A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot!

28 éves, gyermektelen nő vagyok. Eddigiekben a betegségeim a következők voltak: 17 éves koromban fogamzásgátló 4 hónapos használata után kórrajzkivonatom szerint "UH vizsgálat kiterjedt, a jobb alsó végtag ill. a véna iliaca és femoralis thrombózisát találta." 1,5 év sincumar/marfarin/fraxiparin használata sem eredményezte azt, amit az orvosok vártak volna, így 1 év folyamatos menstruáció után abba hagytam a véralvadásgátlókkal való kísérletezést saját felelősségemre. Azóta ezzel problémám nincsen. A tavalyi év márciusában a bal oldali petefészkemben egy kiterjedt, nagy, beazonosíthatatlan ciszta szerű képletet találtak és a szükséges laborvizsgálatok igen kétségbeejtő eredményei miatt októberben megműtöttk. A petefészek megmaradt, bár nagyon szétroncsolta a cisztatömeg. Idén márciusban újjabb, férfiöklömnyi cisztatömeg alakult ki a bal petefészekben. A hasam alapján 6 hónapos terhesnek mondtak. Sajnos el kellett távolítani a bal petefészket, a bal petevezetőt és a jobb oldali petefészek 1/3át az összenövés miatt. 2 héttel ezelőtt a maradék petefészekben újabb, bár kissebb, 3X3 cmes cisztát talált a kezelőorvosom. Tisztelt Doktor Nő! Gyermeket szeretnénk a Férjemmel. Nagyon. Az esélyem a spontán teherbeesésre igen csekélyek. 3 éve próbálkozunk és igazság szerint 17 éves korom óta élek szexuális életet és még csak "baleset" sem történt. A nőgyógyászom inszeminációt javasol, de félek az újabb thrombózistól. Mit tehetek? Hová mehetek? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Gereben Sándorné
Tisztelt Gereben Sándorné !

Az Ön esetében spontán terhességre nincs esélye. Az inszemináció, vagy a lombik program lesz a járható út.Ennek érdekében kövesse a nőgyógyásza utasításait, aki meddőségi központba fogja Önöket irányítani.

Az én dolgom az lesz, hogy a beavatkozásokat, hormonális kezeléseket és a terhességet végig kísérjem és kezeljem hogy ne legyen trombózisa.

Még a hormon kezelések elkezdése előtt ki kellene vizsgálni, hogy van-e öröklött trombózis készsége. A hormon kezelésekkel egy időben el kell kezdenünk a véralvadás gátló inj. adását is, sőt annak dózisát nagy pontossággal ki kell titrálnunk és ellenőrizni a terhesség alatt is.

Kérem jelentkezzen be hozzám egy vizitre és hozza magával az összes orvosi dokumentációit is.

Üdvözlettel:



Hírek

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni


További részletek
Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?

Várandósság trombózishajlammal – mire figyeljen a kismama?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA