A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr /Doktornő!

Segítségüket, véleményüket szeretném kérni. Két vetélésem volt a 6. hét körül. Történt immunológia vizsgálat is és azt írták a papíromra, hogy antifoszfolipid szindróma felvethető ezért ASA kezelés javasolt, majd pozitív terhességi teszt után lmwh injekciókat kell kapnom. Azonban az immunológia vizsgálat előtt nézettem a genetikai véralvadás zavart, és az rendben volt tehát nincs öröklött véralvadás zavarom pl leiden mutáció stb. Az immunológia eredményeim közt sem látok az antifoszfolipid szindrómára utaló értéket, bár ehhez nem is értek. Tehát október óta aspirin protectet szedek. Múlt hónapban és most is próbálkoztunk a babával, mivel a többi eredményem is helyre jött pl magas volt az inzulinom, enyhe pajzsmirigy alulműködés, magas prolaktin, pco... Ezek mind kezelve vannak és javultak az értékeim, ciklusom is rendszeres. Az a gondom hogy múlt hónapban is és most jöttek a terhességi tünetek, azt hittük össze jött a baba. Hiszen az előző terhességek is elsőre sikerültek, bár sajnos vetéléssel végződtek. Tehát múlt hónapban is és most is időre meg jött a menstruációm, azonban kb kétszer olyan erős és vér csomokat is tartalmaz, ami eddig soha nem volt. Az lenne a kérdésem, valóban indokolt számomra ez a kezelés? Mert én majdnem azt érzem, hogy sikerült volna most is a terhesség de az aspirin olyan erős vérzést okoz, hogy nem tud meg tapadni a baba. Olvastam olyant is, hogy segíti le válni a méhnyálkahártyát. Ugyanakkor lombik előtt is ezt kapnak a páciensek. Vagy nem lehet hogy allergiás vagyok rá? Bár nincsen kiütésem, semmi ilyesmi, egyszerűen majdnem feleslegesnek érzem az aspirin protect szedését. Az viszont tény, hogy egyik vetéléskor sem véreztem nagyon sőt, egy átlag menstruáció szerű volt. Most viszont erősebb a mensi mint vetéléskor. Kérem, ha tudnak segítsenek Mit tegyek, szedjem e vagy sem, mert itt a városban az orvosok csak annyit mondanak hogy szedjem csak nem ártok vele de én ebben kezdek kételkedni. Válaszukat előre is köszönöm.
Kedves Hajni!
Azt kellene tisztázni, hogy valóban van Antifoszfolipid Szindrómája, mert ha igen, akkor szednie kell az Asprint. Amennyiben nincs, akkor fölösleges szedni, mert a menstruációt valóban erősebbé teszi.Kellene tudnom az immunológiai vizsgálatainak az eredményét. Sajnos így nem tudok véleményt mondani.
Javaslom, hogy jelentkezzen be hozzám vizitre és hozza el az összes orvosi dokumentációját.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat