A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor úr!!

Édesapám vérében két év alatt már másodszor nullázódik le a thrombocyta száma.Gyakorlatilag az első esetben sem tudtak kezelő orvosai nagy bizonyosságal nyilatkozni arról,hogy mi okozhatta ezt nála és jelenleg sem hiszem ,hogy ezt tudják,bár jelenleg még tart a kezelése.Kérdésem az lenne önhöz,okozhatja-e gyógyszer mellékhatása(pl.algopyrin,aspirin)?A két eset között annyi hasonlóság van,hogy mind a kettőt megelőzte erős hasmenés.Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Zoltán,
A \"lenullázódás\" kifejezést veszélyesnek és tulzónak tartom, mert akkor a papa már nem élne: a thrombocyták még akkor is fontosak, ha 10.000 van belőlük a 400.000 helyett!
Valóban okozhatja gyógyszer (is) a thrombocytaszám csökkenést, de ennek feltárása az ön általl említett adatoknál lényegesen többre van szükség. Ha valóban ilyen súlyos a helyzet, ne várakozzon, hanem kerrese fel Dr. Halm Gabriella főorvost a Szent László Kh Haematologiai Osztályán és azonnal ellátják, vagy íprf. Demeter Juliát a SOTE I. Belklinikán (VIII. Korányi S u 2/a) és mindkét helyen nyugodtan hivatkozzon rám
Amennyiben nem ilyen súlyos, akkor szeretettel látom rendelésemen.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
egyetemi tanár

Hírek

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!


További részletek
Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat