A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt dr. Blaskó György Professzor Úr!
Nemrégiben MTHFR gén C 677T mutáció: homozigóta formában eredményt kaptam génvizsgálaton. Folsavat kaptam és azt az utasítást, hogy amennyiben bármilyen trombózis hajlamot növelő eseménykor (törés, terhesség, utazás stb) vérhigító injekciót kell kapnom.
Én nem, de sajnos kisfiam (11 éves ) eltörte a bokáját. Ő még nem járt vizsgálaton így nem derült ki, hogy örökölte-e a génmutációt tőlem.
kérdésem az lenne, hogy kell-e kapnia vérhigitó injekciót.
Sajnos az őt kezelő orvosok nem tudtak erre pontos választ adni, nem írták fel neki az injekciót, de nem foglaltak állást, hogy kell-e, vagy sem ez a kezelés. egyikük napi egy Aspirin protectet javasolt, a biztonság kedvéért.

Válaszát előre is köszönöm!

Majer Krisztina
Kedves Krisztina !
Az aszpirin nem sokat ér. Ha a traumatológus kollégák fellapoznák a szakirodalmat, akkor azon a véleményen lennének, hogy 1) meg kell csináltatni a vizsgálatot 2) addig is kapjon testsúlyra illesztve (tehát kevés) LMWH-t, mert ettől még senkinek baja nem történt. Abba már sokan megbetegedtek, ha nem kapták. Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után

Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat