Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Úr!
14 éve szedem a Livialt, hormonpótlásként, anélkül rossz az életminőségem. Minden gyógyszertől averzióm van, de ezt már megszoktam. Kb. 1 éve egy kis elváltozás van a bal lábamon, térd alatt, nem duzzanat, az ér kicsit megvastagodott és nyomásra fáj. Senkinek nem volt a családban semmlyen érproblémája. 66 éves vagyok, lehet ez a kis duzzanat rossz előjel. A Liviallal kapcsolatban pedig 3 nőgyógyászhoz is fordultam. Egyik azt mondta, ne szedjem, másik: szedjek felet naponta, harmadik, ezt életem végéig szedhetem, mint az amerikai nők. Megnyugtató az ilyen egyetértés.
üdvözlettel
Kiss Béláné
Tisztelt Kiss Béláné!

A hormonpótló kezelés elsősorban a mélyvénás trombózisra illetve a visszértágulatok megjelenésére hajlamosít. Amennyiben sem családjában, sem Önnek nem volt korábban mélyvénás trombózisa, és a panaszai indokolják akkor a hormonpótlásnak ebből a szempontból jelenleg nincs ellenjavallata, azzal a feltétellel, hogy ez egy 4-6x -os trombóziskockázat növekedést jelent. A leírt visszértágulat, főleg ha fájdalmas, mindettől függetlenül is igényelhet kezelést. Ebben, ha gondolja angiológusként tudok Önnek segíteni.

Tisztelettel:

Dr. Kósa Éva

Prima Medica Egészségközpontok