A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlettel tisztelt dr.nö-úr. Azzal a kérdéssel szeretnék önökhez fordulni hogy már kb. Négy hónapja van fejfájásom jobb oldalt a fül felett kicsit a tarkóm felé is . Eleinte a fejbör is érzékeny volt tapintásra de most már nem. A házi orvos elöször azt mondta hogy ijen tünetekkel arteritisz temporalis van nekem. Fel is irt prednisolon t . Elsö két hét 20 mg , aztán 2.5 mg. Ezt igy szedtem úgy tíz hétig .Közbe vér vétel ahol minden ok volt. Csináltak CT t is , ott is minden ok volt. A házi orvosom meg nem akart tovább küldeni vizsgálatokra mert meg volt gyözödve hogy nekem arteritisz temporalis van. Egy nap , a multhéten igen rosszul lettem meg a kezem is zsibbadt és elmentem az ügyeletre aki rögtön küldött a neurologiára , ott azt montàk hogy az arteritis ki van zárva és a prednisolont is abba hagyhatom szedni , és ez helyett szedjek voltarént. Meg küldött MR vizsgálatra mert igy nem tudhatja mi lehet az oka a fejfájásnak. Az MR t három hét mulva csinálják. Még hozzátéve hogy fogászaton és szemészeten is voltam ahol minden rendben volt. Szeretném tudni hogy önök mit gondolnak erröl az esetröl. Elöre is köszönöm
Kedves Erika!
A féloldali fejfájásnak nagyon sok lehetséges oka van, az egyik az arteritisz temporális. Ebben az esetben a beteg süllyedése 100 mm/óra körül szokott lenni, ami a prednisolon kezelés mellett gyorsan normalizálódik.
A diagnózishoz ismerni kell a beteg eddigi történetét, előző betegségeit, korát, jelenlegi fizikális és eszközös vizsgálati eredményeit részletesen. Érdemi vélemény csak így adható.
Az MR vizsgálat alkalmas arra, hogy a koponyán belüli rosszindulatú folyamatokat, ér fejlődési rendellenességeket nagyrészt kizárja, feltételezem, az ideggyógyász végig vizsgálta, mielőtt ezt a vizsgálatot javasolta.
Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat