A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Prof. Úr/Doktor Úr/Doktornő!

Abban szeretnék tanácsot szeretnék kérni Önöktől, hogy tulajdonképpen hogyan lehet megkülönböztetni egy mélyvénás trombózist egy egyszerű izomláztól, ha pl. a trombózisnak nincsenek egyértelmű jelei (lábdagadás, pirosság, melegség)? (Volt már ilyen trombózisra példa az ismeretségi körömben. A tavalyi évben egy velem egykorú nő ismerősöm halt meg egy fel nem ismert trombózis miatt bekövetkezett tüdőembólia következtében).
Mennyi idő alatt múlhat el a trombózisos fájdalom pl. a vádliban? Elmúlhat 4-5 nap alatt nyom nélkül, esetleg minden esetben marad nyoma egy mélyvénás trombózisnak? (lábdagadás, lábfájdalom) Vagy ha 4-5 nap alatt elmúlik a vádlifájdalom, akkor elmondható, hogy csak szimpla izomláz vagy húzódás volt?
Ezt azért kérdezném, mert a múlt héten szerdán (jún. 3. ) egy nem túl megerőltető erősítő edzés után mindkét vádlimban izomláz alakult ki másnapra. A bal vádlimban az izomláz fokozatosan csökkent ezután, a jobb vádlim belső felében csak erősödött szombatig, amikor már alig bírtam a lábamra állni. A vádlim kőkemény volt, érintésre és nyugalmi helyzetben is fájt. Sem teljesen kinyújtani, sem behajlítani nem nagyon tudtam a lábam. Mozgásra kicsit enyhült a fájdalom, de nem lényegesen. A jobb vádlim minimálisan meg volt dagadva, nem volt meleg és nem volt piros. A fájdalom mára (jún. 8. hétfő) kezdett múlni. Viszont szombat estétől időnként, nem folyamatosan köhögési inger kínoz. Nem vagyok megfázva és tudtommal hörghurutom sincs.
Azért nem tudom, hogy tennem kellene-e valamit az ügyben, mert a lábfájdalom elmúlt, és amit leírtam, az egyébként simán belefér egy, a szokásosnál erősebb izomláz kategóriába.
Egyébként 39 éves túlsúlyos nő vagyok, fogamzásgátlót már évek óta nem szedek, és nem is dohányzom.
A családomban mindkét ágon előfordult trombózis. Anyai ágon az egyik nagymamámnak többször is volt trombózis a vádlijában, egy másik nagyszülőm tüdőembóliában halt meg hirtelen.

A válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Gabriella
Kedves Gabriella !

Trombózist kimutatni teljes biztonsággal duplex uh vizsgálattal lehet. Laborvizsgálatok közül van olyan vizsgálat amely utalhat arra, hogy a szervezetben trombózis, vagy azt megelőző állapot van. Ha a családjában már többször előfordult trombózis, mindenképp érdemes laborvizsgálatot végezni az írányban, hogy van -e hajlama rá.
Központunkban van lehetőség ezekre a vizsgálatokra.
Elérhetőségünk:0670/4317729

Üdvözlettel :
Dr. Kósa Éva

Hírek




További részletek
Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után

Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat