Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

V. Tamás
Még lenne valami, kedves DoktorÚr/Nő!

Az imént említettem az esetemet Önök felé. Azt nem írtam, hogy 36 éves vagyok. A kétoldali tüdőembóliát követően nem történt Nálam antifoszfolipid syndroma irányába laborvizsgálat, csak a Leident nézték. Ön szükségesnek tartja mindezt. van-e értelme kérnem mindezt így hónapok távlatából még a kezelőorvosomtól?

Illetve, mint írtam, mindig sportoltam, és szeretnék még a jövőben is. Labdarúgó-játékvezető vagyok jelenleg. A fizikai követelményünk olyan, hogy a félévi tesztünön (illetve az azt megelőző felkészülés alkalmával is) olyan folyamatos mozgással járó futótesztjeink vannak, ami a pulzust fennt tartja 180-190 körül tis akár több mint 20 percen át (kötelező fizikai tesztünk: 4000 méter futás oly formában, hogy a körpályán 75méter iramfutás /15 mp-en belül/ és 25 méter séta /17mp-en belül/ Mindez 40 megindulást foglal magába így mindkettőből. Ehhez pedig jön még 6x40 méter sprintfutás előtte még.). A meccsterhelésről már nem is írok. Létezhet-e a szarkoidózis, tüdőembólia együttesből olyan, hogy Én még visszatérhessek Ön szerint ezen korábbi hivatásomhoz. Ehhez a szintű fizikai terheléshez, melyhez elengedhetetlen a konditermi edzés is. Nyilván ezt előtte a kezelőorvosommal is meg kell persze konzultáljam majd. De kíváncsi lennéka véleményére.

Köszönettel, Tamás
Tisztelt Tamás!

Tüdőembólia hátterében örökletes thrombózishajlam vizsgálat javasolt ennek a Leiden mutáció vizsgálat részét képezi,de egyéb vizsgálatokat is magában foglal. Ezt haematológus véleményezi. Ha az 5. napon történt vénás UH , akkor nem valószínű hogy thrombózisa volt, de ha nagyon dagad a lába a vizsgálatot meg lehet ismételni Gondolom, a hasi vénák vizsgálata is megtörtént annak idején.

Szerintem a terhelhetőségét sokkal inkább a sarcoidózis okozta tüdőérintettség határozza meg hosszú távon, mintsem a tüdőembólia. Így, sajnálom, de a terhelhetőségéről érdemben csak a tüdőgyógyásza tud vélemény mondani. Szerintem a lábdagadása miatt érdemes angiológust felkeresnie.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA