A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr/ doktornő!
Még év elején volt egy vetélésem a 6. héten, ezért készítettem el a trombózis hajlamra a vizsgálatokat. Ma érkezett meg az eredményem és kicsit meg vagyok ijedve:
Leiden mutációm nincsen
CBS gén polimorfizmusom nincsen
Prothombin gén mutációm nincsen
PAI -1 4G/5G HOMOZYGOTA (1.allél 4G, 2. allél 4G)
MTHFR C6677T HETEROZYGOTA (1. allél normál, 2. allél mutáns)
MTHFR A1298C HETEROZYGOTA (1. allél normál, 2. allél mutáns)

Az lenne a kérdésem, hogy ezekkel az eredményekkel, mennyire lehet veszélyeztetett a következő terhességem? Illetve indokolt volna a magasabb folsabb bevitel, vagy az ebben az esetben nem használ és folátot kellene szednem? Természetesen felkeresek egy szakorvost, de addig is kérem írna nekem néhány támpontot?
Mivel a vetélésem után a nőgyógyászom megnyugtatott, hogy nyugodtan teherbeeshetek újból, ezért jelenleg is fennál a terhesség lehetősége nálam. (csak a magam megnyugtatása végett készítettem el a vizsgálatokat, más korelőzményem nem volt a vetélésen kívül)
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Kedves Dorottya!
Ezen elváltozások a terhességre nem jelentenek veszélyt. A folsav bevitelre oda kell figyelni és javasolt azt a terhes vitamint választani, amiben aktív folsav van.
Természetesen tudnia kell, hogy ezen genetikai vizsgálatok nem merítik ki a teljes trombózis kockázatának kivizsgálását és vetélést okozó tényezők kivizsgálását sem.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Hemofília – a vérzékenység okai

Hemofília – a vérzékenység okai


További részletek
Trombózis után - ezek a betegek leggyakoribb kérdései

Trombózis után - ezek a betegek leggyakoribb kérdései


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat