A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor úr!

30 éves nő vagyok, eddig nem voltam elég érett a gyermekvállalásra. Mostanra határozottan erős vágyat érzünk párommal egy babára. Első próbálkozáson túl vagyunk, meglátjuk. 10 éve mélyvénás trombózison estem át, 20 éves voltam. 3 évig szedtem a syncumart. Aztán végeztek egy vizsgáltatot, melyben kiderült, hogy semmilyen hajlam, genetikai öröklődés nem játszott szerepet. Le is állítottak a syncumarról. Az időjárás-változást megérzem, nyáron a meleg hatására fáj a lábam, feszít, főként ha rástresszelek. Gyermekvállalást éppen ezért úgy tervezzük, hogy legkésőbb májusra, júniusra szülessén meg a baba. Kérdésem a következő: ilyen esetben is szúrnom kell majd magam, vagy csak elég, ha orvosomnak jelzem, hogy mi volt korábban, és figyeljük a vérképemet..Köszönöm a választ
Kedves Asszonyom, Mivel fiatalkori thrombosisa volt, de molekuláris okát nem találták, ez az eseetke mintegy 40%-ába így van. A terhesség azonban a meglévő hajlamot nagymértékben fokozza, így azt javasolnám mind az Ön, mind a baba érdekében, hogy a 2-3-ik hónaptól szúrja magát Fraxiparinnel (testsúlyra illesztett dózissal) és terhességét terhespathologiában jártas szülész kisérje végig figyelemmel. Részletekérrt esetleg keresse fel Thrombosis Központunkat.

Üdv Dr. Blaskó György

Hírek

Koronavírus idején is kell gondolni a trombózis megelőzésére

Koronavírus idején is kell gondolni a trombózis megelőzésére


További részletek
Lupus esetén nagy a trombózis esélye- előzze meg!

Lupus esetén nagy a trombózis esélye- előzze meg!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA