Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Prof Blaskó György! Következő problémával fordulok Önhöz. 35 éves nő vagyok. Tavaly volt az első terhességem, amelyet sajnos koponyafejlődési rendellenesség miatt meg kellett szakítani. Most újra próbálkoznánk a párommal, de szeretnénk elővigyázatosak lenni. Olvastam, hogy okozhat velőcsőzáródási rendellenességet az MTHFR gén mutációja, de a nőgyógyászom szerint nincs szükség előzetes géntesztekre, szedjek vitamint meg folsavat (amit abba sem hagytam a terhesség óta). Olvastam egy cikket Öntől, amiben azt mondja, hogy a homocisztein szintből kiderül, kell-e genetikai vizsgálatot végezni. Kérdésem lenne, hogy így, hogy szedek B12 vitamint és folsavat, megbízható eredményt adna-e a homocisztein szint mérés? A párom is megméretné, ő meg fokhagymakapszulát szed. Szeretnénk elővigyázatosak lenni a történtek miatt, de nem tudjuk, merre induljunk. Köszönöm a segítségét előre is!
Kedves Edina!

Csak akkor kell folsavat/folinsavat szedni ha magas a homocystein szint! Ez nem mindig jár együtt az MTHFR polymorfizmussal, ezért ezt a gént érdemes megnézetni, mert homozygota eltérése mind artériás, mind vénás trombosisok alapja lehet és terhesség esetén indikált az LMWH profilaxis. Bővebben a trombózis Központban!

Üdvözlettel: Dr Blaskó György

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA