Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Sz. Blanka
Tisztelt Doktornő/ Úr!Több mint 2 éve neves meddőségi központban próbálnak segíteni, hogy gyermekünk szülessen. Eddig 3 inszemináció és 2 lombik beültetésen vagyok túl. Valamennyi leleteimet jónak ítélte meg a kezelőorvosom. Sajnos a fenti kezelésekből, csak a második a inszemináció hozott pozitív terhességi tesztet, de csak a 7 hétig tartott az öröm. Sokat olvastam a trombózishajlamat kiszűrő genetikai vizsgálatokról. Megcsináltattam, aminek eredménye:

Factor V gén Leiden mutáció: Normál allélokat hordozó.

MTHFR gén C677T mutáció: Heterozigóta mutációt hordozó

Prothrombin gén G20210A mutáció: Normál allélokat hordozó.Ön szerint ez állhat a sikertelenség hátterében? Mivel kezelhető? Femibion 800 kielégítő lehet?

Köszönöm válaszát:

Sz. Blanka
Kedves Asszonyom,

Elsősorban tisztelettel adózom az ön hatalmas akaraterejének! Meg kell nyugtatnom, hogy a mellékelt adatok nem eredményeznek infertilitást. A heterozygota MTHFR mutatio a népességünk 40%ában jelen és nem okoz különösebb problémát, az viszont igaz, hogy a folsavat szedni kell!

Ugyanakkor nem láttam adatot az esetleges antiphospholipid syndroma fennállására vonatkozóan. Ez ugyanis -immunológiai alapon - igenis felelős lehet az abortusokért. Kérem, hogy konzultáljon Prof. Dr. Fülöp Vilmossal a HK-EK Honvédkórházban a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon a nevemben, e kérdésben ő nagy szaktekintély.

EgyüttérzésselDr. Blaskó György

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA