Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy!



44 éves vagyok. Jan.22-én bal vádli fájdalommal, trombózis tüneteivel kórházba kerültem. Vizsgálati eredmények: D-dimer 0,5 határérték mellett az én értékem 4.0. Color doppler: a véna saphena magna beömlése szabad, a bal alsó végtag mélyvénáiban az áramlás akadálytalan, bennük trombózis nem detectálható. A lábszár kp. harmadának megfelelően intramuscularisan 5-7 mm széles tubuláris képlet ábrázolódik, melyen belül áramlás nem mutatható ki, az UH képlet thrombosisra utal.

4 nap korház után hazaengedtek, napi 2 x 0.6 Fraxiparint szúrok, valamint Detralex 2x1. Séta és kompressziós harisnya viselése ajánlott, de nem terhelni.

Két hét elteltével febr. 6-án kontroll color doppler: bal oldalon a lábszár kp. harmadában dorso-laterálisan a középmély hajlító izomkötegben legnagyobb átmérőjében 10 mm-es inhomogenen echoszegény képlet detectalható, nem komprimálható képlet detectalható, ami izomág véna thrombósisának megelel. Mélyvénáiban az áramlás akadálytalan, véna saphena magna beömlése szabad.

Belgyógyász vélemény, javaslat: eddigi terápia folytatása (2x 0.6 Fraxiparin, 2x1dertralex) majd 2 hónap múlva kontroll color doppler.

Az lenne a kérdésem, hogy ez a trombózis kevésbé veszélyes formája, van kell aggódnom? Normális e hogy az 5-7 mm-es képlet két hét fentiek szerint említett szúrás mellett 10 mm lett? Ez mit jelent? Nem kellene e más kezelés is hogy minél hamarabb feloldódjon a rög és ne legyen érelhalás és a későbbiekben a bőrön tünet. A mozgás továbbra is javasolt? Vérvétel nem lenne szükséges?

Várom szíves válaszukat! Üdvözlettel: Andrea
Kedves Andrea !

Valóban szükséges lenne egy friss d-dimmer eredményre. Javaslom valamennyi leletével keresse fel központunkban Dr. Kósa Éva angiológust, vagy Dr. Blaskó György Professzor Úrat a részletek megbeszélése miatt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA