A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor Nő, Doktor úr!
35 éves vagyok. Van egy 4 éves kisfiam, a terhességem rendben volt, császárral szültem, azután sem kaptam vérhígítót (Karcagon akkor nem volt divat császár után Clexant adni).
Viszont genetikai vizsgálaton kimutatták 2 éve, hogy Leiden mutációm van és sajnos homozigóta vagyok! :( Kértem a debreceni orvosokat, hogy adjanak valamit, hogy előzzük meg a bajt, de semmit nem kapok. Mindig azt mondják a homeosztázis központban, hogy majd akkor menjek, ha a második gyermekemmel leszek várandós és akkor minden nap szúrnom kell magam. Ezt megértettem. De addig nem kell semmit szednem trombózis megelőzésére? Félek... olyan sok rosszat lehet hallani.
A bal vádlimban állandó fájdalmat érzek, ezért sokszor szoktam kenni különböző krémekkel, hogy el tudjak aludni. Kívülről visszér nem látszik.
Nem dohányzok (soha nem is dohányoztam), fogamzásgátlót nem szedek, próbálok aktív életet élni, de van kb. 20 kg túlsúlyom és most 96 kg vagyok és 171 cm.
Cukrom, vérnyomásom rendben van.
Meg szeretném kérdezni, hogy kihez fordulhatok a problémámmal?
Tényleg nyugodtan élhetem az életem és nem kell aggódnom?
Köszönöm megtisztelő válaszát/válaszukat!
Márti
Kedves Márta !
Jelentkezzen be a Trombózis Központba! Eddig óriási szerencséje volt!. A -/- homozygota Leiden mutánsoknak nagyon fontos a súlycsökkentés a rendszeres fizikai aktivitás. De a részletekért kérjen konzultációt!
Üdvözlettel : Dr.Blaskó György

Hírek

Covid-19 és vérrögök- mi az összefüggés?

Covid-19 és vérrögök- mi az összefüggés?

A koronavírus az esetek egy részében nem okoz súlyos tüneteket, ám olykor előfordulhat, hogy életveszélyes szövődményeket generál. Ma már egyre többet tudunk a COVID-19-ről, így annak a szervezetre gyakorolt hatásairól is. Dr. Szélessy Zsuzsannát, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológus főorvosnőjét arról kérdeztük, vajon milyen összefüggés van a fertőzés a vérrögök keletkezése között. 

További részletek
Vérképe megmutatja, milyen a véralvadása

Vérképe megmutatja, milyen a véralvadása


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat