Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

V. Rita
Tisztelt Prof Dr. Blaskó György !

2011 októberében lombik programban (petevezeték hiánya miatt szükséges) vettünk részt férjemmel. A beültetés után 3 nappal azonban erősen fájó jobb vádlival, nehéz légzéssel és 3,5 feletti mg/l D-dimer értékkel azonnal kórházba szállítottak. Ott, a feltételezhető terhesség miatt először csak MR és doppler vizsgálatot végeztek, amik trombózis nem mutattak ”csak” 4 ujjnyi vizet a tüdőmben. Majd miután kiderült, hogy nem sikerült a beültetés (a kórházba kerülésemkor azonnal leállítottak a hormonokról és Clexánt is kaptam), CT-t végeztek, ami szintén nem talált trombózist. A kórházban az ottani belgyógyász Doktor Úr akkor azt mondta, hogy ettől függetlenül nem zárható ki a mikró trombózis.

Ezután 2011 novemberben csináltattam egy trombofilia vérvételt, amely a következő eredménnyel zárult:

Homocisztein 7 umol/L

PT INR 0,95

PT aktivitás 105,88 %

APTI 26,3 s

APC-Rezisztencia 3

D-dimer 0,4 mg/ml

Anti-thrombin III. 124% Protein C 128%

Protein S 92%

Fibrinogén 2,70 g/L

Lupus antikoaguláns 44,7 sec (norm.taromány: 30,5-40,6)

V. alvadási faktor Leiden mutációja: NORMÁL

MTHFR C677T: HETEROZYGOTASajnos azóta már 3 lombik beültetésen vagyunk túl eredménytelenül, pedig a petesejtérési és megtermékenyítési statisztikáink szuperek. Egy közeli barátnőm a hetekben 8 év után végre (szintén lombik programmal) teherbe esett. Hasonló MTHFR és Homocisztein eredménnyel. Ő utolsó esélyként alacsony dózisú Clexánt kapott a petesejtleszívás után, amit a terhesség végéig használnia kell. Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen előzményekkel van-e esélyem arra, hogy én is kaphatok ilyen alacsony dózisú kezelést, érdemes-e felkeresnem ez ügyben tisztelt Doktor Urat?Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: V. Rita

Kedves V. Rita

Mindenképpen keressen fel, mert ön feltehetőleg abba a 40%-ába tartozik a betegeknek, akiknél kimutatható molekuláris eltéréseket a mai technikával még nem tudunk igazolni, DE ENNEK ELLENÉRE KEZELNI KELL!. Én biztosan fel fogom írni a profilaktikus LMWH-t

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Orvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA