Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Professzor Úr!

Két vetélést (9. illetve 8. hét) követően nőgyógyászom javaslatára trombózis hajlam vizsgálaton estem túl, melynek eredménye szerint MTHFR c677t homozigóta vagyok (a többi, Leiden II. és V. normális). A 2 vetélés között egészséges gyermekem született. A pozitív terhességi tesztet követően femibion 800 ill. 400 vitamint szedtem a a terhesség 24. hetéig (az MTHFR mutációról akkor még nem volt tudomásom). Mivel továbbra is kistestvért szeretnénk, a kérdésem az lenne, hogy a genetikai vizsgálat eredménye tükrében a kívánt teherbeesést megelőzően mikor, milyen és mennyi vitaminkészítmény szedését, esetleg más készítmény (pl.. aspirin protect) szedését javasolja, illetve javasol-e további trombofília szűréseket végeztetni és ha igen, konkrétan milyeneket. Az általános laborleleteim jók és nem gondolnám, hogy feltétlenül ez okozta a vetéléseket, de szeretnék mindent elkövetni, hgy csökkentsem a kockázatot.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Ildikó
Kedves Ildikó!

Az Aspirinnek értelme a leírtak esetében nincs. Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozzon minden leletét. Ahhoz, hogy meg tudjam válaszolni az összes feltett kérdését, ismernem kell minden körülményt, a leírtaknál részletesebben. Ilyen konkrét és komplex kérdés megválaszolására az internet korlátai között nincs lehetőség.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok