A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Úr!

Több mint 2 éve neves meddőségi központban próbálnak segíteni, hogy gyermekünk szülessen. Eddig 3 inszemináció és 2 lombik beültetésen vagyok túl. Valamennyi leleteimet jónak ítélte meg a kezelőorvosom. Sajnos a fenti kezelésekből, csak a második a inszemináció hozott pozitív terhességi tesztet, de csak a 7 hétig tartott az öröm. Sokat olvastam a trombózishajlamat kiszűrő genetikai vizsgálatokról. Megcsináltattam, aminek eredménye:
Factor V gén Leiden mutáció: Normál allélokat hordozó.
MTHFR gén C677T mutáció: Heterozigóta mutációt hordozó
Prothrombin gén G20210A mutáció: Normál allélokat hordozó.

Ön szerint ez állhat a sikertelenség hátterében? Mivel kezelhető? Femibion 800 kielégítő lehet?
Köszönöm válaszát:
Sz. Blanka
Kedves Asszonyom,
Elsősorban tisztelettel adózom az ön hatalmas akaraterejének! Meg kell nyugtatnom, hogy a mellékelt adatok nem eredményeznek infertilitást. A heterozygota MTHFR mutatio a népességünk 40%ában jelen és nem okoz különösebb problémát, az viszont igaz, hogy a folsavat szedni kell!
Ugyanakkor nem láttam adatot az esetleges antiphospholipid syndroma fennállására vonatkozóan. Ez ugyanis -immunológiai alapon - igenis felelős lehet az abortusokért. Kérem, hogy konzultáljon Prof. Dr. Fülöp Vilmossal a HK-EK Honvédkórházban a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon a nevemben, e kérdésben ő nagy szaktekintély.
Együttérzéssel

Dr. Blaskó György

Hírek

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!


További részletek
Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat