A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr!
Ellentmondásos helyzetemben fordulok Önhöz,mint specialistához.Kérdésemre adott válasz határozza meg további teendőimet.Bár kórtörténetem hosszú és bonyolult - így leírva pláne - mégis megpróbálom amennyire lehet a legrövidebben leírni kérdésemet.
Az elmúlt évben hasnyálmirigyrák gyanújával műtöttek.Örömömre a gyanú nem igazolódott..Mindezt megelőzte egy hasi CT,műtét után controllként ezt megismételték.Mindkét CT leírásában olvasható a hasi aortában 30-35 mm hosszú aneurysma,amelyben 14-16 mm vastagságú thrombus figyelhető meg.Mindezek után ez évben egy szokásos hasi controllon vettem részt,az itteni leírás szerint\" az aorta egyenletes tágasságu,környezete szabad.\"Az ezt követő kardiológiai kontroll Sycumanizálást javasol,az addig szedett asztrix helyett.Más orvosok angiológus ,sebész ezt a kérdést elkerülte,a házi orvosom is rám bízza a kérdés eldöntését.A labor leletek 1,5-1,21 INR-t mutattak.Valamit olvastam a szervesülésről,s több orvos is azt mondta:a méretek miatt még nem kell vele foglalkoznom.
Kérdésem mindezek ismeretében:-valóban kell e véralvadásommal ,trombózisommal foglalkoznom,vagy sem.Az egyszavas válasz számomra most meghatározó.Köszönettel veszem válaszukat.
Kedves Uram!
A kérdéssel MINDENKÉPPEN foglalkoznia kell és nagyon sajnálom, hogy kollégáim egy ilyen kérdésben a betegre bízzák a döntést! Ez nem az Ön dolga: az Ön dolga, hogy az ajánlásokat tevő orvos (aki reményeim szerint legjobb tudás és legmodernebb ismeretei szerint ajánl) tanácsait kövesse!
Én a magam részéről -és ebben a nagy nemzetközi tapasztalat is egyetért - mindenképpen a Syncumar szedését javaslom!.
Mindenképpen jó lenne, ha felkeresne az Oxygén Medical rendelőben, mert az ön hasában két kézigránát van: az egyik a trombus, a másik az aneurysma. Mindkettővel foglalkozni kell(ene)
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
egyetemi tanár

Hírek

Vérképe megmutatja, milyen a véralvadása

Vérképe megmutatja, milyen a véralvadása

A véralvadás igen bonyolult folyamat, hiszen számos tényező befolyásolja. Bizonyos laborértékek fontos információval bírnak róla, így véralvadási probléma - illetve annak gyanúja esetén- a következő paramétereket célszerű megvizsgálni. Dr. Kárpáti Ágnes, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa az alábbi vérkép eltérésekre hívja fel a figyelmet.

További részletek
Hemofília – a vérzékenység okai

Hemofília – a vérzékenység okai

A vérzékeny betegeknél csökkent véralvadás áll fenn, vagyis egy kisebb sérülés következtében is elhúzódó vérzés jelentkezik. A trombofíliásokkal szemben tehát, akiknél fokozott véralvás miatt a vérrögök kialakulása jelent veszélyt, a vérzékenyek esetében épp az okozza a problémát, hogy a vér nem, vagy csak nagyon lassan alvad meg. A vérzékenységen belül a hemofíla okait, és a kezeléssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, a Trombózis – és Hematológiai Központ főorvosa foglalta össze.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat