Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Professzor Úr!

2010 év elején 3 alkalommal TIA zajlott, ami kb 5 percig tartó bal kar "bénulással" érzéskieséssel járt. CT igazolta 2010.11.22-én Immunológiai Klinikán a vizsgálatok a-cardiolipi és B2-glikoprotein antifoszfolipid antitest pozotovitást igazoltak 2 alkalommal 12 hét különbséggel. Azt mondták Antofoszfolipid szindrómám van. Azóta syncumart szedek, évente járok immunológiai controllra. Annyit tudok, hogy ez egy autoimmun betegség. 54 éves vagyok, azt mondták életem végéig szednem kell az alvadásgátlót. Tulajdonképpen mi ez a betegség és lehetnek-e egyéb szövődményei.Valóban végleges vagy elmúlhat?
Esetleg ez a lupus egy fajtája?

Előre is köszönöm válaszát.Tisztelettel Hideg Tamásné
Kedves Hidegné,

Az antifoszfolipid szindroma egy szerzett thrombozishajlam. Most nem tudok olyan részletesen írni, hogy minden felmerülő kérdésre válaszoljak: kérem keressen meg a Trombózisközpontban a leleteivel és akkor igyekszem megmagyarázni a dolgokat.

Sajnos,, valóban javasolt élete végéig alvadásgátlót szedni (hacsak valami ezt nem kontraindikálja).

Tisztelettel

dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok