 53 éves vagyok, a fogaim a kálcium hiánytól málanak szét! Vitaminokat kellene szednem a változó kor miatt is.Ön milyen vitaminokat ajánlana? 4. Epeköveim vannak, melyeket el kellene távolítani. Merjek belevágni? 5. Miért nem hígul a vérem, pedig 4-5 szemet szedek naponta, és az étkezésre is figyelek ? Válaszát előre is köszönöm, és elnézést a kicsit hosszúra nyúl levél miatt. Tisztelettel és üdvözlettel: Csupó Anikó
Kedves Anikó !

Igen bizonyos esetekben van lehetőség más véralvadásgátló alkalmazására. A családtagok kivizsgálása is javasolt.

Kérdései részletes átbeszélésére kérem keressen fel a központban valamennyi leletével.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György









Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA