Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm!
36 éves vagyok, 2 gyermeket szültem gond nélkül, most 1 hónapja elkezdtem fogamzásgátló tablettát szedni, de annyit olvastam róla, hogy trombózist okozhat, hogy végül elmentem egy Leiden-mutáció szűrésre, amelynek az eredménye szerint Heterozygota vagyok. Kérdésem, hogy ez mellett szedhetem-e a fogamzásgátló tablettát, vagy inkább hagyjam abba?
Mielőbbi válaszát köszönöm!
Szép napot!
Üdvözlettel Boda Gabriella
Kedves Gabriella!

A heterozygota V Faktor Leiden mutatio mérsékelt rizikófokozódást jelent a thromboemboliás betegségek tekintetében, amit azonban a korszerű -negyedik generációs -fogamzásgátlók nem növelnek lényegesen. Fontos lenne tudni, hogy nőgyógyásza mit javasolt önnek

Tisztelettel

Dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok