A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor úr!!!

Több mint 2 hónapja súlyos boka törésem volt,a külső és belső része lemezelve van ,szilánkos törés volt. Mielőtt haza jöhettem volna jeleztem az orvos felé ,hogy a vádlimban égő feszítő érzést érzek. Clexáne 0.6ml napi kétszeri adagra emelték. Majd vérvétel ultrahang után a szinkumárt is próbálták be állítani 4 szem majd 6 szem .Egy alkalommal jött a belgyógyászatról egy doktor úr ,és azt mondta szerinte a napi 2 szeri Clexszáne az elég. Majd be is állították . Most több mint 1 hónapja nem voltam vérvételen, nem tudom az eredményemet . Azt mondták elég lesz fél év múlva a vérvétel addigra is adták ki a javaslatot az injekcióra . De végül is lehet e? olyan hogy alergiát okoz a Clexszáne mert szuri után meg most már sokáig égő viszketés van a hasam bőrfelületén. De végül is nem mondták meg hogy a lábam melyik részén van a trombózis . Mit csináljak mert nagyon aggaszt most már, keressek fel érsebészt vagy mit tegyek. A családban soha senkinek nem volt trombózisú megbetegedése . Kérem segítségét,véleményét, mi a teendőm a továbbiakban.
Segítségét köszönöm szépen.

Katalin 59 éves
Kedves Asszonyom,

Nem akarom a feltételezett thrombosisával kapcsolatban az alkalmazott vizsgálatokat és kezelést minősíteni, mert nem tudom, pontosa mikor mi történt.
Egy biztos, diagnosztizálni kell a mélyvénás thrombosis (MVT)majd azonnal kezelni. A 2 x 0,6 ml. Celaxane átlagos testsuly mellet feltehető elegendő therápiás dózisként. Ami nem világos számomra, hogy miért tartották egváltoztatandónak a napi 6 mg Syncumar után a kezelést, és miért tértek vissza Clexane-ra?
Egyéb laborvizsgálat történt? Mik az eredmények?
Szerintem az lenne a leghelyesebb, ha bejelentkezne az Oxygen Medical -ba jövő hét péntekre, elhozná az össze rendelkezésre álló papirját és én akkor átnézek mindent és végleges eredmény kialakítása is lehetséges.
Amit leírt, az ugyanis számomra rémálom és a beteg felvilágosítási jogának sértése.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat