Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Blaskó Professzor úr! Április közepén lesz négy hónapja, hogy a vádlimban jelentkező, szinte észrevétlen, izomláz-szerű trombózist követően erős mellkasi fájdalommal járó tüdőembóliát kaptam. Nagyon váratlanul ért az eset, 36 évesen, komolyabb családi előzmény hiányában, rendszeres mozgás mellett nem gondoltam, hogy velem ilyesmi előfordulhat. Szerencsére időben megfelelő kezelést kaptam, egy hét intenzív ellátást követően még a kórházban Xarelto-ra állítottak (napi 1x20mg), ami eddig semmilyen mellékhatást nem okozott. Igaz, hogy még elég hamar elfáradok, de összességében már egészen jól érzem magam: a mellkasom még kb. egy-másfél hónapig fájt, de ez ma már csak erős fáradság esetén fordul elő, a lábaim azonban sajnos azóta sem a régiek, 2es kompressziós harisnya vagy zokni viselése, vénás torna mellett is gyorsan elfáradnak, fájnak. Gondolom, remélem, ez is javul majd idővel. Még a kórházban említették, hogy érdemes lenne elmennem egy kapcsolódó genetikai vizsgálatra (Leiden, Protrombin, MTHFR). Professzor úr, jelentkezhetek-e már ilyen vizsgálatra, vagy érdemes lenne még várnom? A vizsgálat előtt mennyivel korábban kell abbahagynom a gyógyszer szedését és mikor kezdjem el szedni újra? A lábaim érdekében szedhetek-e Detralexet a Xarelto mellé (korábban jót tett nyári lábdagadásom megelőzésére)? Szíves válaszait előre is nagyon köszönöm, üdvözlettel, Kolláth Gabriella

Kedves Gabriella !

Három hónappal az "esemény" után lehet a genetikai vizsgálatot elvégezni, de előtte 4-5 nappal át kell térni LMWH sc. injectiora, a vérvételig: utána folytathatja a Xareltot. Detralexet szedhet.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Blaskó

Hírek

Trombózisom volt- mitől lehetett?

Trombózisom volt- mitől lehetett?


További részletek
Ezek a vérkép eltérések utalnak vérszegénységre

Ezek a vérkép eltérések utalnak vérszegénységre


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA