Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor úr!

Tavaly tavaszi, eléggé elhúzódó szülés után iagyi infarktus gyanú miatt a háziorvosom elküldött hematológiai kivizsgálásra. Trombózishajlamom nincs, viszont a véralvadással van egy kis probléma. Csináltak Ivy vizsgálatot, ami elsőre 9 perces volt, másodszor viszont 7 és fél (de ők se tudták biztosan hogy nem szúrtak-e túl nagyot elsőre). A vérképben a thrombocita aggregáció értéke 224 (a normálérték 150-ig volt megjelölve). Emiatt a minimális eltérés miatt újabb vizsgálatra küldtek, ami a következőket eredményezte:

Thrombocita aggregáció ADP 10 68% (normál érték 62-91)

thrombocita aggregáció kollagénnel (2) 48% (normál érték 64-92)

thr. aggregáció adrenalinnal (10) 64% (normál érték 60-88)

Risztocetin (5) 0

Risztocetin (10) 38% (normál érték 58 fölött)

A doktornő, akinél jártam, először gondolkozott azon, hogy elküld Debrecenbe egy további vizsgálatra, ami konkrétan a thrombocitákat vizsgálja, hogy melyikkel van probléma, de most végül abban maradtunk, hogy pár hónap múlva megismételjük a vizsgálatot, mondván, hogy ezek nagyon érzékeny vizsgálatok. Szeretnénk újra babát, de most nem tudom mitévő legyek, kell-e valamit kezdeni ezekkel az értékekkel. Önöknél végeznek olyan vizsgálatot ami konkrétabban nézi a thrombocitákat? Ön szerint mi lenne most a helyes teendő? Vállalhatunk így gyermeket? (az előző terhességem problémamentesnek mondható). Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Zsuzsanna !

Központunkban Dr. Szélessy Zsuzsanna haematológus, és Prof. Blaskó György tudna önnek segíteni. Szükség lenne egy személyes konzultációra, az összes lelettel ,dokumentációval ahhoz , hogy orvosaink segíteni tudjanak önnek. bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonszámon lehet, vagy az info@tromboziskozpont.hu email címen.



Üdvözlettel : Kelemen Edina

asszisztens

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA