Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Hasuly M.
Kedves Dr Nő/UrÉdesanyám miatt írok Önöknek.Most volt vérvizsgálaton, (már korábban is voltak magas értékei GammaGt, Alkalikus fosz.)Most ezek lettek az eredmények:Eo 6,50% <6,00

We 24 mm/h <1-15

Glukoz 5,82 mmol/L <3,90-5,50

Alkalikus Foszfatáz 371U/L <98-280

GammaGT 79 U/L <7-32

hCRP 0,70mg/dL <0,50A jobb lába szára be van dagadva teljesen (be van vizesedve talán), az erek is kidülednek, mostmár pirosos is az egész lábszára. Bokája is dagadt, alváskor fel póckolja mindig hogy valamelyest lemenjen a duzzanat róla.

Én mély vánásos trombózisra gondolok, annak veszélyére.Ami még feltünő, volt már párszor légszomja, nem kapott levegőt, fulladozott. Ez az utóbbi időben. (pedig anya nem pánikbeteg). Sokszor fáradt, rossz közérzetű is (feltünően). Elsőnek pangásos szívelégtelenségre gyanakodtam nála, de a sziv ultrahangon semmit nem találtak. Így jött a trombózis veszély állapota nálam számításba.

A kéz tenyere folyamatosan száradt, szét van nyilva a bőr, repedezik fáj is neki.

Önök mit javasolnak, mire gyanakodnak a leírtak alapján?Előre is köszönöm válaszukat.
Kedves Hasuly M !

Leleteivel mindenképp először házi orvosát keresse fel, ő tudja fizikális vizsgálat után a megfelelő szakterületre írányítani önt. Mélyvénás trombózist és gyanúját angiológus szakorvos , illetve alsóvégtag uh-os vizsgálattal lehet kizárni.Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztensOrvos válaszol

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. 

Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA