A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Főorvos Úr! A férjem végett aggódom. 68 éves. Egy hónapja beleesett térdével egy vasba. A Sebészeten összevarrták neki az 1 cm-es sérülést. Most már kiszedték a varratokat, és már szépen gyógyul. Ami aggaszt az az, hogy a bokája bedagadt, ugyanazon a lábon. Elment vele a háziorvoshoz, megnézte, és azt mondta, hogy belső visszérgyulladása van. Hozzáteszem, hogy nem fáj neki, csak a boka lett ha megnyomja, olyan mintha tű szúrná. A háziorvos írt neki Antibiotikumot + fájdalomcsillapítót + vérhígítót. Ezeket három napja szedi, de csak egy kicsit lappadt még le a békája. Majdnem minid fektetem, és hideg vizes borogatást teszek neki rá. Kérem szépen írja meg, hogy jó e ez a kezelés, és ha igen mennyi időt vesz igénybe a gyógyulás? Nagyon aggódom, hogy nehogy valami komoly baj legyen? Ön szerint jó lehet a Diagnózis amit leírtam? Azelőtt soha semmi baja nem volt a bokájával. Hozzáteszem, hogx 166 cm. magas és 97 kg. Nagyon várom a válaszát! Tisztelettel: Mária
Kedves Asszonyom, Együttérzek az aggódásával, de sajnos nem írta meg név szerint, hogy mit szed a férje. Az, hogy \"antibiotikum, fájdalomcsillapító, pláne vérhigitó (ugyanis ilyen nincs, csak véralvadásgátlók és vérlemezke-összecspzódás gátló gyógyszerek vannak, ami nem hígítanak: bár igen sokan hívják őket ezen a néven), csak körülbelüli véleményre jók. A borogatás nagyon jó, egyetértek, de lassan azért elkezdhet mozogni a beteg. Azt hogy \"belső visszérgyulladása\" van-e, így nehéz egytérteni, vagy ellenezni, de a \"vérhigitást\" tisztázni kellene. Egyebekben rendben lévőnek látszik, a gyógyulás 1-2 hét. Ha változatlan, vagy rosszabbodás lépne fel, keressen fel egy szakorvost.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
egyetemi tanár

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat