Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr.Úr!Édesapámat háromszor műtötték már mivel érszűkületes a lába.Első műtétnél műeret tettek a bal ágyékába ez rendben is volt úgy nézett ki hogy nagyon jól sikerült a műtét(3-4 éve).Tavaly ismét jelentkeztek a lábfájdalmak pár métert tudott csak megtenni.Akkor ismét műtét következett,kitisztították az eret.Ez is rendben volt.Idén sajnos újra jelentkeztek a fájdalmak és újabb tisztítás következett.De mióta megtörtént a tisztítás édesapámnak nagyon érzékeny lett a lábfeje alig tud ráállni a lábára és sebesedni kezdett a lába ami nem is gyógyul be igazán.Az lenne a kérdésem hogy az április közepére kiírt műtét(most a hasában lesz ércsere)az nem lesz késő,meg lehet még menteni a lábát???Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Horváth Marianna!

Erre a kérdésre így távolból nagyon nehéz válaszolni. Leírtak alapján az egész artériás rendszer komolyan érintett. A nagy erektől a kis erekig. A lábfejen tapasztalható eltérések alapvetően nem az aorta miatt vannak, hanem a lábfejen lévő erek szűkülete az elsődleges ok. Ebben az aorta sokat nem fog segíteni, viszont anélkül feltehetően esélytelen az egész láb ellátása.

Pontos választ a kezelő érsebésze tud Önnek mondani. Természetesen másodlagos szakvélemény miatt, alternatívák, esélyek átbeszélése végett szeretettel látjuk Önöket. Javaslom, jelentkezzenek be Sepa György érsebész főorvoshoz a Trombózisközpontban.

Maradok tisztelettel

dr. Babai László

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA