Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Blaakó György!

Nálam 1,5 évvel ezelött derült ki a heterozigóta leiden mutációs állapot.Nőgyógyászom megtiltott bármilyen fogamzásgátló szedését,a hüvelygyűrű volt az egyetlen,amitre azt mondta lehetséges,de nem volt benne 100% biztos,Ön szerint használható ez a védekezési módszer az én esetemben,illetve késöbbi terhességemnél fog problémát okozni a Leiden mutáció,azt hallottam,hogy gyakrabban fordulhat elő vetélés!Ez megelőzhető valamilyen módon?Előre köszönöm a válaszát!
Kedves Fanni!



A hüvelygyűrű ugyanazokat a hormonokat tartalmazza, mint a tabletta!!!! Ugyanúgy fel is szívódik.

Hormontartalmú készítmények közül a csak-gestagen tartalmú jön szóba: Cerazette, vagy Azalia.

A nőgyógyásza ezek szerint rosszul tudja! abban igaza van, hogy az orvostudományban nincs 100% biztonság!

A legjobb lenne, ha egyáltalán nem szedne hormonális fogamzásgátlót: vannak más módszerek is.

A Factor V Leiden +/- mutatió valóban thrombofiliát jelent és valóban kora terhességi spontán vetélést okozhat. Némiképpen segítséget jelenhet a fogamzás után rögtön elkezdett profilaktikus dózisú alacsony molekulatömegű heparin (LMWH) profilaxis. Ehhez azonban tervezett conceptio szükséges.

Amennyiben gondolja, szívesen állok segítségére.



Üdvözlettel



Dr. Blaskó György



Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA