A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő.

35 éves vagyok, 2006-ban volt 2x MVT-m. Genetikai kivizsgálás mindkét alkalommal történt (SOTE, majd Rókus kh), negativ eredménnyel. A második MVT után véglegesre állitottak be syncumarra, mondván célszerúbb ha marad életem végéig. Másfél éve belevágtunk a babaprojektbe, akkor be át lettem állitva Clexane injekcióra. Először 0,8 majd inyvérzés miatt 0,6, végül a laboreredmény függvényében 0,4 maradt. Azőta sajnos nem lettem terhes, de a nőgyőgyászom szerint inkább maradjon a heparin, mert a syncumar komoly károkat okozhat ha jön a baba. Amiben a segitségét kérem szépen: 2 hete külföldre költöztünk, az utazás 2,5 nap volt autóval. 2-3 óránként megálltunk, és közben is igyekeztem mozgatni, feltenni a lábamat. Két napja viszont elkezdett kicsit bedagadni és fájdogálni az alsó lábszáram, illetve ha térdben felhúzom és a lábfejem visszafeszitem, alul húzódik, izomlázszerúen. Kialakulhatott a 0,4 Clexane mellett esetleg trombózisom? Jelenleg 74 kg vagyok. Érdemes esetleg megemelni az adagot és naponta 2x adni be a 0,4 Clexane-t? Sajnos itt orvoshoz eljutni egyelőre nem egyszerú.... Köszönöm a segitségét előre is! Tisztelettel, andrea
Kedves Asszonyom,
Attól eltekintve, hogy könnyelműség volt a hosszú utazás, mindenképpen kapjon 2 x 0,4, vagy 0,6 ml Clexane-t addig is, amig nem csinálnak egy sürgős Doppler vizsgálatot! (nem írta, hogy hol van, de biztosítása remélem, van).
Mindenképpen lássa orvos, mert ha thrombosisa van, elsősorban a tüdőembolitát kell megelőzni!!!!
Feltehetően abba a csoportba tartozik, akiknek olyan thrombofiliájuk van, ahol okott ma még nem tudunk kimutatni. Ez kb az összes eset 35%-a. DE KEZELNI AKKOR IS KELL!!
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György

Hírek

Véralvadásgátló terápia- miket érdemes tudni róla?

Véralvadásgátló terápia- miket érdemes tudni róla?

A véralvadásgátlás a trombózis kezelésére és megelőzésére szolgáló terápia, ugyanis megakadályozza az életveszélyes vérrögök kialakulását és segíti feloldásukat. Prof. Blaskó Györgyöt, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját arról kérdeztük, vajon kiknek ajánlott az alkalmazása, miket kell tudni ezen kezelésekről, mi mindenre célszerű figyelni a használatuk során.

További részletek
TIA- ezért fontos utána a véralvadásgátlás

TIA- ezért fontos utána a véralvadásgátlás

A TIA igen ijesztő állapot, és bár a tünetei elmúlnak, nagyon gyakran előrejelzi a stroke-ot, így fontos komolyan venni. Hogy pontosan mi is a TIA, és hogy milyen prevenciós intézkedéseket szükséges tenni annak érdekében, hogy elkerülhesse a komolyabb problémákat, arról prof. dr. Blaskó Györgyöt, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistáját kérdeztük.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészségközpontok
