Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

istvan
Tisztelt Doktor úr ! Volt már visszér műtétem a bal lábamon és mindkettőt injekciózták 36éves vagyok.Azt szeretném kérdezni öntöl hogy heti 3 alkalommal 40-60perces lassú kocogás árt -e a lábamnak a kiújulás miatt vagy nem.Nagyon sok ellenmondást olvastam ,valahol azt írják hogy árt valahol pedig hogy jó. Tisztelettel István.
Kedves István!

A visszér-műtét és injekciózás nem kontraindikációja a mozgásnak, futásnak. Sőt a lábmunka kifejezetten ajánlott visszerességben, hiszen a lábból még normális esetben is a vér szív felé hajtásában a fő szerep a mély ereket körbevevő izmok mozgása jelentette pumpafunkciónak van. És különösen igaz ez nem teljesen egészséges állapotban.

Így azt tudom mondani, hogy a futás nem kontraindikált, hanem különösen ajánlott.

Ha Ön az állapotában legtöbbet segítő mozgás formát, intenzitást, gyakoriságot szeretné végezni, javaslom, keressen fel egy állapotfelmérésre és az alapján pontos mozgási és étkezési javaslatra.

Üdvözlettel:

Hart Nikolett

humánkineziológus

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA