A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!

Második babámmal vagyok várandós.8.hétben járok.
Sajnos pár napja barnás -véres váladékom van.
Nőgyógyászom a Duphaston nevű gyógyszert írta fel.
Otthon elolvastam a betegtájékoztatót és abban találtam hogy a gyógyszer elősegítheti a trombozis esélyét.
Mivel sok évvel ezelőtt már volt a karomban egy mélyvénás trombozisom (hajlamon van rá) így , nem mertem beszedni a gyógyszert.
Orvosommal konzultáltam és Ő vérhígitót tanácsolt mellette +Aspirin protect-et.
A vérhígitótol nagyon félek, elsó terhességemnél se szedtem .

Kérdésem lenne, hogy Ön szerint mi tévő legyekaz és az Aspirin protect konkrétan mire való?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kedves Asszonyom,
Az un \"vérhigító\" az általános vélekedéssel szemben egyáltalán nem higít, hanem a vér alvadékonyságát csökkenti. Ha már volt trombózisa és olyan ritka helyen, mint a felkar, mindenképpen szükséges lenne még most -terhessége elején - kivizsgálni. Kérem keresse fel az Oxygén rendelőt (IV. Árpád u 47 minden pénteke 8-tól)
A Duphaston valóban kissé trombogén, de alacsony molekulasúlyú heparin (LMWH) védelemben alkalmazható. Az LMEH-t aspirinnel csak un. antiphospholipid syndromában alkalmazzuk, de erre vonatkozólag is laborvizsgálatra lenne szükség.
Orvosának teljesen igaza van.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
egyetemi tanár

Hírek

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!


További részletek
Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat