A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dokot Úr/ Doktor Nő!



2008 novemberében baloldali tüdőembóliát, majd 2010 novemberében bal oldali sinus trombózist állapítottak meg nálam. Előbbit Mercilon fogamzásgátló tabletta, utóbbit Nuvaring hüvelygyűrű okozta. MIndkettőt orvosi ellenőrzés mellet és orvosi engedéllyel szedtem. 2009-ben a tüdőembóliát követően genetikai vizsgálaton vettem részt . Mind a Protein C, mind a Leiden mutáció illetve egyéb vizsgálatok negatívak lettek. (Ezért is engedték később hogy elhagyjam a Marfarin szedését és Nuvaringet használjak).

Most 20 éves vagyok és párommal kisbabát szeretnénk, kérdésem az lenne hogy a véralvadásgátló orális alkalmazásának elhagyása és áttérés az LMWH kezelésre, már a terhességet megelőzően szükséges, vagy elég ha akkor történik meg ha már bizonyosságot nyert a terhesség. Válaszát előre is nagyon Köszönöm. Tisztelettel F. Vivien
Kedves asszonyom,

A legbiztosabb, ha tervezett fogantatás esetén már akkor LMWH-t kap, de még az sem tragédia, ha a 4-6. hét ELŐTT észreveszik, hogy terhes és áttér azonnal az LMWH-ra. Kérem keressen fel további tanácsokért a Trombózisközpontban

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Hírek

Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?

Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?


További részletek
Miért alakulhat ki stroke és trombózis, koronavírus fertőzés miatt?

Miért alakulhat ki stroke és trombózis, koronavírus fertőzés miatt?

A napokban a sajtóban megjelent több cikk is foglalkozott a koronavírus fertőzés eddig nem ismert, akár végzetes kimenetelű következményeivel. A jelenséget elsőként detektáló egyesült államokbeli kutatók tapasztalatait azóta kínai, holland és olasz orvosok is megerősítették. Az aggasztó hírek hátterében álló folyamatok megértéséhez Prof. Blaskó György, a Trombózis – és Hematológiai Központ véralvadási specialistájának segítségét kértük.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA