A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr!

Ellentmondásos helyzetemben fordulok Önhöz,mint specialistához.Kérdésemre adott válasz határozza meg további teendőimet.Bár kórtörténetem hosszú és bonyolult - így leírva pláne - mégis megpróbálom amennyire lehet a legrövidebben leírni kérdésemet.

Az elmúlt évben hasnyálmirigyrák gyanújával műtöttek.Örömömre a gyanú nem igazolódott..Mindezt megelőzte egy hasi CT,műtét után controllként ezt megismételték.Mindkét CT leírásában olvasható a hasi aortában 30-35 mm hosszú aneurysma,amelyben 14-16 mm vastagságú thrombus figyelhető meg.Mindezek után ez évben egy szokásos hasi controllon vettem részt,az itteni leírás szerint\" az aorta egyenletes tágasságu,környezete szabad.\"Az ezt követő kardiológiai kontroll Sycumanizálást javasol,az addig szedett asztrix helyett.Más orvosok angiológus ,sebész ezt a kérdést elkerülte,a házi orvosom is rám bízza a kérdés eldöntését.A labor leletek 1,5-1,21 INR-t mutattak.Valamit olvastam a szervesülésről,s több orvos is azt mondta:a méretek miatt még nem kell vele foglalkoznom.

Kérdésem mindezek ismeretében:-valóban kell e véralvadásommal ,trombózisommal foglalkoznom,vagy sem.Az egyszavas válasz számomra most meghatározó.Köszönettel veszem válaszukat.
Kedves Uram!

A kérdéssel MINDENKÉPPEN foglalkoznia kell és nagyon sajnálom, hogy kollégáim egy ilyen kérdésben a betegre bízzák a döntést! Ez nem az Ön dolga: az Ön dolga, hogy az ajánlásokat tevő orvos (aki reményeim szerint legjobb tudás és legmodernebb ismeretei szerint ajánl) tanácsait kövesse!

Én a magam részéről -és ebben a nagy nemzetközi tapasztalat is egyetért - mindenképpen a Syncumar szedését javaslom!.

Mindenképpen jó lenne, ha felkeresne az Oxygén Medical rendelőben, mert az ön hasában két kézigránát van: az egyik a trombus, a másik az aneurysma. Mindkettővel foglalkozni kell(ene)

Tisztelettel

Dr. Blaskó György

egyetemi tanár

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Mélyvénás trombózis után, a sürgősségi ellátást követő időszakban fontos kivizsgálni, hogy mi okozta, mi áll a háttérben. Erre azért nagy szükség van, hogy a megfelelő kezeléssel, a későbbiekben egy újabb trombózis elkerülhető – vagy a kockázata minimálisra csökkenthető - legyen. Prof. Blaskó György, a Trombózis és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondta, hogy milyen vizsgálatokra van szükség.

További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

A mélyvénás trombózis sürgősségi kezelését követően, a betegeknek bizonyos életmód változtatásokra lehet szüksége, hogy a kiújulást megelőzzék. A kivizsgálás és gyógyszeres kezelés mellett, az életmódváltás is fontos szerepet játszik ebben. Prof. Blaskó György, a Trombózis és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondta, hogy mire figyeljünk trombózis után.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA