A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2 korai vetélésen vagyok túl, nőgyògyászom javaslatára elvégeztettem egy trombofília szűrést, melynek eredménye Leiden heterozigóta és MTHFR C677T homozigóta mutàció . Két ellenkező szakorvosi véleményem van a kezelésről.Az egyik doktornő komolyan veszi , es màr a fogantatàstól ajànlja a vérhigító injekció szúrását, a màsik doktornő nem tartja fontosnak teherbeesés előtt a vérhigítást. Édesapàmnak 42 évesen volt trombózisa, a nővéremnèl is teherbeesèsi problémàk adódtak, de nála még nem volt ilyen jellegű genetikai vizsgàlat.Homocisztein szint vérvétel folyamatban van, de a többi trombózis panelem rendben van. Véleményük szerint mely orvosi utasítást kövessem?Másik kérdésem, hogy a magas koleszterin szint 7,7mmol /l összefügg az MTHFR C 677 T homozigóta mutàcióval? Èletvitelem nem teszi indokolttà ezt a magas koleszterin szintet.Válaszukat nagyon köszönöm ! Üdvözlettel Ildikó
Kedves Ildikó !
A terherbe esés előtt nincs szükség vérhígító injekcióra, a folsav szedését kell forszírozni. A magasabb koleszterin szint miatt a pajzsmirigy vizsgálata indokolt volna. A trombofília kivizsgálás, ha csak a genetikát tartalmazta, akkor a véralvadás gátló elkezdésésének időpontjáról terhesség esetén, nem tudok nyilatkozni. Amennyiben a teljes kivizsgálás leleteit átnézhetném és Önt is kikérdezhetném, akkor tudnék válaszolni arra, hogy a terhesség elejétől vagy csak a terhesség utolsó 2 hónapjában és a szülést követő gyermekágyban kell-e szúrnia magát az alvadásgátló injekcióval.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?


További részletek
Tévhitek a visszértágulatokról

Tévhitek a visszértágulatokról


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat