Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 1 hónappal ezelőtt trombózisom lett (korábban még nem volt, arra gyanakszom, hogy biciklizésnél használt térdvédő volt túl szoros és le is csúszott kicsit a térdem alá). Az UH eredménye: „VSP-ben a beszájadzásig echoszegény, friss thrombus figyelhető meg. Popliteában a beszájadzás helyének megfelelően a mélyvénában rövid szakaszú echoszegény thrombus látható. Egyebütt a mélyvénák lumene szabad. „ Napi kétszer szúrtam magam 0.8 ml Clexan-nal 2 hétig és 1 hétig feküdtem. Majd a kontroll rá 2 hétre azt mutatta ki, hogy a „ VSP beömléséig a thrombozis változatlan, de a v.poplitea luemen szabad, mélyvénás érintettség nem igazolható.” Két hétre írtak fel még Xarelto-t a kontroll után, utána elhagyhatom azt is. A kérdésem az lenne, hogy a Xarelto elhagyása után nem fog-e esetleg a thrombozis mélyvénák felé terjedni? (neten olvastam, hogy a VSP-ből gyakori a proximális irányú progresszió) Illetve mennyi idő még a teljes gyógyulás? El fog-e tünni a thrombozis a VSP-ből is valamikor? Már 1 hete dolgozom, gumiharisnyát hordok, térdig érőt. Már nagyobb sétákat is tudok tenni harisnyában fájdalom nélkül. Korábban sokat sportoltam, pl. tánc, biciklizés, stb… Kérdésem, hogy mikor kezdhetem el megint ezen mozgásformákat illetve a harisnyát meddig célszerű hordani? Válaszát előre is köszönöm, Gábor
Kedves Gábor !

Véleményem szerint a javasolt alvadásgátló időtartam veszélyesen rövid!. Szedje 3 hónapig legalább és utána kell találnuk egy gyógyszert, ami a"teljes avladásgátlás" és "nulla alvadásgátlás" között van. Ez azonban személyes konzultációt tesz szükségessé.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György





Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA