Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kedves Doktor úr/Doktornő!

Vérvétel ellenőrzésem voltam, terhességem miatt( 25 hetes, 55 kg vagyok). Jelenleg napi 0,4 Clexannal szúrom magam, Blaskó prof. javaslatára. Az értékeim alapján kell-e emelni az adagomat, ha igen hogyan? Véralvadás: aPTI-beteg 23 sec. Ref-tartomány 30-38; Heparin mennyiségi meghat. 0,43 IU/ml Ref-tartomány: 0,50-1.00. Thrombocyta szám: 194 g/l Ref-tartomány: 150-400, Haemoglobin: 7,5 mmol/l Ref. 7,5-10

Orvoshoz csak három hét múlva tudok menni, de a háziorvosom tudja módosítani az adagomat, ha szükséges.
Aggódom a védettségem miatt.

Köszönöm szépen válaszukat!
Kedves Anikó !

A megfelelő gyógyszerszintet az un. anti-Xa méréssel lehet ellenőrizni, ehhez azonban be kellene 5 percre fáradnia egy vérvételre. 55 kgjára a 0,4 valószinűleg elég, de mérni kellene valamikor.Az APTI alkalmatlan.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok