Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Trombózisközpont!

69 éves vagyok, és 8 évvel ezelőtt egy műtét után a bal lábszáramba, térdhajlat alatt kaptam mélyvénás trombózist, és azóta szednem kell a syncumart, amitől szeretnék megszabadulni.

3 havonként járok vérvételre a körzeti orvoshoz, hogy ellenőrizzék nem kell-e változtatni a gyógyszer adagolásán (ami igen ritkán fordul elő). Ilyenkor teljes vérkép készül és minden leletem (koleszterin, cukor,….) rendben van. (Egyébként is sokat mozgok, sportolok, 22 éve vegetáriánus vagyok, alkoholt nem iszom, igyekszem egészségesen élni).

Átlag két évente járok angiológiára is felülvizsgálatra. Sajnos az ottani leletek alapján a helyzet nem változik:

trombózisra hajlamosító faktorok nincsenek, viszont a kritikus eret „részben szervült trombus tölti ki és mellette csak kis széli áramlás látható”.

Ezért a syncumart továbbra is javasolják.

Szeretném megkérdezni, milyen módszerek léteznek, melyekkel a szervült trombózis eltávolítható, fékező hatása kiküszöbölhető.

Válaszát előre is köszönöm.



Tisztelettel:

Károly

Tisztelt Károly!



Köszönöm megtisztelő bizalmát!



Létezik sebészeti módszer, a thrombectomia, de ez ilyen régi szervült thrombosis esetén sokat roncsolna az épben is. Kérem, tekintsen el a sebészi megoldástól.



Ami a Syncumar kezelést illeti, ha nincs thrombofiliája, nem kövér, sokat mozog, nincs tumora, akkor szívesen látom annak megbeszélésére, hogy miképpen hagyjuk el a Syncumart.



Tisztelettel



Dr. Blaskó György

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA