A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Prof Dr. Blaskó György !
2011 októberében lombik programban (petevezeték hiánya miatt szükséges) vettünk részt férjemmel. A beültetés után 3 nappal azonban erősen fájó jobb vádlival, nehéz légzéssel és 3,5 feletti mg/l D-dimer értékkel azonnal kórházba szállítottak. Ott, a feltételezhető terhesség miatt először csak MR és doppler vizsgálatot végeztek, amik trombózis nem mutattak ”csak” 4 ujjnyi vizet a tüdőmben. Majd miután kiderült, hogy nem sikerült a beültetés (a kórházba kerülésemkor azonnal leállítottak a hormonokról és Clexánt is kaptam), CT-t végeztek, ami szintén nem talált trombózist. A kórházban az ottani belgyógyász Doktor Úr akkor azt mondta, hogy ettől függetlenül nem zárható ki a mikró trombózis.
Ezután 2011 novemberben csináltattam egy trombofilia vérvételt, amely a következő eredménnyel zárult:
Homocisztein 7 umol/L
PT INR 0,95
PT aktivitás 105,88 %
APTI 26,3 s
APC-Rezisztencia 3
D-dimer 0,4 mg/ml
Anti-thrombin III. 124% Protein C 128%
Protein S 92%
Fibrinogén 2,70 g/L
Lupus antikoaguláns 44,7 sec (norm.taromány: 30,5-40,6)
V. alvadási faktor Leiden mutációja: NORMÁL
MTHFR C677T: HETEROZYGOTA

Sajnos azóta már 3 lombik beültetésen vagyunk túl eredménytelenül, pedig a petesejtérési és megtermékenyítési statisztikáink szuperek. Egy közeli barátnőm a hetekben 8 év után végre (szintén lombik programmal) teherbe esett. Hasonló MTHFR és Homocisztein eredménnyel. Ő utolsó esélyként alacsony dózisú Clexánt kapott a petesejtleszívás után, amit a terhesség végéig használnia kell. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen előzményekkel van-e esélyem arra, hogy én is kaphatok ilyen alacsony dózisú kezelést, érdemes-e felkeresnem ez ügyben tisztelt Doktor Urat?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: V. Rita
Kedves V. Rita
Mindenképpen keressen fel, mert ön feltehetőleg abba a 40%-ába tartozik a betegeknek, akiknél kimutatható molekuláris eltéréseket a mai technikával még nem tudunk igazolni, DE ENNEK ELLENÉRE KEZELNI KELL!. Én biztosan fel fogom írni a profilaktikus LMWH-t
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat