A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György!

2016.03.26-án kiránydulás közben részleges bokaszalag szakadást szenvedtem, amire pár napos pihentetés után bokarögzítőt írtak fel. A sérülést követő egy hétre nagyon fájt a vádlim, a Doppler UH peronális szintű mélyvénás trombózist igazolt. Saját lábon távoztam a kórház sürgősségi betegellátó osztályáról, mivel azt mondták, hogy nem olyan vénában van, ami kórházi bennfekvést igényelne. Azóta (3 hete) emelt dózisú, 0,8 ml Clexane forte injekciót adok magamnak, naponta egyszer. A 04.25-i Duplex UH eredménye a következő lett: " A v. peroneák prox. harmadában időarányos, jó recanalisatio látható. Kp. harmadban recanalisatio nem ábrázolódik, a distalis harmadban valamint a boka szintjében részlege recanalisatio látható. Egyebütt a mélyvénák keringése megtartott"
Írtak fel még egy hónapra való emelt dózisú injekciót, illetve majd 3 hét múlva kell mennem újabb UH-ra.
A kérdésem az alábbiak lennének:
- mennyi szurira lesz szükség a felépüléshez
- a lelet szerint több véna is sérült?
- mit is jelent az UH eredmény pontosan?
- véleménye szerint visszaállhatok a munkába ( már három hete táppénzen vagyok, ülő munkát végzek)
- a munkámat folytathatom úgy, hogy felpócolom a lábam és esetleg hordjak kompressziós harisnyát, ha igen akkor mekkorát?
- terhelés mennyire érheti a lábamat
- esetleg valamilyen sportot végezhetek, gondolok itt hasprés gyakorlatokra
- szeptemberben lesz az esküvőm, véleménye szerint addigra rendbe jövök olyan szintre, hogy bírjam az egész napos talpalást, vagy esetleg akkor is javasolt lesz harisnya viselése?

Elnézést, hogy ennyi kérdést ömlesztettem Önre, de teljesen tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm a segítségét.

Üdvözlettel:
Hajnalka
Kedves Hajnalka !
Mindenképp javasolnám , hogy keresse fel központunkban Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt, akivel megtudja beszélni a további kezelést. A doktornővel életmóddal kapcsolatban is részletesen meg tud beszélni minden fontos kérdést .
Üdvözlettel :
Kelemen Edina

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat