A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr.Úr! 37.ik hétben járó kismama vagyok a 3.ik gyermekemmel. Terhességi epepangásom van a 31.ik héttől, emelkedett májfunkciós értékek, melyet Ursofalk gyógyszerrel kezelnek. Ez miatt 2.hétig kórházban feküdtem, folyamatos laborellenőrzés miatt. A májfunkciós értékeim teljesen rendeződtek!Ebben a kórházban csináltak alvadásos labort melynek az értéke a következő lett: INR : 0,88 Ref: 0,85-1,15 Aktivált parciális thromboplasztin idő : - 22,1 sec Ref: 26,0-36,0 sec Thrombin idő meghatározás : 14,8 sec Ref: 14,0-21,0 sec Fibrinogén meghatározás : + 5,46 g/l Ref: 1,80-3,50 g/l D-dimer meghatározás : + 2,230 ug/ml Ref: 0,00-0,500 ug/ml Ahol bent feküdtem kórházban azt mondták ez normális , ennyi eltérés belefér mivel terhesség alatt alvadékonyabb a vér, kezelést nem kaptam, a kórházból hazaengedtek. Felkerestem a a vidéki nőgyógyászomat és azt mondta ezekre az értékekre, hogy nem jók és miért engedtek haza: Most nagyon meg vagyok ijedve mivel nem tudom kinek hidjek! Trombózisom soha nem volt, nem dagadnak és nem fájnak a lábaim. Szeretném a tanácsát kérni ebben a labor elemzésben! előre is nagyon köszönöm a segítségét! Egy aggódó anyuka!
Kedves Edina !

Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tud csak szakorvosunk. Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyekről véleményt mondani személyes konzultació alkalmával tud az eddigi előzmenyei áttekintésével , figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.

Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornő haematológust tudom ajánlani.

Üdvözlettel:

Kelemen Edina

asszisztens

Hírek

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

Fáradtság, sápadtság és levertség – ha ezeket a tüneteket tapasztalja, könnyen gondolhat vérszegénységre. A vérszegénység tünetei azonban nem mindig ennyire egyértelműek, ezért előfordulhat, hogy csak hosszabb idő után kerül felismerésre. Dr. Kárpáti Ágnes onkohematológus, a Trombózis- és Hematológiai Központ orvosa elmondta, hogy mikor érdemes gyanakodni, és hogyan zajlik az anémia kivizsgálása.

További részletek
Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?

Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?

Fokozott trombózishajlam esetén már a várandósság előtt javasolt felkeresni szakembert. Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, a Trombózis – és Hematológiai Központ főorvosa elmondta, hogy a terhesség alatt és a szoptatás időszakában is biztonsággal használható készítményekkel megelőzhető a kismama, és a magzat életét is veszélyeztető trombózis kialakulása.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA