A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr úr/ dr nő!
Kérem segítsen! Most 2017.január 5én kaptam egy mélyvénás trombozist,babaprojekt alatt.Baba nem jött össze.Mivel szeretnénk babát igy nem kaptam gyógyszert hanem clexane 0.6-sal szúrom magam áprlisig napi 2x, majd áprilitól 1x.Kérdésem mikor szabad probálkozni újból a babával?
Sajnos a trombozisom öröklödő leiden v.faktor, meg ProS is. 20x-a a trombozis hajlamom. Szülés után volt két vetélésem is. /szülés:2012.03.17/Ha jól tudom nagyon fontossak ezek az adatok, a leendő babaválalás miatt. Egyik kérdésemet fentebb feltettem, a másik mennyire veszélyes rámnézve ha babát szeretnénk, merjek-e vállalni.Nagyon félek! A másik kérdésem mennyire normális hogy másfél hónap után is fáj a véna , meg bugyogást érzek benne, a rossz a jobb lábamban is ugyan ezt érzem. Lehet abba is van rög? Nekem bedagadva, elszíneződve nem volt a lábam mikor kiderült a trombózis, hanem vádli izomláz, éles fájdalom, sokhangya mászkálás volt. A bal láb vádliban. Mi a külömség artéria és a mélyvénás között? Ha jól tudom annyi hogy az nem dagad de az műtétet igényel. Gondolom megműtőttek volna ha abba lenne. 4-5mm-es a rögöm
Köszönöm előre is a válaszát!
Tisztelettel:Gyöngyi
Kedves Györki Péterné!
A baba projekt lombik programot jelent? Ön egészségére nézve a következő terhesség veszélyét csak úgy tudnám megjósólni, ha tudnám hol volt a trombózisa és látnám az doppler UH eredményét, továbbá, hogy milyen hórmon kezeléseket kapott.Tudni kéne, hogy milyen más laboratóriumi eltérések vannak az öröklött trombózis készségen kívül.
Május végéig mindenképp védekezniük kéne és kontroll ultrahangot készíteni a trombózisos lábáról. Ezt követően kérem fáradjon el hozzám vizítre, hogy átnézzem a leleteit és megbeszéljük (esetleg kiegészítő vizsgálatok elvégzését is ) a teendőket mielőtt újabb terhességet vállalna.
A klinikai panaszai alapján biztosan mélyvénás trombózisa van.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat