Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Professzor Úr!
29 éves vagyok és 2. gyermekemet várom. Előző terhességem teljesen zökkenőmentes volt és jelenleg a 12. hétben járok, eddig panaszmentesen. vetélésem nem volt. Korábbi terhességem óta kiderült, hogy a családban trombózisra való hajlam van, így elvégeztettem a szükséges vizsgálatot és az alábbi eredményet kaptam:
Faktor V: normál
Faktor II.: heterozigóta
MTFHR: normál C677T és heterozigóta A1298C

A biológus, aki a leletet elmagyarázta azt mondta, hogy nem szükséges ezzel semmit sem csinálni, de mindenhol azt olvastam, hogy terhesség alatt szükség van vérhigító szedésére.
Nagyon megköszönném, ha leírná a véleményét ezzel kapcsolatban.
A nőgyógyászommal még nem egyeztettem, mert a mai napon kaptam meg az eredményt.
Köszönöm szépen,
Üdvözlettel:
Bozóki Eszter
Kedves Asszonyom,

Miután két olyan genetikai eltérése van, amik önmagukban, ha heterozygota formában vanna jelen, nem jelentős thrombosis rizikót fokozó tényezők, de ketten együtt már mindenképpen. Mind Ön, mind a baba nagyobb biztonséga érdekében javasolnám a II trimesztertől a profilaktikus LMWH alkalmazását. Krem, hogy a részletek érdekében keresse fel rendelésünket.

Tisztelettel

Dr. Blaskó

Prima Medica Egészségközpontok