Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

JÓNAPOT KIVÁNOK.

LENNE EGY KÉRDÉSEM.VAN EGY 16 ÉVES,ÉS EGY 18 ÉVES LÁNYOM.A NAGYOBBIK APAI ÖRÖKLŐDÉS LÉVÉN,2011.10. HÓBAN KAPOTT EGY KISSEBB TÜDŐEMBÓLIÁT,ÉS MÉLYVÉNÁS TROMBÓZIST,AMI EGY ORVOSOK SZERINT FOGAMZÁSGÁTLÓ SZER HOZTA ELŐ,ÉS IGY SYNCUMÁRT KAP,MOST Ő VELE KÜLÖNÖSEBB GOND MÁR NINCS.A MÁSIK,KISSEBBIK LÁNYOMNAK MÁR NEM MERTEM FOGAMZÁSGÁTLÓT ADNI,ÉS SAJNOS IGEN HAMAR,DE SEXUÁLIS KAPCSOLATOT LÉTESIT,AMINEK AZ EREDMÉNYE TERHESSÉG LETT.JELENLEG 7 HÓNAPOS TERHES,ÉS A MINAP VITTEL EL EGY NAGYOBB KIVIZSGÁLÁSRA ,MERT MINDIG ROSSZUL VAN,AMI KIDERITETTE,HOGY FIBRINOGÉN:4,9 g/L A D-DIMER:553,8ng/mL

EZ AZ ORVOSOK SZERINT MÁR EGY VÉRALVADÁS JELE,ÉS IGY FELIRTÁK NEKI A FRAXIPARINE 3800 NE/0,4 ML OLDATOS INJEKCIOT,AMIT MINDEN NAP ESTE BEKELL ADNOM NEKI.LEGYENSZIVES MÁR NEKEM MEGMONDANI,HOGY A SZÜLÉSNÉL MI A TEENDŐ,ILL MILYEN PROBLÉMÁK LÉPHETNEK FEL SZÜLÉSKOR,MERT AZ ÓZDI SZÜLÉSZEK SZERINT,HIÁBA NINCS HEMATOLOGIA OSZTÁLY,ATTÓL SZÜLHET ÓZDON NÁLUK,DE ÉN NAGYON FÉLEK ETTŐL.NEM E LENNE INKÁBB MISKOLCON JOBB SZÜLNIE,AHOL VAN ILYEN OSZTÁLY?ÉS A BABÁRA NÉZVE EZ A VÉRHIGITÓ NEM JELENT VESZÉLYT?KÖSZÖNÖM.

Kedve Asszonyom,

Önnek teljesen igaza van, hogy aggódik!

Feltehetően van a családjában egy örökletes tényező, ami a trombózis készséget fokozza. Ezt azonban három hónappal első lányának tüdőemboliája után kötelező lett volna kivizsgálni. Mivel ő a megfelelő kezelésben részesül, számára a szakemberhez fordulás akkor lesz ajánlatos, ha -tervezetten!! _ terhes akar lenni! Ehhez joga van, és a mai orvostudomány képes ennek támogatására.

Másik lánya is -igaz, hogy utólag és akkor, amikor már \"feltűnőek a leletek\" a Fraxiparin sc. alkalmazásával megfelelő védelemben részesül! A magas(abb) fibrinogén szint együtt jár a terhességgel, a magas DDimer szint azonban a véralvadási/fibrinolitikus rendszer aktivált állapotának a jele és ezért az injectio indokolt.

A SZÜLÉS NAPJÁN NE KAPJA !!.

Sem Ózdon, sem Miskolcon (de ott még akadhat) személyesen nem ismerek olyan szülészorvost, aki a pathologiás terhességekhez értene: és az Ön lánya ebbe a csoportba tartozik. Mindenképpen először Miskolcon érdeklődjön, mert ott akadhatnak nagy tapasztalatú szülészek. Budapesten a Honvédkórházban és a SOTE Klinikákon foglalkoznak ilyen kérdésekkel.

A lényeg: nem tudom hány kiló a lánya, mert ezt a megelőző oltást ennek függvényében kell alkalmazni és jelenleg a legkisebb dózist kapja! Mindenképpen illeszteni kell a dózis a testsúlyhoz. A szülés másnapján ( az 1 nap kihagyás után) az injectio adását még két hónapig folytatni kell és utána feltétlenül el kell végezni a genetikai vizsgálatokat! Ezek eredménye dönti el, hogy mi a teendő a későbbiekben. Ebben rendelésünk szívesen nyújt segítséget.

Idősebbik lányánál is szükséges a genetikai vizsgálat, azonban azt csak úgy lehet elvégezni, ha egy hétre visszaállítják a Fraxiparin injectiora!!!

E kérdésben is szívesen segítünk



Üdvözlettel



Dr. Blaskó György

egyetemi tanár

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA